Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
13 Ocak 2012 Cuma - 02:13

DASİDEF Yaylalı’yı ağırladı

DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, Erzurum'un tarih boyunca eğitim ve kültür merkezi olduğunu söyledi. Yıldız, Konya ve Kayseri'deki üniversitelerin iş dünyasıyla birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, ETÜ’ye her türlü desteği vereceklerini belirtti.

DASİDEF Yaylalı’yı ağırladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 2012- 2013 akademik eğitim ve öğretim döneminde ders başı yapacaklarını açıkladı. Erzurum'a kurulan ikinci devlet üniversitesi ETÜ, gelecek eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacak.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Üniversite yönetimi Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ve Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD)'ı ziyaret etti. Rektör Yaylalı, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının görüş ve beklentileri doğrultusunda yeni fakülteler oluşturmayı ve halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyi istediklerini söyledi.
ETÜ ÖĞRETİME AÇILIYOR
ETÜ'nün gelecek eğitim ve öğretim döneminde akademik eğitimine başlayacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. Yaylalı, "2012-2013 öğretim döneminde öğrenci almayı planlamaktayız. Havalimanı yolu güzergahındaki yeni kampüs alanında ilk etapta Çelik konstrüksiyon binalar yaparak öğrencilerimize burada hizmet vereceğiz." dedi. Prof. Dr. Yaylalı, Ziraat Mühendisleri Odası yönetiminin, mevcut kampüs alanı ile ile ilgili olarak idari dava açtığını ve bunun da devam ettiğine işaret ederek, "Bizi mahkemeye vermişler. İdari yargı devam ediyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Atatürk Üniversitesi'ne tahsisli olan arazi bize tahsis edildi. Biz önümüze bakıyoruz. Ama bu konuda da her zamanki gibi B ve C planlarımız da mevcut." şeklinde konuştu.
KAMPÜS ALANI
Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ'ye tahsis edilen kampüs arazi üzerindeki Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait ahır ve müştemilatın da ağustos ayı içerisinde tahliye edileceğine işaret etti. Teknik Üniversite'nin kampüs üniversitesi şeklinde içe kapanık, halktan ve iş dünyasından kopuk olmayacağına değinen Rektör Yaylalı, "Kendi içimize kapanmadan şehirle barışık, iş dünyasıyla kol kola evrensel bir bilim merkezi olacağız." diye konuştu.
YILDIZ: HOCALARI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ
DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, Erzurum'un tarih boyunca eğitim ve kültür merkezi olduğunu söyledi. Yıldız, Konya ve Kayseri'deki üniversitelerin iş dünyasıyla birlikte hareket ettiklerini ifade etti.
Üniversite hocalarının şehrin ekonomisine katkı için iş adamlarına danışmanlık hizmeti sunmasını isteyen Yıldız, "Üniversite hocalarımızı iş dünyası olarak her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Hocalarımız bizlere danışmanlık hizmeti sunsun. Kayseri ve Konya'da bilim adamlarımız, iş adamlarına danışmanlık hizmeti veriyor. Bu nedenle bu iki şehrin ekonomisi ve marka değerleri çok yüksek." teklifinde bulundu.
ÖZDEMİR: MODERN BİR ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI BEKLİYORUZ
ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, ETÜ bünyesinde Şehircilik ve Planlama Fakültesi'nin kurulması halinde şehrin gelişimine katkı sağlayabileceğini dile getirdi. Özdemir, Erzurum'un çarpık yapılaşmadan kurtulabilmesi için ETÜ'ye büyük sorumluluk düştüğüne vurgu yaparak, şunları söyledi: "Erzurum il merkezinin çarpık görünümden kurtulabilmesi için ETÜ bünyesinde kurulacak olan Şehircilik ve Planlama Fakültesi'ne büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Üniversitenin teknik desteği ile Erzurum'u modern bir çevreye kavuşturulabilir."CİHAN

 
HES’e ‘şartlı evet’
 
Gül ve Erdoğan'dan taziye mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Ailesine vefa desteği
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilci Necati ...
Budak, 14. Kez görevden alındı
13 kez görevden alınan ve mahkeme kararıyla görevine iade edilen Kars ...
Öztürk başsağlığı mesajı yayınladı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, antrenmanda düşerek hayatını kaybeden ...
 
Yağan’da okul tepkisi
Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan Beldesinde bulunan lisenin eğitim ...
Köy sayısında 4’üncüyüz
Erzurum köy sayısı bakımından Türkiye iller sıralamasında bin 9 köyüyle ...
En sıcak Ocak’ı 2010’da yaşadık
Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü uç ve ortalama değerler verilerine ...
 
Palandöken’de doluluk rekoru
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, sömestr tatiline az bir süre kala tatilcilerin akınına uğradı.
Sultan Melik’te ağlatan yangın
Erzurum'da 15 gün önce taşındığı evin yandığını gören yaşlı kadın gözyaşlarına ...
Tarihi hatırlatma
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASiMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri