Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2013 Cumartesi - 10:21

DASİDEF’ten OSB çağrısı

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar, Erzurum’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 2013 bitmeden hizmet vermeye başlaması gerektiğini söyledi.

DASİDEF’ten OSB çağrısı

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar, Erzurum’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 2013 bitmeden hizmet vermeye başlaması gerektiğini söyledi.
DOLAR’IN UYARISI
Dolar, 2. OSB’nin faaliyette olmamasından dolayı bölgenin lokomotif ili olan Erzurum’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarının farklı bölgelere yöneldiğini açıkladı. Dolar, büyük çaplı 10 firmanın Erzurum’a yatırım için geldiğini anacak yer tahsis edilmediği için başka şehirlere gittiği bilgisini verdi.
Erzurum’da 2. OSB’nin hizmete başlamasının önünde çok ufak pürüzler olduğuna dikkat çeken Dolar, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ihale yapıp 2. OSB’yi müteahhide verecek. Bundan sonra arsa tahsisleri başlayacak. Engeller bu kadar küçük olmasına rağmen uzun yıllardır bu problem çözülemiyor.” şeklinde konuştu.
DOLAR BİLGİ VERDİ
Mevcut OSB’nin ihtiyaçları karşılayamayacak konuma geldiği bilgisini veren Dolar, yatırımcıların sermayelerini henüz imara açılmayan bölgelerde değerlendirdiğini bununda olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Erzurum’da 2. OSB konusunda uzun zamandır ilerleme yaşanmadığına değinen Dolar, 2013’ün bu konuda hayatı bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.
Dolar, “2013’te yatırım teşvikleri en üst düzeyde olacak. Bu teşvik oranları ilerleyen yıllarda daha aşağılara çekilecek. Erzurum’un bu teşviklerden yararlanmaması hepimizin üzülmesine neden olur. Şu anda Erzurum’a 12 şirket süt fabrikası kurmak istiyor. Ancak bunlara yer tahsis edilmediği için farklı arayışlara yöneliyorlar. Eğer 2. OSB 2014’ün sonuna kadar açılırsa buraya 50’ye yakın sanayi yatırımı yapılacağının müjdesini de vermek isterim.” şeklinde konuştu.
ERGİAD’TA YENİ DÜZENLEME
DASİDEF çatısı altında faaliyet yürüten Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD), kurumsal yapısını yeniden düzenledikten sonra bir basın toplantısı düzenleyerek yeni dönemde ne tür çalışmalar yapacakları hakkında bilgiler verdi. ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir, bundan sonraki süreçte periyodik aralıklarla basınla bir araya gelecekleri bilgisini vererek, amaçlarının ortak bir hareket oluşturarak şehrin kalkınmasına bir ivme kazandırmak olduğunu söyledi.
DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe ise ERGİAD’ın kurumsal yapısını yeniden düzenlediklerini söyledi. 6 yeni komisyon kurdukları bilgisini veren Gökçe, bu komisyonlardan bir tanesinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basınla doğrudan ilgili olacağını aktardı. ERGİAD Kariyer Merkezi ve ERGİAD Akademi çatısı altından işverenle çalışmak isteyenler birbiriyle buluşturduklarını hatırlatan Gökçe, “Hem kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz hem de işverenlerin kendini geliştirmesi için çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Gökçe, kariyer merkezi yoluyla kendilerine başvuran 220 kişiden 94’ünü uygun işe yerleştirdiklerini kaydetti.
Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi Erzurum’a bir mobilyacılar sitesi kurmak için çalışmalar başlattıklarını hatırlatan Gökçe, girişimlerinin olumlu sonuçlandığını, onaylanan proje ile 50 mobilya mağazasının yer alacağı sitenin detaylarıyla ilgili mart ayı içinde bir toplantı düzenleyeceklerini vurguladı.(kaynak:ergiad org

 

 
ERGİAD’tan Akademik yaklaşım
 
Büyükşehir payımız yüzde 1’de kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERGİAD’tan Akademik yaklaşım
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD)’nce esnafa yönelik olarak ...
‘Erzurum Bölgenin önemli ili’
Erzurum’un bölgenin önemli illerinin başında geldiğini kaydeden Öğüt, ...
İşte Köy gerçeğimiz…!
ÖZEL-ADNKS 2012 sonuçlarına göre Erzurum’da nüfusu en kalabalık olan köyün ...
 
74 bin sigortalımız var
ÖZEL-Erzurum Türkiye iller sıralamasında aktif sigortalı sayısı bakımından ...
Pazaryolu’nda proje başarısı
2012 yılında hazırlanan SODES Projeleri kapsamında, Pazaryolu Kaymakamlığı ...
Erzurum esnafına ‘Üreten Paket’
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Şekerbank ile ‘Üreten ...
 
Hayvan pazarı 2 gün kurulacak
Pasinler ilçesinde haftada bir gün kurulan hayvan pazarının iki güne çıkarıldığı bildirildi.
KUDAKA sekreterini arıyor..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’da Dr. Rıfat Altan’ın görevden ...
Vergide bilgilendirme açılımı
Narman Malmüdürü Mustafa Kurt personeli ile birlikte İlçe Kaymakamı Abdullah ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri