Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EĞİTİM
24 Ekim 2013 Perşembe - 17:11

Dadaşın bağışı böyle olur

Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından olan, Erzurumlu emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Öner, yaklaşık iki bin kitaptan oluşan kütüphanesini Bayburt Üniversitesi’ne bağışladı.

Dadaşın bağışı böyle olur

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından olan, Erzurumlu emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Öner, yaklaşık iki bin kitaptan oluşan kütüphanesini Bayburt Üniversitesi’ne bağışladı.
Ankara Dil tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nde başladığı akademik hayatını felsefe, sosyoloji ve mantık alanında sürdüren, uzun yıllar Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan Türkiye’nin saygın bilim insanlarından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Öner kütüphanesini Bayburt Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışladı.
Prof. Dr. Öner’i Ankara’daki evinde ziyaret eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, bağış için Öner’e teşekkür ederek katkıları ve örnek davranışı sebebiyle plaket verdi.
Prof. Dr. Necati Öner’in Türkiye’nin yetiştirdiği ender bilim insanlarında biri olarak niteleyen Rektör Coşkun, yaklaşık iki bin kitaptan oluşan ve içerisinde çok değerli eserlerin de yer aldığı kütüphanesini Bayburt Üniversitesi’ne bağışladığı için Öner’e teşekkür etti.
PROF. DR. NECATİ ÖNER'İN BİYOGRAFİSİ
Necati Öner 1927 yılında Tortum’da doğdu. İlk öğrenimini Narman İlkokulunda ortaöğrenimini Erzurum Lisesi’nde yaptı. 1949-1950 ders yılı kış dönemi sonunda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünden "Pekiyi" derece ile mezun oldu. Necati Öner iş hayatına Erzurum'da "Yeni Erzurum Gazetesi"nde gazeteci olarak başladı; on bir aylık askerlik görevinden sonra gazeteciliğe "Şarkın Sesi Gazetesi"nde devam etti; 1952’de Erzurum Belediyesinde müfettiş olarak göreve başladı ve bir yıl bu görevde kaldı.1953’te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Mantık Kürsüsüne asistan olarak atanan Necati Öner akademik çalışmalara Prof. Dr. Hamdi Ragıp Atademir'in yanında başlamış, Prof. Atademir üniversiteden ayrılınca çalışmalannı Ord. Prof. Hilmi Ziya Ülken'in yanında sürdürmüştür. 1957’de sunduğu "Tanzimattan Sonra Türkiye'de İlim ve Mantık Anlayışı" adlı tezi kabul edilerek kendisine "Pekiyi" derece ile doktorluk unvanı verildi. 1960-1961 ve 1962-1963 yılları arasında iki yıl Strassburg Üniversitesinde bir taraftan Georges Gusdorf'un derslerini takip etti, bir taraftan da doçentlik tezi ile ilgili çalışmalar yaptı. 1964’te sunduğu "Fransız Sosyoloji Okuluna Göre Mantığın Menşei Problemi" adlı tezi ile doçent oldu. 1967 yılında tekrar Strassburg Üniversitesine giderek bir yıl bilimsel çalışmalarda bulundu. 1971’de profesörlüğe yükseltildi. Profesörlük takdim tezi "Mantığın Ana ilkeleri ve Bu İlkelerin Varlıkla Olan ilişkileri"dir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde seçkin bir akademik hayatının yanında oldukça verimli bir hocalık görevi de yapan Prof. Dr. Öner, bugün Türk üniversitelerindeki pek çok felsefe hocasının yetişmesinde emek sahibidir.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde uzun yıllar idareci olarak da görev yapan ve İlahiyat Fakültesinde dört dönem dekanlık yapan Prof. Dr. Öner, Konya Yüksek İslam Enstitüsünde; 1966-1967 ders yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde; 1968-1975 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesinde, 1977-1980 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde; 1972-1973 ve 1982-1985 yılları arasında Felsefe ve Mantık dersleri okutmuştur.
1984-1990 yılları arasında Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Öner, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden yaş haddinden emekli olduktan sonra da felsefi ve bilimsel faaliyetlerini devam ettirmiştir. Emekli olduktan sonra, 1995-1996 ders yılında Kırıkkale Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı yapmış ve Gazi Üniversitesi Hukuk, Fakültesinde "Felsefeye Giriş" derslerini okutmuştur.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne intisab ettiği 1953 yılında başlayan akademik hayatında uzun süre dekanlık ve çeşitli üniversitelerde hocalık yapmış bulunan Prof. Dr. Necati Öner aynı zamanda Türkiye'de felsefi düşüncenin gelişip yaygınlaşması konusunda da halen başkanı olduğu Türk Felsefe Derneği vasıtasıyla Türk kültürüne eşsiz hizmetlerde bulunmuştur.
Evli olan Prof. Dr. Öner iki çocuk sahibidir.

 
‘Erzurum için önemli süreç’
 
ETÜ’de görkemli açılış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERZURUMLU 25 Ekim 2013 Cuma 09:58

niye Bayburt sayın hocamızın ismini yeni duymaya başladık Erzurumlu olduğunu yenimi hatırladı......hep aynı nakarat sevende tortum sövende Erzurum bağışlar bayburda....bir garip şehir bizim burası insanı ölende hatırlar bizi uzaktan beğennmez katkı sağlamaz eleştirir ama nedense buraları yaşanılır bulmaz....bu sözüm hariçten Erzurum için gazel okuyan herkese .....

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halıcı'ya ‘Tıp Teşvik Ödülü’
Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekai Halıcı, ...
Mahremiyete bilimsel bakış
İ.KUMRU-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur ...
Bilişim Gönüllüleri iş başında
Erzurum Genç Çözüm Derneği Projesi olan Bilişim Gönüllüleri Eğitmen Eğitimi ...
 
Tapu Kadastro, öğrencileri ağırladı
Ahıska ve Azerbaycan Türklerinden oluşan öğrenci grubu Erzurum Tapu ve ...
Akademisyenlerin yüzü güldü
Türkiye genelinde akademik kariyer yapmak isteyen 5 bin kişinin mağdur ...
Türk Eğitim Sen’de delege krizi
Türk Eğitim-Sen Erzurum Şubesinin 5. olağan genel kurulu için yapılan ...
 
Müftülükten evlilik öncesi eğitim
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının projeleri kapsamında Erzurum ili ...
KAÜ vizyon büyütüyor
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 21 yıllık geçmişe ...
Atatürk Üniversitesi Kazakistan’daydı
10-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Karaganda’da yapılan İkinci Orta Asya ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri