Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Ekim 2011 Perşembe - 00:28

Dağ Filmleri Erzurumlular ile buluştu

Erzurum'da başlayan 6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, "Dağ Sporları" bölümünde Dağ Filmleri Festivali arşivinden dört filme yer veriyor. Macera ve adrenalin tutkunları ve ekstrem sporlara ilgi duyanların kaçırmaması gereken filmler The North Face sponsorluğunda gösteriliyor.

Dağ Filmleri Erzurumlular ile buluştu

ERZURUM
Erzurum'da başlayan 6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, "Dağ Sporları" bölümünde Dağ Filmleri Festivali arşivinden dört filme yer veriyor. Macera ve adrenalin tutkunları ve ekstrem sporlara ilgi duyanların kaçırmaması gereken filmler The North Face sponsorluğunda gösterilecek.
 Erzurum'da 24 Ekim tarihinde başlayan 6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, her yıl sinemaya emek veren ustalar ile genç Oyunları Erzurumlu sinemaseverlerle buluşturuyor. Dadaş Film Festivali'nin bu yıl ki onur konukları Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Filiz Akın ve Cüneyt Arkın.
 DAĞ SPORLARI TEMASI
Festivalde bu yıl "Dağ Sporları" temalı bir bölüm de yer alacak. "The North Face" sponsorluğunda sunulacak bölüm kapsamında Dağ Filmleri Festivali film arşivinden özenle seçilen, Gaston Rebuffat'nın Dünyası, İmzalar, St. Elias Dağı ve Yükselen Bir Yaşam isimli dört film yer alacak.
 Festivalin bu yıl konuk ülkesi ise Gürcistan. Gürcistan sinemasınından seçilen filmlerin gösterileceği festivale Gürcü yönetmenler, Oyuncular ve büyükelçiler katılacak. Geçen yıl Türk sinemasının "Sultanı" Türkan Şoray'ı Erzurumlularla buluşturan Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde,Erzurumlu sinemaseverler festival süresince 2011 yılı boyunca gösterime giren filmler ile eski Türk filmlerini ücretsiz seyredebilecek.
 GASTON REBUFFAT'NIN DÜNYASI
Eğer, yeryüzündeki en ünlü dağcılardan ismi ihtişamla parıldayan tek kişi varsa, o da Gaston Rebuffat'dır. Rébuffat dağı herkesten daha iyi anlatan, ve keşfedendir. Ayrıca rehberdir, fotoğrafçı, film yapımcısı, yazar, şair, öğretmen ve gazetecidir de, Bugün hem büyülü hem de gizemli "diğer dünya"nın kapılarını açmayı hala herkesten iyi bilendir. Bir Rébuffat tarzı vardır. Sizi, onu özel ve de kıyaslanamaz yapanı keşfetmeye, tartışmaya ve anlamaya davet ediyoruz.
 İMZALAR
Sonbaharın turuncu ve altın renginden ilkbaharın kiraz çiçeği rengine, Signatures-İmzalar Hokkaido'nun derin ormanlarında tüm bir kışı içermektedir. İmzalar sadece bir kayak filmi değildir. Her dönüşün bir kişiliği vardır, ve her kişiliğin kendine has bir stili; hava, karın sürtünüşü, dönüş, kavrayış, karda kalan sarhoş oyma izi..
 ST.ELIAS DAĞI
Mount St. Elias büyüleyici manzaraları eşliğinde karakteristik bir macera/dağ belgesel filmdir. Dünyanın en iyi dağ kayakçılarından üçü, Axel Naglich (AUT), Peter Ressmann (AUT) ve Jon Johnston (USA) dünyadaki en uzun karla kaplı dikey yamacının olduğu, Kuzey Amerika K2'si Elias Dağına meydan okurlar. Sürekli zorlayan bir doğaya, kendi sınırlarına ve bilinmezliğe karşı savaşa dönüşen ekspedisyon, deneysel bir yorumla belgeleniyor. Belgesel, dağ kayakçılarını, daha önce başarılamamış olanı başarma arzusuyla, insanlığın var olan limitlerini zorladıkları deneyimleri boyunca izliyor.
 Bölgede canlı olarak filme alınan, sonunda da dağların nasıl olup da ölümcül tehlikeleri ve çılgınca mutlulukları bir araya getirebilen yerler olduğunu gösteren gerçek ve özgün bu olağandışı deneyim, Yalın ve gerçekçi bir dille anlatılmaktadır.Öyle görünüyor ki bazı zorlayıcı durumlar ancak sıradan akıl yürütmeler terk edilerek aşılabilir; insanlar ancak o zaman olağandışını başarabilir.
 "Riski göze almak hayattan daha da hoşnut olmamıza yardımcı olacaktır!"
YÜKSELEN BİR YAŞAM
Yükselen Bir Yaşam, alkışlanan bir dağ kayakçısı ve rehberi olan Ruedi Beglinger'in yaşamını kronolojik olarak anlatır. Karısı ve iki genç kızıyla birlikte British Columbia'daki Selkirk Dağlarının ücra bir buzulunda yaşayan Beglinger, dünyanın en başta gelen dağ rehberlerinden biri olarak ün kazandı.
 Film, onun ailesinin dağlardaki benzersiz yaşamını ve yedi kişiyi öldüren yoğun çığı takip eden yıllardaki seyahatini izler. Uçta sürdürülen yaşamın her zaman mevcut risklerini ve görkemli güzelliğini belgeselleştiren film, nihayette doğanın gücünü hem bağışlayıcı olmayan bir ev sahibi ve hem de bilge bir öğretici olarak keşfeder.

 
Palandöken’den şehide vefa
 
Şehitler zirvede anılacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bedreddin Dericioğlu 27 Ekim 2011 Perşembe 20:38

Malatya kadar olamadık. Bizim dadaş filim festivali 6 yıldır gürpınarın fedakarlığıyla yapılıyor. ne seyirci olarak ne tanıtım olarak ne de maddi olarak katkı sağlamıyoruz. malatlya bu yıl ikinci filim festivalini yapıyor, tüm türkiye bunu konuşuyor. Oysa Gürpınar bir ilki yaparak erzurum adını sanata açtı. Bizim bu halimiz tam ibretliktir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi kümbetin restorasyonu tamamlandı
Yaklaşık bir ay önce başlatılan Cimcime Hatun Türbesi’ndeki bakım ve onarım ...
Rampa Belgeseli izleyiciyle buluştu
Erzurum'da Kiremitliktepe'de 1949 yılında yaptırılan tahtadan tramplenden ...
Ağaçlar da ağlar
Düzce Merkez'e bağlı Uzunmustafa Mahallesi'nde budana ağacın gövdesinden ...
 
‘Kampüste Caz’ 27 Ekim’de Erzurum’da…
Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu ...
Tarihçi Yurtsever’den şok iddia..
Osmanlı'nın son dönemlerinde kurulan Ermeni Hınçak Komitası'nın eylem ...
Dadaş Film Festivalinde iptal
Erzurum’da bugün başlayacak olan 6’ncı Uluslararası Dadaş Film Festivali ...
 
Kongre fotoğraflarında yeni tartışma
Amasya'da yaşayan Araştırmacı-Yazar Hüseyin Menç, birçok yayında yer alan ...
On binler bölücüleri lanetledi
Hakkari'de şehit düşen er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazesi, helallik için Avcılar'daki ...
Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Hakkari'de şehit edilen Mehmetçikler için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri