Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
8 Ocak 2014 Çarşamba - 15:00

Danıştay ETÜ kararı açıklandı

Danıştay 10. Dairesi, Ziraat Mühendisleri Odası'nın itirazını reddeden Erzurum 1. İdare Mahkemesine kararının onayarak, kampüsün yapılması için oluşan engeli ortadan kaldırdı.

Danıştay ETÜ kararı açıklandı

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Erzurum Teknik Üniversitesi kampüs inşaatının yapımıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar veren Danıştay, kesin kararını verdi. Danıştay 10. Dairesi, Ziraat Mühendisleri Odası'nın itirazını reddeden Erzurum 1. İdare Mahkemesine kararının onayarak, kampüsün yapılması için oluşan engeli ortadan kaldırdı.
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şubesi'nin Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) tarım arazisi üzerine kurulduğu gerekçesiyle yaptığı itirazı değerlendiren Danıştay 10. Dairesi, itirazı haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.
Erzurum gündemini uzun süre meşgul eden ve yapılan tüm çalışmaların durmasına neden olan yürütmeyi durdurma kararının ardından Erzurum Teknik Üniversitesi yönetimi, Danıştay 10. Dairesi'nin vereceği nihai kararı beklemeye başladı. Bu süreçte de temeli atılan veya atılacak tüm işler mahkeme kararı doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın talimatıyla durduruldu.
Danıştay 10. Dairesi ise nihai kararını verdi ve Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi'nin talebini reddeden Erzurum 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onadı. Danıştay 10. Dairesi, 8 Ekim 2013 günü verilen kararında, temyiz nedenlerinin kararın bozulmasını gerektirecek görülmediğine vurgu yaptı.
Kararın Erzurum Teknik Üniversitesi yönetiminde memnuniyetle karşılandığı öğrenilirken, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapabileceği belirtiliyor.

 
Müftü Çınar’dan örnek bağış
 
Yıldız 2 yıl 10 ay görev yaptı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
poyraz 10 Ocak 2014 Cuma 11:03

şehirin dogusuna Hurdacılar var bişe yok şehirin batısını geliştir geliştir AVM .MNG. BİRKENT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ATLAMA KULELERİ VS.GİBİ SAYMAKLA BİTMEZ .SAYGILARLA.

Yorumu oyla      9      4  
poyraz 9 Ocak 2014 Perşembe 19:10

Mahallebaşını savunuyorlar hala yav. diyen arkadaşlar var o arkadaş şehirin güzel yerinde oturuyordur ondandır mahalle başında kavak mahlesinde ne yapılmış bir tek AVM. mi var kardeşim gece kondudan gecinmiyor .saygılarla.

Yorumu oyla      9      4  
Mökkem dadaş 9 Ocak 2014 Perşembe 12:21

Üniversite değil, fabrika istiyoruz. Sakın bu soğuk memlekette fabrika olmaz demeyin! Elektronik için en uygun şehir Erzurum. Çünkü nem oranı sıfır. Başka fabrikalarda olabilir bunun fizibilitesini delet yapar. İskandinav ülkeleri bugün sanayide uçmuşlar.

Yorumu oyla      8      7  
poyraz 9 Ocak 2014 Perşembe 12:02

sayın recep akdag söyledi benim sözüm hani senin.sözün hani üniversite ben sizlere ve Dr. Muammer Yaylalı hakkımızı helal etmiyoruz şehirin gelişmemesi için tüm yolları denemişlerdir.saygılarla.

Yorumu oyla      11      7  
9 Ocak 2014 Perşembe 11:28

Mahallebaşını savunuyorlar hala yav. Türkiyede her şehrin batısı gelişmiş, doğusu geri kalmıştır. Erzuruma has bişey değil tepe.

Yorumu oyla      10      6  
ejder tepesi -2 9 Ocak 2014 Perşembe 09:34

kin,nefret ve öfkeyi getirdi,toplum huzursuzlaştı.Çünkü bu insanlar yalnız bırakıldıkları hissine kapıldılar.Bu da doğru idi.Ötekileştirildiler,dışlandılar, horlandılar,sonunda da bugünkü bu kapkaranlık tablo ortaya çıktı.Siz halen daha saltanat sürmeye devam ediniz.Herhalde bir gün sıra size de gelebilir.

Yorumu oyla      11      12  
ejder tepesi -1 9 Ocak 2014 Perşembe 09:30

Zaten bu şehirde Valilik,Üniversite,Belediye,diğer tüm kurumlar hep şehrin batısında en iyi yerlerde.Şehrin,varoşlarında da sadece okullar var o da mecburiyetten.Beyefendi TOKİ'nin konut yapması,şehrin kültürüne kesinlikle katkıda bulunamaz.Şehrin sosyal yapısında etkili olacak olan eğitimdir.Bu üniversite oraya değil de şehrin doğusuna kurulmalıydı. Hatta ve hatta devlet dairelerinin birçoğo şehrin muhtelif yerlerine dağıtılmalıydı. Böylece o aydın insanlar o yörelere büyük katkıda bulunurlardı,şehrin makus talihini değiştirebilirlerdi.O yörelerde lokantalar, kıraathaneler, diğer sosyal faaliyet alanları açılırdı,öğrencciler,bürokratlar, öğretim üyeleri oralara giderler,halkla kaynaşırlar,onlara yol gösterici olarak rehberlik yaparlardı.Ama böyle bir düşünce yok.Nasıl rahat edebiliriz onun hesabı yapıldı/yapılıyor.Bu yüzden de şehrin doğu,güney,kuzeyi ile şehrin batısı arasında her alanda uçurumlar oluştu.İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaştı.Daha sonra da bu boşluk düşmanlıkları,

Yorumu oyla      14      12  
8 Ocak 2014 Çarşamba 21:18

Mahallebaşına TOKI el atarsa düzelir. İlla üniversite olmasına gerek yok. Üniversite fabrika değildir. Değişin artık kafalarınızı, mantıklı düşünün.

Yorumu oyla      12      9  
poyraz 8 Ocak 2014 Çarşamba 19:39

ben yine söylüyorum orada Üniversitesi olmaz bir şehir gelişmesın.diye oraya üniversite kurulmaz.şehirin her tarafı yıkık virane.daha güzel yerlere kurabilirlerdi şehirin gelişmesini istemiyorlarsa devam etsinler.saygılarla

Yorumu oyla      11      8  
sevindim... 8 Ocak 2014 Çarşamba 17:42

bu dava Erzurum'a yapılacak hizmetlere fren olmuştur. Hiçbir mantığı olmayan bir davadır. Yıllarca zarar etmiş, boş durmuş, erzuruma hiç faydası olmamış araziler Üniversite olacaktır. Çok şükür ki adalet var...

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kına Fatih Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı
Erzurumlu eğitimci Mucip Kına İstanbul Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.
Aktif Akademi’den eğitimde yeni konsept
Aktif Akademi, eğitim müfredatına adapte ettiği mental aritmetik eğitimi ...
Pasinler YBO’dan satranç başarısı
Pasinler Yatılı Bölge Ortaokulu Erzurum’da yapılan Küçükler Satranç yarışmasında il birincisi oldu.
 
Okul önünde bekleyen 37 kişiye ceza
Okul önlerinde gereksiz bekleyen kişilere, Kabahatler Kanununa göre para ...
Erzurum’da Turizme Dedeman desteği
İHSAN KUMRU-Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi geleceğin ...
ATAÜNİ öğrencilerinden ‘Ecdada Saygı’
Türkiye’nin dört bir tarafından Sarıkamış’a akın eden vatandaşlarla birlikte, ...
 
Pasinler’de Kardeş Okul-Kardeş Kurum Projesi
Pasinler ilçesinde yılın ilk toplantısında Kardeş Okul-Kardeş Kurum projesi hayata geçiriliyor.
Bilge: “Görevimin başındayım”
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge görevden alındığı yönündeki ...
Koçak, Rektör Büyükalaca’yı ağırladı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Rektör Koçak’ı ziyaret etti
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri