Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:17

Cağ kebap fabrikası üretime başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Erzurum Şubesi, üyelerinin girişimleriyle kurulan ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Oltu Cağ Kebabı Fabrikasının açılışını yaptı.

Cağ kebap fabrikası üretime başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Erzurum Şubesi, üyelerinin girişimleriyle kurulan ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Oltu Cağ Kebabı Fabrikasının açılışını yaptı.

Erzurum Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri tarafından 2020 yılında yapımına başlanan Türkiye’nin ilk ve tek cağ kebap fabrikası, Oltu’da hizmete açıldı. 50 milyon liraya mal olan cağ kebap fabrikası, soğuk zincirle Türkiye’nin dört bir yanına ister pişmiş ister çiğ olarak cağ kebabı gönderecek. Oltu Cağ Kebap Fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kavaz, açılış konuşmasını yaparak fabrika hakkında bilgiler verdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, “Erzurum Müstakil İşadamları Derneği ortaklarından 20 babayiğit olarak başlatmış olduğumuz Oltu Cağ Kebap Fabrikasının 2020 yılında temelini attık. Açılış kurdelesini kestik. Bu fabrikayı açmamızın sebebi ise bölgedeki küçükbaş hayvan varlığını artırmak, ekonomiye ve istihdama katkı sunmak için böyle bir birliktelik yaptık. 35 milyon yatırım maliyeti, 15 milyon da işletme maliyeti ile toplamda 50 milyona mal oldu. Dolayısıyla Oltu organize sanayisine 50 milyonluk yatırım yapmış durumdayız. Şimdiden Oltu'muza hayırlı olsun. Yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza Oltu OSB'de yerler bedava. Yatırımcıların yanındayız. Bu yatırımda bizlerden desteklerini esirgemeyen Erzurum Valisi Okay Memiş’e, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Belediyesi Başkanı Necmettin Taşçı ve herkese teşekkür ederim” dedi.

Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal da, “Oltu için çok önemli bir adım, tarihi günlerden bir tanesini yaşıyoruz birlikte. Buna tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Organize sanayimiz henüz çok genç, inşallah daha köklü kuruluşların da gelmesi ile birlikte çok büyük bir noktaya, değerli noktaya ulaşacaktır” dedi.

Kentteki cağ kebapçılara ve restoranlara et satışı, 250 gramlık cağ kebabının vakumlanarak marketlerde satılması ve ihraç edilmesi hedeflenen fabrikanın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in belediyecilik hizmetinin yanı sıra sanayi, tarım ve turizm yönünden de bölgenin kalkınması için ciddi emek verdiğini söyledi.

Polat, bölgelerin kalkınmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok ciddi vizyonu ve talimatı olduğunu belirterek, "Hayvancılık ve tarım alanında Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyemiz çok ciddi yatırımlara imza attı. Kentte son 7 yılda 550 hayvan içme suyu göleti inşa edildi. Bunlar köylüye ciddi katkı sağlayıp bölgede hayvan varlığının artmasına sebep oldu. Erzurum, Konya'dan sonra büyükbaş hayvan bakımından Türkiye'nin ikinci en büyük büyükbaş hayvan varlığına sahip ili konumuna geldi" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise, "Yatırım yaparken çoğu konuşmamda, 'Bankalar yerine dostlarınızı kendinize ortak edin' diyorum. Hem başınız ağrımaz hem de kazancınız daha bereketli olur. Hele hele maalesef faiz oranlarının çok yukarı çıktığı günümüzde, iş adamlarımızın sermayelerini bir araya getirip böyle güzel tesis yapmaları çok büyük anlam taşıyor" diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de 20 ortağın bir araya gelip kurduğu, kentin marka değerlerinden olan Oltu Cağ Kebabı Fabrikasını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fabrika açılışına çevre ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Cağ kebap fabrikasının açılışına gelen davetlilere, 200 kiloluk cağ kebabı yapılarak ikram edildi.

 
Erzurum kişi başına kamu harcamasında önde
 
 Aziziye Belediyesinden spor yatırımı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlhami ÇÖĞENDER 1 Ağustos 2022 Pazartesi 14:22

Önce Hayırlı olsun . Tortumda besi mi var Güney ilçeler olsaydı daha iyi olurdu .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kura Nehri ıslah çalışma projesi onaylandı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Ağrı’da gerçekleştirilen 85. Yönetim ...
Şehit Taşkın’a vefa
Oltu Merkez Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Pençe-Kilit Operasyonu'nda ...
Yüzen adalardan kartpostallık görüntü
Erzurum'un Tortum ilçesinde bulunan 6 yüzen ada, manzarasıyla göz kamaştırıyor.
 
AİÇÜ Erzurum’da danışma noktası kurdu
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı üniversite tercih işlemlerinin başlamasıyla ...
Ilgar Tüneli’nde geri sayım
Öner, "Ilgar Tüneli'nin bitimiyle, Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Orta ...
İspir Belediyesinden altyapı yatırımı
İspir ilçesinde 40 farklı ürünün imal edileceği İspir Belediyesi Kilit ...
 
Söğütlü’de belgesellik görüntü
Erzurum’un Söğütlü mahallesinde sürü halinde bulunan mandaların, göl içerisindeki ...
Şühedaya vefa
16 yıldır bisikletle Türkiye’yi gezen İzmir Dost Pedal Grubu üyesi Orhan ...
Doğu Anadolu’da ‘Türk dünyasından esintiler’
Elazığlı vatandaşları yaz boyunca birbirinden farklı etkinliklerle buluşturan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri