Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>TÜRKİYE
8 Mart 2024 Cuma - 04:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylem Planını açıklayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün ‘Türkiye ile Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar' temasıyla Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylem Planını açıklayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün ‘Türkiye ile Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar' temasıyla Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı etkinlikte, bakanlık koordinasyonunda hazırlanan 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı da açıklanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadının güçlenmesi, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması ve kadının hayatın her alanında hak ettiği yeri alması adına çalışmalarını kararlılıkla yürütüyor. Bu doğrultuda bakanlıkça kapsamlı bir şekilde hazırlanan ilk Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı, 2018-2023 yıllarında uygulandı. Eğitim, ekonomi, sağlık, karar alma mekanizmalarına katılım ve medya olmak üzere 5 ana başlıktan oluşan eylem planı, Türkiye’deki tüm kadınları güçlendirmek üzere titizlikle yürütülerek, 2023 yılı sonu itibarıyla tamamlandı. Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye'yi inşa etme hedefiyle hizmetlerin daha da ileriye taşınması için 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ise ilgili tüm kurum ve kuruluşların katkılarını alarak “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla hazırlandı.
Planda 5 temel amaç, 20 strateji, 83 faaliyet yer alıyor
Bakanlığın koordinasyonunda hazırlanan 2024-2028 yıllarını kapsayan ‘2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı, ‘Türkiye ile Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar’ temasıyla yarın düzenlenecek Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle açıklanacak. Temel politika eksenlerinin eğitim, sağlık, ekonomi, liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım, çevre ve iklim değişikliği olarak belirlendiği yeni eylem planında 5 temel amaç, 20 strateji, 83 faaliyet yer alıyor.
Eğitimin tüm kademelerine tam erişim ve etkin katılım
Tüm kamu kurumları, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile eşgüdüm içerisinde yürütülecek planda yer alan 5 temel başlık altındaki hedefler şöyle:
- Eğitim alanında 'kadınlar ve kız çocuklarının hayat boyu öğrenme dâhil eğitimin tüm kademelerine tam erişimleri ve etkin katılımlarını sağlamak' temel amacı doğrultusunda kadınların okuryazarlık oranının yüzde 100 seviyesine yükseltilmesi ve nitelikli okuryazarlık düzeylerinin artırılması, zorunlu eğitim kademelerinin tamamında kız çocuklarının net okullaşma oranlarının yüzde 100 seviyesine yükseltilmesi için çalışmalar yürütülecek.
- Sağlık alanında 'kadınlar ve kız çocuklarının tüm yaş grupları ve farklılaşan ihtiyaçlarını gözeten kapsamlı ve bütüncül sağlık hizmeti sunmak' temel amacıyla kadınlara yönelik yaşam boyu farklılaşan ihtiyaçları karşılayan, kapsamlı ve bütüncül kadın sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefiyle çalışılacak.
- Ekonomi alanında kadınların ekonomik güçlenmeleri için değişen işgücü piyasalarına tam, eşit ve etkin katılımlarını sağlayarak, ikiz dönüşüme (yeşil ve dijital dönüşüm) uyumlu işgücü piyasasında ihtiyaç duyulacak yeni beceri ve yetenekler kazandırılacak.
- Liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım alanında siyaset, liderlik ve karar alma mekanizmalarında ulusal ve yerel düzeyde kadınların temsilini artırmak ve karar süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak temel amacıyla çalışılacak.
- Çevre ve iklim değişikliği alanında ise çevre ve iklim değişikliğinin kadınlar ve kız çocuklarına yönelik etkilerini tespit ederek ihtiyaçlar çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirilecek.
“Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar”a ödülleri takdim edilecek
Öte yandan yarınki programda “Türkiye ile Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar” başlığıyla gerçekleşecek ödül töreninde hayatlarıyla tüm Türkiye’ye ilham, kadınlara ise cesaret ve gurur veren kadınlara ödülleri takdim edilecek.

 
Bakan Tunç yabancı sermaye verilerini açıkladı
 
Işıkhan: 'İşe yerleştirilenlerin sayısı yüzde 41 arttı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘Sürekli büyük hedeflere yöneldik’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de, "Türkiye tökezlerse, milletimiz ...
Erdoğan Gakkoşlara seslendi
Seçim çalışmaları çerçevesinde Elazığ Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 65 ...
Erdoğan: 'Hayatımızı eser kazandırmaya adadık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin siyasetinin, eser ve hizmet siyaseti ...
 
Erdoğan’dan adil çözüm mesajı
Erdoğan, "Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş ...
‘Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınların ülke ekonomisi ve yönetiminde ...
Erdoğan: ‘Her alanda gerçekten tarih yazdık’
Erdoğan, ‘Türkiye son 21 yılda Daha önce hayal dahi edilemeyen yerlere ...
 
Erdoğan Millete seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi.
Erdoğan: 'Ülkemizi 21 yılda 3 kat büyüttük'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini açıkladı.
'Köhne düzeni değiştirmek için çok çalıştık'
Erdoğan, '“Şehir hastanelerini, eşi-benzeri olmayan birer şifa merkezi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri