ERZURUM
DASİDEF bölge ekonomisine ivme katacak eylem planını harekete geçirdi. Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanlar Kurulu, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak ‘eylem planı’nı harekete geçirdi.
TOPLANTIYA 12 İL KATILDI
DASİDEF Başkanlar Kurulu, Palandöken Dağı’ndaki Xanadu Otel’detoplandı. Toplantıya 12 il ve 9 ilçeden toplam 21 şube başkanı katıldı. DASİDEF Başkanı Osman Dolar, bölgesel sosyoekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla hazırladıkları eylem planını başlattıklarını ifade etti. Dolar, eylem planının, Kalkınma Bakanı Zafer Çağlayan’a sunulacağını dile getirdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nden nüfus göçünün önlenmesi ve yatırımcıların önünün açılması için kapsamlı bir eylem planı hazırladıklarına işaret eden Dolar, “Hazırladığımız eylem planını uygulamaya soktuk. Amacımız Doğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo- ekonomik kalkınmasına ivme kazandırmak. Yatırımcıların önünü açıp, batıya göçü önüne geçmek ve ekonomik potansiyel kaynakları harekete geçirmek istiyoruz.” dedi.
SINIR TİCARETİ
Dolar, Başkan Kurulu toplantısında ayrıca sınır ticareti konusunda gelecek haziran ayında Van’da İran, Irak, Gürcistan ve Nahçıvan gibi ülkelerden işadamlarının katılımıyla ikili iş görüşmelerinin yapılacağı uluslararası toplandı düzenleneceğini kaydetti. DASİDEF Başkanı Dolar, Başkanlar Kurulum toplantısında ayrıca illerin teşvik yasalarından yararlanmasının da ele alındığına vurgu. İllerin kalkınmasında organize sanayi bölgelerinin önemli bir fonksiyon üstlendiğine de işaret eden Dolar, “OSB’ler istihdam ve üretim adına önemli görevler üstleniyor. İllerdeki OSB’lerin altyapılarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmalara hız verilecek.” diye konuştu
SEKTÖREL GÜÇ BİRLİĞİ
DASİDEF Başkanı Osman Dolar toplantıda, ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki gıda, mobilya, inşaat gibi önemli alanlarda faaliyet gösteren firmaların sektörel olarak bir araya gelip önemli ekonomik güç oluşturmaları içinde karar alındığına değinerek, “Sektörel güç birliğinin sağlanmasıyla üretim ve istihdamda önemli genişlemeler yaşanacaktır.” şeklinde konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasında lokomotif gücün tarım ve hayvancılıkla mümkün olabileceğini kaydeden Dolar, “Bölgemizin ekonomik olarak kalkınması ancak tarım ve hayvancılık sektörlerinin canlandırılmasıyla mümkün. Tarım ve hayvancılık bölgenin vazgeçilmez ekonomik dinamiklerinden en önemlisi.” açıklamasında bulundu.
Program sonunda en çok proje üreten ve sosyoekonomik etkinlik düzenleyen dernek şube başkanlarına plaket verildi.