Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
6 Aralık 2011 Salı - 03:39

Büyükşehir’de sahte mimar iddiası

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in İngilizce'de ''belediye'' anlamına gelen ''municipality'' kelimesinin yanlış yazılmasından şüphelenerek başlattığı araştırma sonucu, belediyede çalışan yüksek mimarın diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

Büyükşehir’de sahte mimar iddiası

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in İngilizce'de ''belediye'' anlamına gelen ''municipality'' kelimesinin yanlış yazılmasından şüphelenerek başlattığı araştırma sonucu, belediyede çalışan yüksek mimarın diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İngilizce'de ''belediye'' anlamına gelen ''municipality'' kelimesinin yanlış yazılmasından şüphelenerek başlattığı araştırma sonucu, bir dönem belediyede çalışan kadının yüksek mimar diplomasının sahte olduğunu tespit etti. Başkan Küçükler, 2004-2011 yıllarında belediye hizmetlerini değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, 2010'da yaklaşık 9-10 ay çalışan ve 4 dil bildiği sanılan bir sözleşmeli personelin sahte diploma sahibi olduğunu ileri sürdü. Küçükler, ''Yüksek mimarım diyerek bize belgelerle yüksek mimar diplomasını sundu. Hatta bunu noter tasdikli getirdi. Sonuç itibarıyla diploma tamamen bir sahtekarlık. Evrakta sahtekarlık var'' dedi.
GÖREVİNE SON VERDİK
Küçükler, "Daha önce yüksek mimar olarak belediyemize almış olduğumuz bir hanım vardı. Bu insan çalışırken yaptığı çalışmalardan dolayı sıkıntı yaşadık. En son da kendi işinin dışında çok farklı işlerle uğraşması, hakkımızda çıkardığı dedikodu ve iftiralarla gündeme geldi. Görevine son verdik" dedi.
Görevine 2010'da son verilen kadının konuyu yargıya taşıdığını ifade eden Küçükler, "Görevine son verdikten sonra bu arkadaşımız mahkemeye gitti. Mahkemede geriye dönüş için uğraştı. Biz bunun evrakının, diplomasının asıl olmadığını ve kendi eğitiminden şüphe duyduğumuzu, dolayısıyla diplomasının sahte olabileceğini iddia ederek mahkemede savunmamızı yaptık. Mahkeme kararını şöyle verdi. 'Hayır efendim, bütün bakıldığında evrak tamamdır, diplomada bir şey gözükmüyor' denilip belediyeye geri gönderdi" diye konuştu.
BEYKENT ÜNİVERSİTESİNE SORULDU
Kadının belediyede bulunan diplomasıyla ilgili çalışma başlatan Küçükler, Beykent Üniversitesi ile diyaloğa geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Biz daha sonra bu şahsın okulunda 'Böyle bir diplomanın gerçek mi değil mi-' diye ilgili fakültesine soru sorduk. Sorarken de bu insanın görevine bir daha son verdik. Okulundan gelen yazı da bu şahsın diplomasının üniversiteleri tarafından verilmediği yani sahte olduğunu bize bildirmiş oldu. Bu insan niye geldi, neden belediyemizde böyle bir çalışma yaptı, söylediği o iftiraların, konuşmalarının mantığı neydi biraz daha algılanmış oldu. Bu şahsın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Biz hem suç duyurusu anlamında hem de tazminat davası anlamında hukuki bütün işlemlerimizi yapmaya başladık. 'Yüksek mimarım' diyerek bize belgelerle yüksek mimar diplomasını sundu. Hatta bunu noter tasdikli getirdi. Sonuç itibarıyla diploma tamamen bir sahtekarlık. Evrakta sahtekarlık var."
NASIL FARKEDİLDİ?
Küçükler, bir gazetecinin sahte diploma şüphesinin nasıl oluştuğuna dair sorusunu şöyle yanıtladı:
"4 yabancı dil bildiğini belirtti. Kendisinin Amerika'da kaldığını belirtmişti. Hem yüksek mimar hem de 4 yabancı dil biliyor olması bize cazip geldi. Kendisinden bir gün Dubai heyetini şehrimize davet için yazı yazmasını talep ettim. Kendisi de bir yazı yazdı. Yazıyı getirdiğinde ben yazıda İngilizce olarak 'municipality' ifadesinin yanlış yazıldığını fark ettim. Daha sonra kelime hatası olabileceğini düşündüm. Ama 'municipality' ifadesi 3-4 yerde geçiyordu. Dolayısıyla her birisine baktığımda her birisinde aynı yanlışı fark edince kendisini çağırdım. 'Bu nasıl olur' dedim. Önce 'municipality'nin doğru yazıldığını iddia etti. Sonra kendisini uyardım, bu ifade yanlış, bu sefer 'asıl nüshada doğru yazmışımdır' dedi, onun da yanlış olduğunu görünce, tabiri caizse bize kandıramayınca asıl şüphem mimarlığından değil yabancı dilinden kaynaklandı."
Küçükler, bir gazetecinin, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün kentin turizm tanıtım ve yatırımlarında belediyelerin gerekli çalışmayı yapmadığını hatırlatması üzerine, "Amaç üzümü yemek olmalı, kaçak güreş kimse yapmasın" dedi.

 
Soğuk kredili inekleri dondurdu
 
Akçil Kadın Hakları’nı değerlendirdi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa ak 6 Aralık 2011 Salı 22:39

işten degilde ingilizcedenmi anladı bizim yası küçük kendini büyük sayan başkanımız

Yorumu oyla      6      4  
NİHAT KARASU 6 Aralık 2011 Salı 20:49

SAYIN BELEDİYE BAŞKANI; CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUN MU. **

Yorumu oyla      6      4  
Misafir 6 Aralık 2011 Salı 19:39

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı çalışanlarını görseniz inanın o diplomayı nasıl yediklerini anlardınız. Belediyelerde kadrolaşmanın önüne geçilmeli. Sürekli torpille makam sahibi olmak engellenmeli. Yoksa bunların tekrarını yaşamak kaçınmaz olacak. Bahsettiğim çalışanlarla ben muhatap olmuştum. İşe alınmıştım ama başlamama sebeplerimden biri de onlardı. İnsan orayı görünce böyle bir yerde çalışılır mı deyip vazgeçiyor.

Yorumu oyla      6      4  
masal gibi.. 6 Aralık 2011 Salı 15:37

eğer bu olay doğru ise "masal" gibi. ne tesbit ama.. helal olsun başkana demek ki Türkilizcesi mıhteşem! hemen yakalamış ayrıntıyı!

Yorumu oyla      6      4  
Talat Dündardundar@hacettepe.edu.tr 6 Aralık 2011 Salı 14:37

Bu mimar işe alınırken M.M.odasından sormadınız mı? Ayrı yurt dışında öğrenim yapanlar Milli eğitim Bakanlığı denklik diplomasını araştırmadınız mı?. Şimdi bundan yasal olarak aldığı tüm maaşların tahsilini de herhalde ki yaparsınız.

Yorumu oyla      6      4  
olaya bakarmisin, 6 Aralık 2011 Salı 11:15

arkadas, sahte isci calistirdin diye, yüzün kizaracagina....sahte isci calistiridigini farkettin diye nerdeyse övünüyon... Bu nasil istir !

Yorumu oyla      6      4  
daglara taslara... 6 Aralık 2011 Salı 11:12

yani kac mimari yaptigi isten 10 ay boyunca, yaptigi isten tespit edemediniz...Dogru ya, yaptigi is kimin umrundaki, amac dostlar alisversite görsün...isin erbabi, sahte elemani is üstünde yakalar...ve su ingilizce kelime olayida hic inandirici degil...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’den Bakü’ye Gönül Köprüsü
Aziziye Belediyesi ile Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği tarafından organize ...
Yüreklerini Oltu’da bıraktılar
Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyünde Elibol ailesi tarafından ağırlanan ...
Palandöken yolu onarılıyor
Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Palandöken'e çıkan karayolunun ...
 
Şovmen Hayrettin hayranlarıyla buluştu
Komedyen Hayrettin Karaoğuz, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde ...
Kar altında ot arıyorlar
Doğu Anadolu Bölgesi'nde ağır kış şartları hayvancılık işiyle uğraşan ...
‘Erzurum sevgisiyle büyüdük’
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ...
 
Aydemir’e ‘Türk Dünyası Ödülü’
Türk Dünyası’na verdiği hizmetler sebebiyle Türk Dünyası Hizmet Ödülünü ...
Maaş uçurumuna sendika tepkisi
Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, hükümet tarafından yapılan ...
Dede Korkut torunları buluştu...
'Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri' konulu uluslararası ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri