Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
28 Mart 2013 Perşembe - 16:34

Davutoğlu’ndan Ahıska Türkleri açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ahıska Türklerinin, anavatanları Gürcistan'a dönüşleri konusunda Tiflis yönetimiyle "çok yakından çalıştıklarını" söyledi.

Davutoğlu’ndan Ahıska Türkleri açıklaması

BATUM (İHA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ahıska Türklerinin, anavatanları Gürcistan'a dönüşleri konusunda Tiflis yönetimiyle "çok yakından çalıştıklarını" söyledi.
Bakan Davutoğlu, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından Gürcistan Dışişleri Bakanı Maya Panjikidze ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un katıldığı ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Ahıska Türklerinin Gürcistan'a geri dönüşleri konusunda Gürcistan hükümeti ile çok yakından çalıştıklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu taahhütlerinden dolayı Gürcistan'a minnettarız" dedi.Ahıska Türklerinin geçmişte Gürcistan vatandaşı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Bu insanlar sosyalist rejim tarafından vatanlarından çıkarıldı. Bu topraklar Gürcistan'ın olduğu gibi onların da topraklarıdır" ifadelerini kullandı.Gürcistan'ın bu kabul etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Davutoğlu, geri dönüş başvurularının başladığını, Ahıska Türkleri'nin 5 binden fazlasının da Azerbaycan'dan olduğunu belirtti.Davutoğlu ayrıca, "Türkiye, bu sürece katkıda bulunma arzusunu her zaman dile getirmiştir. Bu siyasi bir mesele değil, insani bir mesele. Türkiye, gerekli olduğu takdirde, bu insanların yurtlarına yeniden yerleşmeleri için tüm yardımı sağlamaya hazırdır" dedi.
"ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ SON DERECE VERİMLİ SONUÇLAR VERİYOR"
Üç ülke dışişleri bakanının bir araya geldiği toplantının "benzersiz bir işbirliği platformu" olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Çünkü bu tür işbirlikleri genellikle teknik işbirliği alanlarının hayata geçirilmesinden çok siyasi seviyede gerçekleşiyor fakat son 20 yıl içinde, hepimiz arasında mükemmel ikili ilişkiler gerçekleşti" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, "Ayrıca ulaşım ve enerji alanlarında üçlü işbirlikleri oldu. Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve şu an Bakü-Tiflis-Kars projesi üzerinde çalışıyoruz. Geçen yıl bir araya geldiğimizde, niçin Bakü-Tiflis-Ankara hattında dışişleri bakanları platformu yok diye sormuştuk. Bu şekilde devam ederse, toplantıda da bahsettiğim gibi, Türkiye'nin her şehri, Bakü-Tiflis'le alakalı birşeyler talep edecek" dedi.
Davutoğlu,"Bu benzersiz işbirliği, sadece üç ülke arasında güçlenmeye devam etmeyecek, aynı zamanda diğer bölgesel işbirlikleri için de bir çekirdek olacak" dedi.
Davutoğlu, "Çünkü bu platformun amacı, refah, barış ve ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösteren uyum içinde bir bölge oluşturmaktır. Bu yüzden bu toplantı, aynı zaman da Kafkasya için de birlikte çalışma açısından iyi bir örnektir. Türkiye her zaman bu konularda tüm ortaklarıyla işbirliğine hazırdır" diye konuştu.
Toplantıda, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası örgütlerde nasıl işbirliği yapabilecekleri konusunu ele aldıklarını söyleyen Bakan Davutoğlu, "BM'de, AGİT'de, Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütünde her zaman birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye ayrıca, Gürcistan ve Azerbaycan'ın AB ve NATO'ya yönelik Euro Atlantik hedeflerine de destek vermektedir. Bu alanlarda da birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Toplantıda ayrıca, Suriye, Ortadoğu, Afganistan gibi bölgesel ve uluslararası meselelerin de gündeme geldiğini kaydeden Bakan Davutoğlu, üçlü mekanizmanın ortak konulara ilişkin istişareler açısından da iyi bir platform oluşturduğunu söyledi. Davutoğlu ayrıca, önümüzdeki üçlü toplantıya, Azerbaycan'ın Gebele şehrinin ev sahipliği yapacağını belirtti.
 

 
Milli coşku doruğa çıktı
 
Okul öncesi eğitime AB desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Yazıcıoğlu’nu andı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Muhsin kardeşimin eksikliği şu günlerde ...
Erdoğan Türk Dünyası’na seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyasının, aynı ailenin, aynı inancın, ...
2 Yılda Mescid-i Nebevi'nin maketini yaptı
Erzurumlu maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, Mescid-i Nebevi'nin 2 yılda ...
 
Bediüzzaman panelle anılacak
Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenleneceği bildirildi.
Baykan Erzurum’u örnek gösterdi
Baykan, " Mersin için asıl süreç bekli de Akdeniz Oyunları'ndan sonra ...
Başbakan Rekoru Kırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün itibarıyla Adnan Menderes'in 10 yıl ...
 
‘Yeniden Müslüman olmalıyız’
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgül, “Yeni şeyler ...
Küçükler’den 18 Mart mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler 18 Mart Çanakkale zaferi ...
İİBF Subasic’i ağırladı
Atatürk Üniversitesi’nin konuğu olarak Erzurum’da bulunan Bosna-Hersek ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri