Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
4 Ağustos 2011 Perşembe - 01:38

Cemaati canından bezdirdiler

Erzurum'da camilere dadanan hırsızlar cemaati canından bezdirirken, bazı camilerde "nöbetçi cemaat" uygulaması başladı. Solakzade Camii'nde meydana gelen ayakkabı hırsızlığı sonrasında olayı haber yapmak isteyen kameraman ise bazı kişilerin yumruklu saldırısına uğradı.

Cemaati canından bezdirdiler

AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'da camilere dadanan hırsızlar cemaati canından bezdirirken, bazı camilerde "nöbetçi cemaat" uygulaması başladı. Solakzade Camii'nde meydana gelen ayakkabı hırsızlığı sonrasında olayı haber yapmak isteyen kameraman ise bazı kişilerin yumruklu saldırısına uğradı.
Erzurum'da ayakkabı ve benzeri hırsızlık olaylarına karşı bazı camilerde güvenlik kamerası için çalışma başlatılırken, merkezde cemaati bol olan camilerde ise nöbetçi cemaat uygulaması yapılıyor. Tamamen gönüllülük esasına göre tutulan ayakkabı nöbetinde ayakkabısı çalınan vatandaşlar, hırsızların dürüst davranmasını isteyerek, "Gerçekten ihtiyaçları varsa onlara ayakkabı alalım, ancak insanı bu şekilde uluorta ayakkabısız bırakanları yakalarsak cezasını çekmesi için gerekeni yapacağız" dedi.
Son günlerde hırsızlık olaylarının arttığı Palandöken ilçesindeki Solakzade Camii'nde hırsızlara tepki gösteren vatandaşlar, hırsızların insaf ve vicdan sahibi olmasını aynı zamanda yaptıkları kötü davranıştan vazgeçmesini istedi. Bir hırsız aynı anda 6 çift ayakkabıyı birden çalmasının ihtiyaç ile bir ilişkisinin olamayacağını belirten vatandaşlar, "Bu hırsızlık olayları çok sık yaşanmaya başladı. Cemaat, huzur içinde namazını kılması için kendi arasında çeşitli tedbir almaya karar verdi. Gerçekten
ayakkabıya ihtiyacı olan biri olsa bir çift götürür. Çuvalla camiden ayakkabı çalmak çok kötü bir durum" diye konuştu.
Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle polisler de namaz vakitlerinde ve namazdan hemen sonra camilerin çevresinde daha duyarlı olmaya başladı.
CAMİDE KAMERAMANA YUMRUKLU SALDIRI
Öte yandan, Solakzade Camii'ndeki ayakkabı hırsızlığı olayı sonrasında Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri caminin güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek hırsız yada hırsızlara ulaşmaya çalışırken, bu sırada görüntü çeken bir kameraman bir anda tepkiye neden oldu. Caminin görüntüsünün çekilmesine tepki gösteren 2 kişi, "Ramazan, ramazan oruç tutuyoruz zaten. Sizin başka işiniz gücünüz yok mu?" diyerek ardından da küfürler ederek kameramana saldırdı. Bu sırada duyarlı cami cemaati hemen
duruma müdahale ederek saldırganlara engel oldu.

 
‘Tamamen vahşet’
 
Büyükşehir’den Ramazan Şenliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet davutllar 4 Ağustos 2011 Perşembe 11:48

Bence vatandaşın bu ayakkabı hırsızlığına tepkisi çok büyük,ama bu işe müdahil olması doğru olmaz kanaatindeyim.Bu işin takibi ve hırsızların yakalanması zabıta işidir.Erzurumda zabıtanın görevleri içinde sayılan bu hizmeti yerine getirmesi belki en sonu kalır.Bu ve dilenci furyası.Erzurumda dilencilerin dokunulmazlığı var.Zavllı pozlarında Türkiyenin her tarafında gelen bir sürü ithal dilenciler.Ve ErzRmN EHRAMLI WEJMRDE KILIKLI DEMİRBAŞ DİLENCİLERİ ERZURUMUN YÜZ KARASI.sEKTÖRLEŞMİŞ BU İŞİ EN AZINDANH KABAHATLAR KANUNUNA GÖRE ÖNÜNE GEÇİLMESİ BİR zABITA İŞİDİR.vATANDAŞ RÖBETLEŞEREK AYAKKABI HIRSIZLARINI YAKALAMASI BENCE DOĞRU OLAMAZ,FEVRİ TEPKİLER SAKINCALAR DOĞURUR.aRADA BENİM SAF HEMŞERİM SUÇLU DURUMA DÜŞEBİLİR.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Davutlar 4 Ağustos 2011 Perşembe 11:39

Erzurum de bu ayakkabı hırsızlığı kadar utan verici olduğu bilinmektedir.Bu iş ihtiyaçtan olmadığı ve bu işleri belli bir kesimin yaptığı veya organize ettiğini düşünüyorum.Bu işin üsütne gitmek bir vatandaşlık görevi olmadığı gibi yetkili mercilerin işi olduğu muhakkakdır.Vatandaşı doldurruşa verip işe muhatap etmek suça ortak etmektir.Vatandaşın ayakkabı hırsızını yakalayıp teki vermesi veya dövmesi giibi nahoş hadiselerde suçlu konumuna gelebilir.Bence bi iş zabıta işidir.Zaten maşallah belediyemizin zabita hizmetleri dört dörtlük.umarım bi işi de fevkalede yapar.Erzurum da dört tane dilenci ile başa çıkamayan zavallı teşkilat.Cami önlerinde,caddelerde itnhal dilencilerin yanının Erzurumun ehramlı yüz karası kadın dilencilerine zinhar dokunmayan zabıta,gelen turistler ilgiyle o ehramlı pejmurde kılıklı zavallıları ilgiyle izlemekte.Yazıklar olsun kocaman BÜYÜK ŞEHİRİN KÜÇÜK YÖNETİCİLERİNE..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatalelma Mağarası doğal buzdolabı
Erzurum'un Şenkaya ilçesindeki Çatalelma köyünün yaylasındaki mağara, doğal buzdolabı gibi.
Şehitlere vefa..
Erzurum Kars Kapı Askeri Şehitliği'nde restorasyan ve peyzaj çalışmaları ...
Her şey onu zikrediyor..
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteğinde bulunan yüksek gerilim ...
 
AK Masa yoksulları sevindiriyor
Palandöken Belediyesi 2009 yılında aktif hale getirdiği Ak Masa bürosu ...
Teravih’in hızlısı olmaz..!
Müftü Yardımcısı Yazıcı, teravih namazına ilişkin, "Cemaatimizin daha ...
Çocuklar Kale Çayı’nda serinliyor
Doğu’da kavurucu sıcakların etkisi artırması üzerine Erzurum’un Pasinler ...
 
Erzurum Afgan kardeşlerimizi ağırlıyor
Çeşitli nedenlerle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Afganistan ...
Bağbaşı’nda hoşgörü örneği
İslamın engin hoşgörüsü Erzurum'da asırlardan bu yana kendisini gösteriyor. ...
SYDV’den Ramazan desteği
Yoksulların unutulmadığı Ramazan ayında gelenek bozulmadı ve bu yılda ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri