Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
30 Ekim 2011 Pazar - 21:15

‘Cumhuriyet’i anlamak gerekir’

21. Yüzyıl bilgi çağında, A.Ü’nün, kendi eğitim sistemlerini, öz değerlerini koruyarak, birlik ve beraberlik üzerine şekillendirdiği sosyal kültürle bugün artık dünya üniversiteleri içinde ilk 500 üniversite arasına girmeyi başardığını belirten Koçak, “Ancak Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Onu anlamak gerekir.”dedi.

‘Cumhuriyet’i anlamak gerekir’

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Bayramı’nın 88.yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
“Cumhuriyetimizin ilanının 88. Yıldönümünü, milletçe aynı duygu birliği ve gururla kutlamanın heyecan ve coşkusu içerisindeyiz” diyen Prof. Dr. Koçak mesajında “Cumhuriyeti koruma, yüceltme ve ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmanın yolunun ancak nitelikli bir eğitimle gerçekleşeceğine inanan Atatürk, bu düşüncesini eğitimcilere hitaben; “Cumhuriyet sizden, düşünce, bilim, fen ve beden bakımından güçlü ve yüksek karakterli muhafızlar ister.” sözüyle ifade ederek eğitim sistemimizin hedefini belirtmiştir.” dedi.
CUMHURİYETE SAHİP OLMAK YETERLİ DEĞİLDİR
Mesajında, 21. Yüzyıl bilgi çağında yaşanan hızlı oluşum ve değişmelerin karşısında, Atatürk Üniversitesinin, kendi eğitim sistemlerini, öz değerlerini koruyarak, birlik ve beraberlik üzerine şekillendirdiği sosyal kültürle bugün artık dünya üniversiteleri içinde ilk 500 üniversite arasına girmeyi başardığını belirten Koçak, “Ancak Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Onu anlamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı, sadece bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı olarak görülmemelidir. Cumhuriyetin ilanı aynı zamanda bireyi yurttaş konumuna taşıyan çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her ferdi, devletin onurlu, eşit hak ve hürriyetlere sahip, özgür düşünen vatandaşları haline gelmiştir. Bireylerimize Cumhuriyet fikri ile yurttaşlık kavramının değerini, anlamını kültürleme yolu ile kazandırmak konusunda Üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Nitekim birlik ve beraberliğin tesisi ancak demokrasi kültürü ve yurttaşlık bilinci ile mümkündür.”görüşlerine yer verdi.
Koçak, “Atatürk Üniversitesi olarak bizler, bu inançla, eğitimin seviyesini en üst düzeye taşıyarak, gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, Cumhuriyet’in temellerini daima koruyan, niteliklerini ve hedeflerini özümseyen, bizlere kazandırdığı değer ve kazanımlara sahip çıkan, yeni eserlerle yücelterek, geliştirme azim ve heyecanını duyacak şekilde yetiştirmekteyiz.
Tıpkı Kurtuluş Savaşımız gibi, Anadolu mucizesinde rol alan Türkiye Cumhuriyeti’nin, insanlık için, dünya barışı ve demokrasi için ifa edeceği hizmetler de geleceğin tarih sayfalarında onurlu yerini alacaktır.”dedi.
ÖNCELİK EĞİTİMİN
Koçak mesajında şöyle dedi, “ Dünya güç dengesinde çok hassas ve kritik bir yere sahip olan ülkemizin yarınları, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim projesi olan Cumhuriyet’in geleceğe iyimserlikle bakmamızı sağlayan gurur verici başarıları ve her açıdan yetişmiş nitelikli gençlerimizle güvence altına alınacaktır.
Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandıran ülkemiz, barış üzerine tesis edilen iç ve dış politikasıyla, devraldığı köklü tarihî mirası, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla kısa sürede bölgemizin ve dünyanın güçlü ve onurlu bir üyesi olacaktır.
Ulusumuza paralel, Üniversitemiz de, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cumhuriyet’in kazanımlarını, bugün olduğu gibi gelecekte de koruyarak yaşatacaktır.
Bu önemli günde bir kez daha vurgulamak isterim ki, daha önce olduğu gibi milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
Bu duygularla milletimizin, ilimizin, mensuplarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 
Velioğlu Hz. Peygamberi anlattı
 
‘Durmak yok koşmaya devam’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Velioğlu Hz. Peygamberi anlattı
Erzurumlu din alimlerinden Seyyid H. Ahmet Baba ile Seyyid H. Mevlüt Baba, ...
Kardeş Pakistan yardıma koştu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası yurtdışından gelen ...
Polisler gözyaşı döktü
Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görev yapan İlhan Tuna, kansere yenik düştü. ...
 
Saatler geri alınıyor
Kış saati uygulaması kapsamında, saatler, 30 Ekim Pazar günü bir saat geri alınacak.
Arkın ve Akın'a Onur Ödülü
6. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında sinema sanatçıları Filiz ...
Palandöken’de milli duruş
Palandöken İlçe Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak Hakkâri Çukurca ...
 
Yardım uçağı trafiği hızlandı
Van'daki deprem felaketi için yapılan uluslararası yardımların kabulü ...
Hainlere milli birlik darbesi
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Van’daki depremzedeler için başlatılan ...
EUCPT Ekibi Erzurum’da
Deprem Bölgesi’ne gönderilen altı kişilik Avrupa Sivil Koruma Ekibi (EUCPT) ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri