Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
13 Şubat 2021 Cumartesi - 07:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Kongrelerinde yaptığı konuşmada, her alanda tarihimizin en kararlı adımlarının atıldığı bir dönemde olduklarına dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Kongrelerinde yaptığı konuşmada, her alanda tarihimizin en kararlı adımlarının atıldığı bir dönemde olduklarına dikkat çekerek, “Her bir vatandaşımızın büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna sahip çıktığını biliyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, bölgesel ve küresel liderlik yolunda ilerledikçe, gençlerimize oldukça geniş ve çeşitli kariyer fırsatları da sunabiliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongrelerine video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin hayırlara vesile olmasını dileyerek, görev alacak gençlere başarılar diledi.

Sözlerinin başında, Türkiye’nin bekası, milletin huzuru için mücadele eden güvenlik güçlerine şükranlarını sunmak istediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önceki gün Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına karşı yapılan operasyonda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin fedakârlıklarına ve emanetlerine sahip çıkacak bir gençliğe sahip olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

“33 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle saatlerinde 33 teröristtin etkisiz hâle getirildiğini açıklayarak, “Rabbim özellikle bu terör eylemlerinde bu mücadeleyi yürüten Mehmetçiklerimizden, jandarmamızdan, polisimizden razı olsun” dedi.

Bugün sadece gençlik kolları il kongrelerini yapmadıklarını, geleceği emanet edecekleri kadroları belirlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bugün burada; sadece partimizin gençlik kollarının il kongrelerini yapmakla kalmıyoruz, aynı zamanda geleceğimizi emanet edeceğimiz kadroları da belirliyoruz. Bugün burada; büyük ve güçlü Türkiye’yi hem birlikte inşa edeceğimiz, hem de emanet edeceğimiz imanlı, ahlaklı, basiretli, cesur, çalışkan, birikimli kadrolarla birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün burada; 24 yaşında başına geçtiği beyliği cihan devleti yapacak temelleri atan Osman Gazi’nin, 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih’in emanetini üstlenmeye talip gençler görüyorum. Bugün burada; daha 15-16 yaşında Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken alçakça şehit edilen Yasin Börü’nün, ülkesinin namusunu savunurken darbecilerin kurşunlarıyla şehit edilen Abdullah Tayyip Olçok’un, teröristlerce kalleşçe şehit edilen Eren Bülbül’ün azmine sahip gençler görüyorum. Bugün burada; kalplerindeki imanla, bir ellerinde kitap, bir ellerinde bilgisayarlarıyla her alanda en iyi olmak için evlerinde, okullarında, kütüphanelerde, atölyelerde eğitime-öğretime odaklanan, kendileri ve ülkeleri için büyük hayaller kuran gençler görüyorum. Bugün bu salonlarda; vakitlerini ve enerjilerini sapkın ideolojilerin emrine verenlerle değil, kendi medeniyetlerinin, kendi milletlerinin, kendi devletlerinin hizmetinde olanlarla omuz omuza yürüyen gençler görüyorum. Bugün bu salonlarda; ruhunu, bedenini, dimağını zenginleştirmek, birikimi ve kabiliyetiyle akranları arasında tebarüz etmek, geleceğin siyasetçileri, yöneticileri, bilim insanları, kültür ve sanat insanları, sporcuları, iş insanları olmak konusunda kararlı gençler görüyorum. Bugün burada; geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz Millî Uzay Programını hayata geçirecek, ülkesinde ve dünyada olduğu gibi, uzayda da bayrağımızı gururla dalgalandıracak vatanperver gençler görüyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek’in “Gençliğe Hitabesi”ni okuyarak, “Bugün burada surda açtığı gedikten, rüzgârın yönüne aldırmadan akın akın ülkemiz sınırlarını aşıp bölgemize, dünyaya yönelen bir gençlik görüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNİ EN AZ SIKINTIYLA GEÇİRİYOR”

Salgın döneminde dünyanın pek çok ülkesinde, özellikle gençlerin ciddi sıkıntılar yaşadıklarına, itirazlarını yüksek sesle dile getirdiklerine şahit olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu süreci hem sağlık altyapısı ve sisteminin gücü hem de devlet ve millet olarak birlik ve beraberliğine sımsıkı sarılması sayesinde en az sıkıntıyla geçirdiğini söyledi.

Bu süreçte en büyük desteği gençlerden aldıklarını, sağlık, eğitim, gıda tedarik zinciri ve güvenlik güçlerinde ağırlıklı olarak gençlerin görev aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Velhasıl gençlerimizle omuz omuza, bu küresel sağlık krizine karşı tarihî bir mücadele yürüttük. Attığımız her adımda, gençlerimizin gözlerinde gördüğümüz umut, yüreklerinde hissettiğimiz sevgi, duruşlarında şahit olduğumuz asalet bizim en büyük şevk kaynağımız oldu” dedi.

“Biz, umutsuzluğu küfürle eşdeğer gören bir medeniyetin mensubuyuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstelik bu öyle temelsiz, içi boş, hamasi bir umut söylemi de değildir. Umutlu olmak için pek çok sebebimiz var. Cumhuriyet tarihinin en güçlü altyapısına sahibiz. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı krizlerin altından, bu altyapı sayesinde kolayca kalkabiliyoruz” diye konuştu.

“ULUSLARARASI ALANDA ÖZ GÜVENİMİZİN VE İTİBARIMIZIN EN YÜKSEK OLDUĞU DÖNEMDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın tarihin en eğitimli, en dinamik, en geniş ufuklu insan kaynağına sahip olduklarının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gençlerimizin her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duyuyoruz. Uluslararası alanda öz güvenimizin ve itibarımızın en yüksek olduğu dönemdeyiz. Artık kendi stratejisini belirleyen, kendi taktiklerini uygulayan, kendi hedeflerine yürüyen bağımsız bir Türkiye var. Tüm provokasyon gayretlerine rağmen, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü olduğu dönemdeyiz. Ülkemizi karıştırmak, sokaklarımızda kaosu egemen kılmak için girişilen her çaba, milletimizin feraset duvarına çarpıyor.  Uzay çalışmalarından yeni sivil anayasaya, savunma sanayimizden gıda endüstrimize, şehircilik altyapımızdan çevreye kadar her alanda, tarihimizin en kararlı adımlarını attığımız bir dönemdeyiz. Her ne kadar birilerinin hayalleri, bizim attığımız bu adımların gerisinde kalıyor olsa da, her bir vatandaşımızın büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna sahip çıktığını biliyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, bölgesel ve küresel liderlik yolunda ilerledikçe, gençlerimize oldukça geniş ve çeşitli kariyer fırsatları da sunabiliyoruz. Yerli otomobili sizler yapacaksınız. Ülkemizi uzayda sizler temsil edeceksiniz. Yüksek teknolojiye dayalı yeni ekonominin tasarımından yazılımına, üretiminden geliştirilmesine her aşamasında sizler olacaksınız. Dijital dünyayı sizler kuracaksınız. Üniversitelerimizi marjinal grupların eylem sahası olmaktan çıkartıp bilim yuvaları hâline sizler getireceksiniz. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına ülkemizden en kısa sürede ve en az 10 üniversitenin girmesini sizler sağlayacaksınız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yükseköğrenim görmek isteyen istisnasız her gence, ailesinin maddi durumu ne olursa olsun, bu hayalini gerçekleştirebileceği altyapıyı kurduklarına vurgu yaparak, “Geçmişte üniversitelerdeki en önemli protesto konusu, yükseköğrenim harçlarıydı. Gençlerimizin önündeki bu önemli engeli de biz kaldırdık” hatırlatmasını yaptı.

Yükseköğretimi ücretsiz yapmakla kalmayarak ilave imkânlarla herkesin erişimine açtıklarını, yurt kapasitesini 700 bine çıkarttıklarını, yükseköğrenim kredi ve burs miktarlarını bu yıl için lisansta 650 liraya, yüksek lisansta bin 300 liraya, doktorada bin 950 liraya yükselttiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor tesislerinden, internet altyapısına kadar her alanda gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

“GENÇLERİMİZİN YANINDA DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YER ALACAĞIZ”

“Attığımız her adımı önce insan yaklaşımıyla ölçüp tartıyor, insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket ediyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde ve iş hayatında hayalini gerçekleştirememiş her bir gencimizin üzüntüsü, bizim üzüntümüzdür. Bunun için hem kamuda, hem özel sektörde, hem kendi girişimlerinde gençlerimizin yanında daha güçlü şekilde yer alacağız. Ulusal ve uluslararası düzeydeki her çabanızı elimizdeki imkânları seferber ederek vereceğimiz teşviklerle, hibelerle, programlarla destekleyeceğiz.  Sizlere 2053 vizyonunuzu hayata geçirmek için ne kadar güçlü bir Türkiye bırakırsak, kendimizi vazifemizi o derece iyi yerine getirmiş hissedeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maddi imkânlar, teknolojik altyapı, fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun, bunları bizi biz yapan değerlerimizle taçlandırmadığımız sürece, mankurt nesillerin ortaya çıkmasına mani olamayız. Bunun için gençlerimizin medeniyet ve kültür değerlerimizle donanmasını, diğer hususlar kadar önemli görüyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Lokman’ın “Allah’a şirk koşma. Rabbine şükrettiğin gibi annene ve babana da saygılı ol. Namazını dosdoğru kıl. İyiliği emret, kötülükten sakın. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme, büyüklük taslama. Mutedil ol. Sesini alçalt” nasihatlerini gençlere hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanarak, gençlik kollarında yönetimde görev alanları selamladı ve başarılar diledi.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak
 
Eren-10 Gabar Operasyonu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, ...
Cumhurbaşkanından Yeni Anayasa açıklaması
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerini paylaştı
Erdoğan,“Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze ...
 
“Çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah devlet, millet ele verecek göklere en ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İftihar ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak İl ...
Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri ...
 
‘Meselesi millet olan herkese kapımız açık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin bu günlere ...
‘Gençlerimize sahip çıkmak görevimiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Adıyaman, Edirne, Erzurum, ...
Erdoğan Yüksek Öğretim Vizyonunu paylaştı
Erdoğan, ‘Yükseköğretim alanında ülkemizin sınırlarını aşan bir kapasiteye ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri