Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
28 Temmuz 2013 Pazar - 00:03

Demokrasi dersi verenler nerede?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Mısır halkı darbeye karşı son derece olumlu bir direniş sergiliyordu. Buna rağmen katliam yaptılar. Sağa sola demokrasi dersi verenler hani nerede, hani nerede Avrupa Birliği?” dedi.

Demokrasi dersi verenler nerede?

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Mısır halkı darbeye karşı son derece olumlu bir direniş sergiliyordu. Buna rağmen katliam yaptılar. Sağa sola demokrasi dersi verenler hani nerede, hani nerede Avrupa Birliği?” dedi.
Başbakan Erdoğan, Mısır’daki askeri darbeyi ve bugün 200 kişinin öldürüldüğü katliamı, bu duruma sessiz kalanları sert şekilde eleştirdi. Zulme karşı ses çıkarmayanların da o zulme ortak olduğunu söyleyen Erdoğan, Avrupa’nın, İslam dünyasının, Türkiye’de Gezi Parkı olayları sırasında ‘endişeliyiz’ diye gazeteye ilan verenlerin, Mısır’daki darbeye ve katliamlara neden sessiz kaldığını sordu. Başbakan, “Mısır’da artık bir an önce halkın iradesine saygı duyulmasını bekliyoruz. Mısır’ın askeri darbenin arka planında olanları iyi biliyoruz. Onların da kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz” dedi.
Kendisini bugün en çok üzen şeyin; Mısır’da 200’den fazla insan ölürken, 5 bine yakın insan da yaralanırken, Tahrir Meydanı’nda bazı Mısırlıların havai fişekler atarak eğlenmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye her zaman Mısır’ın yanındadır, olmaya da devam edecektir. Allah Mısır’ın mazlumlarına sabır versin diyorum” diye konuştu.

ZALİMLER KORKAKTIR

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Gayri Menkul Yatırım A.Ş.'nin sponsorluğunda düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftarına katıldı. Başbakan Erdoğan, Mısır’da yaşanan son gelişmelere değinerek, “Başta Suriye ve Mısır’da olmak üzere acı haberlerle Ramazan’a girmiştik. Bazı ülkelerde Ramazan’a rağmen kalplerin yumuşamadığını, vahşetin yükseldiğine şahit oluyoruz. İslam dünyası sahura hazırlanırken Mısır’da bir katliam başlatıldı. 200’ün üzerinde Mısırlı şehit edildi. Şehit olan kardeşlerimize Rabbimden niyaz diliyorum. Mısır’da seçilmiş hükümeti yok sayanlar bununla kalmadılar halkı da katlediyorlar. Şuna inanıyoruz zalimler aynı zamanda korkaktır. Mazlumların ahından korkarlar. Yetim bırakılan çocuklardan, dul bırakılanlardan korkarlar. Bunların güçleri düşmana değil sadece kendi halklarına yeter. Kendi haklarına kükrer, kendi haklarını katlederler. Mısır halkı darbeye karşı son derece olumlu bir direniş sergiliyordu. Onların elinde Molotof yoktu. Cumhurbaşkanlarını istiyorlardı” dedi.
‘Gazetede ilan verip Türkiye’ye hakaret edenler Mısır’da binlerce insan katledildi şimdi neredesiniz?’ diye soran Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kurşunla silahla göstericilerin üzerine gittiler. Mısır’da milli iradenin karşısında susanlar. Hani nerede Avrupa Birliği? Sağa sola demokrasi dersi verenler hani nerede demokrasi. Türkiye’de son derce meşru şekilde kullanılan biber gazına karşı duranlar Mısır’daki darbe olurken neredeler. Gazetede ilan verip Türkiye’ye hakaret edenler Mısır’da binlerce insan katledildi şimdi neredesiniz? Bunu neden görmüyorsunuz. BBC, CNN Mısır’da darbe yapıldı şimdi katliam yapıldı şimdi neden bunu görmüyorsunuz? Neden canlı yayınla saatlerce duyurmuyor musunuz? Çünkü işinize gelmiyor. Mısır’da halk adalet katlediliyor, Müslüman dünyası siz bu zulmü ne zaman fark edeceksiniz. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir. Mısır’da akan masum sivillerin kanı bu katliamda sesiz kalanların eline yüzüne bulaşmıştır. Sessiz kalan bu vahşete ortak olmuşlardır. Biz haksızlık karşısında eğilmeyiz. Hak er veya geç elbet tecelli edecektir.” diyen Başbakan, “Türkiye’nin açıklamalarından birileri rahatsız oluyorlarmış. Türkiye’nin mallarını boykot edin. Aman boykot edin Türkiye battı sanki. Sen önce Türkiye ile olan bağlarını iyi gözden geçir. Bunlar cahillerin yaklaşım türüdür. Bizim duruşumuz birilerini elbette rahatsız edecektir. Çünkü biz vicdanlara sesleniyoruz.”
Somali’deki Türk Büyükelçiliğine yönelik bombalı saldırı olayına da değinen Başbakan Erdoğan, “Bugün Somali’den de acı bir haber aldık. Türkiye Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polisimiz şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Şehidimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Görevliler şehit ve yaralılarımızı alıp dönecekler” dedi.

 
Katliama tepki yağıyor
 
Dolu ekili alanı vurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin Karaca 28 Temmuz 2013 Pazar 02:43

onların drdi demokrasi değilki. işte böyle durumlarda makyajları akıyor ve deşifre oluyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli ameliyat oldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, görme rahatsızlığı çektiği ve prompteri ...
Şehidin adı parkta yaşatılacak
Başiskele Belediyesi, ilçenin en büyük parkı Şehit Jandarma Er Fatih Sultan ...
‘Bu millet polisini çok iyi tanıyor’
Erdoğan, milletin polisini çok iyi tanıdığını, tarihi boyunca polisine ...
 
Alparslan Türkeş’in iftar duası
Rahmetli Alparslan Türkeş’in bir iftar öncesi yapmış olduğu dua dinleyenlere duygu seli yaşatıyor.
Hac kuraları çekildi...
Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adaylarından, Kabe’deki genişletme ...
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
‘Milli ruh İstiklal Savaşını zafere taşımıştır’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum Kongresi'nin 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Elveda’ya doğru…
Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde Ramazan ayı dayanışma ve yardımlaşma ...
‘İnşallah Gezi Parkı’nda da sohbet yaparız’
Erdoğan, “Ben Üsküdar’da bir parktaydım, vatandaşlarla sohbet ettim. Çay ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri