Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 21:24

Çiftçilere destek denetimi

– Yem bitkileri desteklemelerinden faydalanabilmek amacıyla başvuruda bulunan çiftçiler için denetim dönemi başladı. Erzurum’un Palandöken ilçesinde devletten yem bitkisi desteği almak amacıyla başvuruda bulunan 128 üreticiye ait araziler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından karış karış incelenecek.

Çiftçilere destek denetimi

ERZURUM(GHA) – Yem bitkileri desteklemelerinden faydalanabilmek amacıyla başvuruda bulunan çiftçiler için denetim dönemi başladı. Erzurum’un Palandöken ilçesinde devletten yem bitkisi desteği almak amacıyla başvuruda bulunan 128 üreticiye ait araziler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından karış karış incelenecek.
Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, 2011 Yılı Hayvancılık Destekleme Programı kapsamında tek ve çok yıllık yem bitkileri desteklemeleri için başvuruların sona erdiğini bildirdi. Söz konusu desteklerden faydalanmak amacıyla başvuruda bulunan çiftçi sayısının 128 olduğunu açıklayan Koca, desteklenmesi talebinde bulunulan arazinin ise, 3 bin 950 dekar olduğunu kaydetti. Başvuruları alınan çiftçiler için denetim döneminin başladığını vurgulayan Koca, 13 Temmuz itibariyle başlatılan denetimlerin Eylül ayına kadar devam edeceğini söyledi. Yem bitkisi desteklemelerinden faydalanabilmek amacıyla yazılı beyanda bulunan üreticilere ait arazilerin karış karış inceleneceğini kaydeden Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, “Bu denetimler, üreticinin yem bitkisi desteklemelerinden faydalanmak için gerekli koşulları taşıyıp taşımadığını ortaya koyacak. Böylece gerçek manada yem bitkisi üretimi yapan çiftçilerin hakkı koruma altına alınmış olacağı gibi, aynı zamanda Erzurum’daki yem bitkisi üretimini de profesyonel bir bakış açısı geliştirilmiş olunacak. Çünkü yem bitkisi üretimi noktasında Erzurum’da son yıllarda çok olumlu gelişmeler kaydettik. Biz istiyoruz ki, yüksek verim kalitesiyle üretim oranını artırmak ve desteklerden gerçek manada üretim yapanlar faydalansın.” şeklinde konuştu.
KOCA’DAN ÜRETİCİLERE ÇAĞRI….
Yonca, gorunga, silajlık mısır ve fiğ gibi tek yıllık yem bitkilerinin ekiminin yapıldığı arazileri ölçüm ve tespit içerikli olacak denetimlerin, büyük bir titizlik içerisinde yapılacağını anlatan Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, “Üreticilerimizi denetimin yapılacağı gün öncesinde haberdar ediyoruz. Denetim çalışmalarının aksamaması ve işlemlerin süratli bir biçimde neticelendirilmesi bakımından üreticilerimizin de, bu sürece katkıda bulunmalarını istiyoruz. Denetimin yapılacağı gün gerekli hazırlıklar yapılır ve üreticiler arazilerinin başında bulunurlarsa, hem zaman, hem de iş kaybının önüne geçilmiş olunur. Sonuç itibariyle denetimlerin sekteye uğraması demek, işlemlerin ve dolayısıyla ödemelerin gecikmesi anlamına gelecek.” diye konuştu.
 

 
SYDV engellileri sevindirdi
 
Göçle kararlı mücadele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamuda kayıtdışılık alarmı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürlüğü, kayıt dışı istihdamla ...
Tüketim azaldı fiyat düştü
Okulların tatile girmesiyle birlikte tüketiminde büyük ölçüde düşüş yaşanan ...
Noterler vergi indirimi istiyor
Erzurum 5. Noteri Hüseyin Özdemir, “Türkiye’de de, Avrupa’da olduğu gibi ...
 
Ekonomi’de AZUTİB açılımı
Doğu Anadolu’ya yatırımcı çekmek için geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Anadolu’nun ...
'Önce halk inanmalı'
Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Bengi, Avrupa ...
Erzurum'a TOBB çıkarması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
SYDV çiftçileri sevindirdi
Oltu ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) Karaman ...
Havalimanı ekonomiye hareketlilik getirdi
Erzurum Hava Limanı’nda, tatil yoğunluğu yaşanıyor. Yaz tatilini geçirmek ...
Ayvalı organik tarımda marka
Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyünde 2. Geleneksel Organik Sebze ve Meyve ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri