Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
24 Eylül 2013 Salı - 14:45

Çığlık’tan hızlı tren değerlendirmesi

Milletvekili Çığlık hızlı trenin kesinlikle Erzurum güzergahında yer alacağını belirterek, sağlık kampüsü için yeniden bir ihale süreci oluştuğunu kaydetti.

Çığlık’tan hızlı tren değerlendirmesi

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile görüştü. Milletvekili Çığlık hızlı trenin kesinlikle Erzurum güzergahında yer alacağını belirterek, sağlık kampüsü için yeniden bir ihale süreci oluştuğunu kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki makamında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bulduğu her fırsatta Erzurum’a geldiğini ve ilçeler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın sorununu bire bir dinlediğini söyleyen Milletvekili Çığlık, sivil kitle örgütlerinin de sorunların tespitinde ve çözümünde önemli rol oynadığını kaydetti.
Erzurum Milletvekili Çığlık hastane inşaatının durma kararının tamamen yüklenici firmanın ekonomik durumuyla alakalı olduğunu ve yeniden ihalesi için bir sürecin beklenilmesi gerektiğini belirtti. Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da konuyla ilgilendiğini kaydeden Milletvekili Çığlık,”13 yeni şehir hastanesinin ihalesi yapıldı. Burada Erzurum yoktu. Çünkü Erzurum’un şehir hastanesinin temeli zaten atılmış ve inşaatı devam ediyordu. Bunun için bizim bir tane daha isteme şansımız olmadı. Tren hattının Erzurum’a uğramadan Trabzon’a gitmesi gibi bir durum olamaz. Biz hızlı tren hattının Erzurum’a mutlaka geleceğini, buradan da Karadeniz’e olan bağlantısı için Trabzon hattının yapılması istiyoruz. Bu isteğimizin de takipçisiyiz” dedi.

 
SGK’dan sevindirici haber
 
1. Ulusal Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
enes emre başar 25 Eylül 2013 Çarşamba 17:19

Bu şehre hafif raylı sistem kurmak çok mu zor. 1.5 milyar diyor birisi kesinlikle katılmıyorum. Çok fazla istimlak edilecek bir şey de yok zaten mevcut yolların ortasında yapılacak. yolların biraz genişletilmesi kafi. ayrıca İstanbul'a yapılan 3. köprünün maliyeti 6 milyar lira. yapandan Allah razı olsun ama Erzurum'a bir hafif raylı sistem çok mu? bu şehir yıllardır oylarını AKP'ye akıtıyor. karşılığında ne aldı? bir bakanımız vardı çalışan onu da harcadılar.

Yorumu oyla      7      4  
desire 25 Eylül 2013 Çarşamba 11:11

Kayseri,Eskişehir,Konya 'yı görünce Erzurum'da da olmalı diye düşündüm.Özellikle Yenişehir-Kayakyolu Dadaşkent için Havuzbaşına ulaşmak hem kolay hem de medenice olur.Dolmuşlar trafiği katlediyor...

Yorumu oyla      9      4  
erzurum cocugu 25 Eylül 2013 Çarşamba 02:54

fazilet hanim tam bir dadas kizi. Kendisiyle gururlaniyoruz.

Yorumu oyla      7      7  
Siyami bey hesap yap 24 Eylül 2013 Salı 19:54

Herkes tutturmuş bir hafif raylı sistem ya da metro. Bunun istimlaki var, kurulumu var. En ucuz metro projesi Erzurum için 1.5 milyar dolar. halk otobüsleri boş gidiyor, taksiciler iş yapamıyor, siyami metro diyor. erzurumun ulaşım sorunu metrosuzluktan değil. şehirdeki yol düzenlemelerinden kaynaklanıyor. maydanoz almaya bile özel aracıyla gidiyor insanlar sen bu adamları metroyo nasıl bindiriyorsun, otobüslere fakir fukara biniyor, onların zaten trafiği tıkattığı mı var. arabaları yok ki. hızlı tren projesi şehirlerarası proje. erzurumla ankara arasını net 5.5 saate indirecek bir proje. bu yüzden önemli. özellikle kış aylarında. ha bu yapılırkende otobüsçü esnafı için de çare bulunmalı ve onlarda mağdur edilmemeli. yani yaptım oldu demekle olmuyor herkesi düşünecen.

Yorumu oyla      12      8  
24 Eylül 2013 Salı 17:22

Bakalım 2023 yılında tren hızlanacak mı,o treni kimler görecek, siyasi görüntü nasıl olacak? İktidarın Erzurum'dan bu kadar yüksek rey alarak tarihi ipek Yolu'nu ihya etmemesi ya da geciktirmesi kabul edilemez bir durumdur. Sayın Vekile Hanım iki dönemden beri mecliste bulunuyor. Seçimde reyler kendilerine hızla akarken, Erzurum'a hızlı trenin bir türlü gelemeyişini veya ne zaman geleceğini açıklarlar kanaatimce.

Yorumu oyla      14      5  
siyami 24 Eylül 2013 Salı 17:20

hızlı trenden önce metro yada hafif raylı sistem lazım.minübüsle birşehirin toplu taşım sorunu çözülmez.havuz başında yenişehir yıldızkent kayak yolu yolcularını tıklım tıklım külüstür minübüslerde görünce insan utanıyor....

Yorumu oyla      15      4  
TECRÜBE 24 Eylül 2013 Salı 16:41

Sayın milletvekil'in düşünceleri ve istekleri inşallah gerçekleşir,Hızlı tren işi ilk etapta Sivas'a kadar daha sonra ki zaman içerisinde (TCDD ve Bakanın Erzincanlı olması sebebiyle) hızlı tren Erzincana' kadar olacak ve bu kesin ancak Sivas'tan ErzincanA yada ileri için TCDD'nin şu anda bir istimlak yada diğer konularla ilgili bir resmi çalışması yok

Yorumu oyla      15      5  
esef dadaş 24 Eylül 2013 Salı 16:09

yazacaklarımın sayın çığlık tarafından ciddiye alınması dileğiyle. 1-Trabzon-Aşkale arası demiryolu hattının yapılması ile ilgili proje diğer hükümetler döneminde vardı ve devamlı sıcak tutulmuştu. Zira Körfez ülkelerine hem yük hem yolcu taşınacaktı. Sağolsun Erzincanlı bakan Erzincan uğruna birçuval inciri berbat etdi. 2-Hızlı tren Türkiye için bir lükstür. Yük trenleri o hatdan geçmez. 3-Demiryolları yükten para kazanır yolcudan değil. 4-yeni bir kit oluşacak. dolayısiyle sayın milletvekilim Trabzon-Aşkale hattında ısrarcı olunuz. 3-

Yorumu oyla      14      6  
24 Eylül 2013 Salı 15:06

cok iyi cok

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başaran aday adaylığını açıkladı
Seçim çalışmalarının start almasıyla AK Parti İlçe kurucu başkanı Enver ...
‘Şimdi hasat zamanı’
Korkut, gecekondulardan temizlediği Mehdiefendi ve Hasanibasri Kentsel ...
Çığlık’tan Ahilik Haftası ziyareti
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar ...
 
KOOP İŞ Sendikası şube açtı
İHSAN KUMRU-KOOP-İŞ Sendikası Erzurum Şubesi’nin açılışı 28 Eylül Cumartesi ...
'Palandöken yükselen değer'
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ‘Palandöken yükselen değerdir.’dedi
Aziziye’de kışa kadar durmak yok
Aziziye Belediyesi, 50 bin metrekare daha sıcak asfalt çalışması yaptı. ...
 
Malatya’da Erzurum konuşuluyor
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, İŞKUR tarafından düzenlenen TYP kapsamında ...
Nenehatun heykeline sahip çıktılar
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkan Yardımcısı Serkan Korukçu, ...
‘Şükürler olsun sonuç alamadılar’
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, yeni eğitim öğretim ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri