Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
18 Mart 2013 Pazartesi - 06:58

‘Çanakkale bir destanın adıdır’

Vali Öztürk, mesajında 'Yılın hiçbir günü yoktur ki, takvim ibresi o gün içinde Anadolu insanına ait birkaç zaferi göstermesin. İşte bugün, o zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz.”dedi.

‘Çanakkale bir destanın adıdır’

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Öztürk, mesajında Yılın hiçbir günü yoktur ki, takvim ibresi o gün içinde Anadolu insanına ait birkaç zaferi göstermesin. İşte bugün, o zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz.”dedi.
ÖZTÜRK’ÜN MESAJI
Öztürk, mesajında, “Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla ‘Şehitler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkale’de verilen mücadelenin büyüklüğüne ve vatan için akan kanların ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yâd edilmektedir.”ifadelerine yer verdi.
ÇANAKKALE DESTANI
Mesajında, “Bu anlamlı güne adını veren “Çanakkale” aslında bir destanın adıdır.” diyen öztürk şunları kaydetti, “ Topraklarımızı baştan sona işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Türk Milletinin bağımsızlık aşkını Kurtuluş Savaşından daha önce Çanakkale’ de görmüştür. O Çanakkale ki tarihin akışını değiştirmiştir. Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Milletimizin genlerinde var olan vatan sevgisi karşısında gün gelir akıl ve fen mahçup kalır. İşte Çanakkale Zaferi de böylesi bir sevginin sonucudur. Anadolu coğrafyasında yaşamak zordur ve bedeli çok ağırdır. Biz yüzyıllardır bu bedelleri ödeye ödeye bu günlere geldik. Bu sebepledir ki; Çanakkaleyi çok iyi anlamak gerekir. Tarih, tarihini bilmeyenler için, anlamayanlar için tekerrür eder. Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını iyi anladığımızda, şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlıkları, tarihin yazmakta aciz kaldığını görürüz. Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve terörle mücadele sırasında, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz, milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Şehit düştüğünde üzerinden çıkan şiirinde Boyabatlı Mustafa şanlı ordumuz adına şöyle diyordu: Bugün vatan bizden razı olacak. Nefer şehit, ordu gazi olacak. Bugün gazi ordumuzun şehit evlatlarına vefa borcumuzu ifa etme günüdür. Çünkü ‘Bu vatan onlardan razı’dır.’ Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Bizler de attığımız her adımda şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ödeyebilmenin bilinci içinde olacağız. Onların geride bıraktıkları daima bize emanet olacaktır. Bu vesileyle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, ‘vatan ebedi şan ve şeref bulsun’ diyerek can veren, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler olduğu bilinci içerisinde, devletimizin her türlü imkânıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.”
 

 
Başkent'te 12 Mart coşkusu
 
Son beş yılın rekoru…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent'te 12 Mart coşkusu
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Erzurum'un ...
Tarihi Gar’a modern vizyon
Erzurum tren garına yeni işletme müdürüyle birlikte yeni düzen de geldi.
Yakutiye’den Çanakkale’ye selam…
Yakutiye Belediyesi 100’ı kız, 150 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi. Aziziye ...
 
Ahde Vefa’ya ödül
Gazeteci Öztürk Akkök’ün fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve ...
Öğretmen Okulları 165. Yılında
Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim ...
Yakutiye Vali Küçük’ü ağırladı
Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a ...
 
ÖİB'ten Palandöken kararı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden ...
Şehitler mevlidle anıldı
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından 1915 olaylarında ...
Fazla merak canlarına mal olacaktı..
Erzurum’da ESKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kanalizasyon çalışması sırasında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri