Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SPOR
1 Temmuz 2022 Cuma - 10:35

Ciritte İl eleme turnuvaları devam ediyor

İl elemelerinin, puanlı müsabakaların başlamasıyla birlikte Bayburt'ta 4 farklı atlı spor kulübü kendi arasında maç oynadı.

Ciritte İl eleme turnuvaları devam ediyor

İl elemelerinin, puanlı müsabakaların başlamasıyla birlikte Bayburt'ta 4 farklı atlı spor kulübü kendi arasında maç oynadı. İpekyolu Atlı Spor Kulübü ile Dede Korkut Atlı Spor Kulübü arasında oynanan ilk maçta Dede Korkut Atlı Spor Kulübü oyuncusu Cafer Yurtsever, maç esnasında attan düştü. Nefesi kesilen ve belli süre nefes almakta güçlük çeken Yurtsever'in yardımına sahada görevli sağlıkçılar yetişti.
İlk müdahalenin ardından sporcu, turnuvaya kaldığı yerden devam etti. Daha sonra Bayburt Atlı Spor Kulübü ve Çoruh Atlı Spor Kulübü arasında gerçekleşen maçta, Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncusu Eren Akburak attan düştü. Heyecanlı ve seyir zevki yüksek müsabakada 2 ciritçi attan düşerken ciritçiler, düştükleri yerden kalkarak, atları dörtnala koşturmaya devam ettiler. Attan Düşen Cafer Yurtsever'in yeğeni Kenan Yurtsever isimli minik ise amcasının attan düştüğü anlarda gözyaşı dökerek korku dolu anlar yaşadı. Amcası için gözyaşı döken yeğeni, cirit turnuvasını izleyenler ve sağlıkçılar sakinleştirerek, amcasına bir şey olmadığı konusunda ikna ettiler.
"BU SPOR BÖYLE, DÜŞE KALKA BİNİYORUZ"
Attan düşen ciritçi Cafer Yurtsever, yaşadığı kazaya aldırış etmeden atına binerek turnuvayı sorunsuz bir şekilde tamamladı. Cirit sporunda bu gibi risklerin olduğunu dile getiren Yurtsever, "Az önce il eleme maçında ufak bir kaza geçirdik. Tabii sahanın da azizliğine uğradık. Yere düştük, yavaş düşmemize rağmen kolumuz göğsümüzün altında kaldığı için ufak bir kaza atlattık ama bu kazalar genelde oluyor yani. Atlı bir spor olduğu için cirit müsabakalarında böyle ufak tefek kazalar meydana geliyor, özellikle bende daha fazla oluyor, sürekli başıma geliyor. Ciddi bir sorunum olmadığı için maça devam ettim, bu spor böyle risk var bu sporda, düşe kalka biniyoruz bu şekilde" ifadelerini kullandı.
TURNUVADA DEDE KORKUT ATLI SPOR KULÜBÜ İLE ÇORUH ATLI SPOR KULÜBÜ GALİP GELDİ
Oynanan ilk cirit müsabakasının sonucunda Dede Korkut Atlı Spor Kulübü, İpekyolu Atlı Spor Kulübünü 9 puan farkla 10-1 yendi. Farklı skorla rakibine yenilen İpekyolu Atlı Spor Kulübü puanlı müsabakaya veda eden ilk takım oldu. Bayburt Atlı Spor Kulübü ile Çoruh Atlı Spor Kulübü arasındaki maçta ise Çoruh Atlı Spor Kulübü 11-11.5 skorla rakibinin önüne yarım puan farkla geçerek, il eleme maçlarında oynamaya hak kazandı. Müsabaka sonunda Atlı Spor Kulübü sporcuları arasında küçük bir tartışma yaşanarak sesler yükseldi. Kısa süreli tartışmanın ardından galip gelen takım oyuncuları atlarla sahada dört dönerek ıslıklarla galibiyetlerini kutladılar.
Pandemiden sonraki ilk resmi müsabaka
Erzurum’dan gelen hakem Sema Çevik, adil bir maç yönetme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, seyir zevki yüksek bir maç oynandığını dile getirdi. Çevik, pandemi nedeniyle oynanmayan resmi maçların 2 yıl gibi bir aranın ardından yeniden oynanmaya başlandığını söyleyerek, "Pandemiden sonra ilk resmi müsabakamız. Bayburt il elemelerini yapıyoruz, buradaki il elemesinden çıkan takımlarımız gruplara çıkacak bu şekilde şampiyonaya kadar gideceğiz inşallah. Buraya birinci olan takımlarımızı belirlemeye geldik, bayram öncesi başladığımız müsabakalarımız ayın yedisine kadarı devam edecek. Bütün seyircilerimizi maçları izlemeye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Yıldırım kurbanlık satışlarını değerlendirdi
 
Erzurum’da ‘tümör’ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de gruplar belli oldu
2022-2023 sezonu TFF 2. Lig gruplarında yer alacak takımlar yapılan kura çekimi ile belirlendi.
Erzurumspor Szumski’yi de uğurladı
Erzurumspor’da Mücahit Albayrak, Novikovas’tan sonra kaleci Jakub Szumski ...
Kasapoğlu gençlere seslendi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk gencinin tüm dünyaya ...
 
GSB Ücretsiz Yaz Spor Okulları açıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl 29 Haziran’da başlattığı Yaz Spor ...
Boksta gündem oluşturdular
Baba-kız boks yapan Uğur Günay ve İrem Günay, Erzurum’da Üst Minikler ...
Erzurum’da Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonası
Erzurum’da düzenlenen Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonası’na iyi bir ...
 
Giresunspor’un birinci etap Erzurum kampı başladı
Süper Lig ekibi Giresunspor, yeni sezon hazırlıkları için sahaya indi.
Erzurum Analig’in zirvesinde
ANALİG’de yarışan Yıldız patenciler Erzurum’da buz pistine çıktı. Anadolu ...
Kick boksa dadaş damgası
Kocaeli’nde yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası Erzurum damga vurdu,
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri