Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
10 Ekim 2012 Çarşamba - 05:33

Destek yok, beklenti çok..

RECEP DAĞ/DOSYA HABER/Erzurum’da futbolseverlerin kent takımlarına yaklaşımları da oldukça ilgi çekici. Başarısızlıklarda eleştiri yarışına giren futbolseverler, kulüplerin desteklenmesi bazında ortada yok. Tribünler bomboş, tezahürat yok, ancak ilgi çekici olan tribünlere gitmeyen taraftarın beklentisi ise çok büyük. Herkes kulüplerden şampiyonluk bekliyor, ancak çok az sayıda fedakar futbolsever dışında tribün desteği ise hiç yok…

Destek yok, beklenti çok..

TARAFTAR DESTEĞİ YOK..
Erzurum’u futbolda temsil eden iki futbol kulübü taraftar desteği bekliyor. Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta şampiyonluk mücadelesi veren Büyükşehir Belediyespor ile BAL 1’inci gurupta bulunan ve Erzurum’un profesyonel ligde ikinci takımı olmaya aday olan Yakutiyespor, Erzurum’daki maçlarını çok az sayıda taraftar önünde oynuyor.
MAÇLARDA STADYUM BOMBOŞ
Her iki takımın 21 bin kişilik Kazım Karabekir Stadyumundaki maçlarında seyirci ve taraftar sayısının çok az olması, bu takımların motivasyonunu olumsuz etkilediği gibi, liglerdeki performanslarının da düşüşüne yol açıyor. Belediye takımları görüntüsündeki iki kulüp Erzurum’un sporda futbol vizyonuna hizmet ediyor, ancak Erzurumlu futbolseverlerden yeterince ilgi görmüyor.
FUTBOL ALTYAPISI HEDER EDİLİYOR
Erzurumspor’un 41’inci yılında mali sebeplerle sahalardan çekilmesi sonrasında, futbola ilginin Süper lig takımlarına yoğunlaşması, ildeki futbol alt yapısını olduğu kadar futbol yatırımlarını da etkiliyor. İlin futbolda öne çıkan, futbolcu ve mali potansiyelleriyle bulundukları liglerde şampiyonluğun adayı olarak gösterilen iki belediye takımı yeterli taraftar ve seyirci desteği olmamasına rağmen, bulundukları liglerde futbolcu ve teknik kadronun performansıyla ayakta duruyor.
SPOR TOTO 3’ÜNCÜ LİGDE BELEDİYE TAKIMLARI
Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un yer aldığı Spor Toto 3’üncü Ligde 14 belediye takımı mücadele veriyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Tekirova Belediyespor, Bergama Belediyespor, Belediye Vanspor, Sivas Dört Eylül Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Belediye Bingölspor, Menemen Belediyespor, Derince Belediyespor, Kahraman Maraş Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor, Çorum Belediyespor, Elazığ Belediyespor’un yer aldığı Spor Toto 3’üncü Ligde belediye takımları taraftar bazında oldukça yoğun ilgi görüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise taraftar desteği bakımından adeta yalnızları oynuyor.
BAL’DE BELEDİYE TAKIMLARI
Yakutiye Belediyespor’un bulunduğu BAL’de; Diyarbakır Kayapınar Belediyespor, Bismil Belediyespor, Fatsa Belediyespor, Bulancık Belediyespor, Özespiye Belediyespor, Zara Belediyespor, Dikbıyık Belediyespor, Şahibey Belediyespor, Siverek Belediyespor, Payas Belediyespor, Elbistan Belediyespor, Adıyaman Belediyespor, Kilis Belediyespor, Yurtbaşı Belediyespor, Şehit Kamil Belediyespor, Erzin Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Toroslar Belediyespor, Karaman Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Saray önü Belediyespor, Niğde Belediyespor, Akdeniz Belediyespor, Sorgun Belediyespor, İskilip Belediyespor, Akyurt Belediyespor , Tosya Belediyespor, Kozlu Belediyespor, Sincan Belediyespor, Eskipazar Belediyespor, Manavgat Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor, Çiğli Belediyespor, Bodrum Belediyespor, Kumluca Belediyespor, Bucak Belediyespor, Didim Belediyespor, Uşak Belediyespor, Balçova Belediyespor, İzmir Belediyespor, Salihli Belediyespor, Ayvalıkgücü Belediyespor, Gönen Belediyespor, Ayvalık Belediyespor, Armutlu Belediyespor, Kestel Belediyespor, Altınova Belediyespor, Balıkesir Belediyespor, Bezköy Belediyespor, Suadiye Belediyespor, Körfez Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor kulüpleri mücadele veriyor. Bu belediye takımları on binlere oynarken Yakutiyespor bir gurup fedakar taraftarının desteğiyle ayakta duruyor.
TANITIM EKSİKLİĞİ
Yeterli taraftar desteği bulunmayan Erzurum’un iki Belediye futbol kulübü tanıtım bakımından da yetersiz düzeyde. Her Belediye futbol kulübünün maç sonraları yetkililerince değerlendirmeleri yapılırken, Erzurum’daki Belediye futbol kulübü yöneticileri haftalık periyotta açıklamalar yapmıyor, sadece başarılarda ortaya çıkıyor.
GENÇLERE YAZIK
Belediye Kulüpleri illerin futbol potansiyel ve değerlerinin ortaya çıkması ve değerlendirilmesinde önemli rol oynamasına rağmen, Erzurum’daki Belediye kulüplerinin hem tanıtım hem taraftar desteği bakımından yalnız bırakılmaları, Erzurum’un futbol potansiyelinin ulusal vizyona çıkmasını da engelliyor. Futbola gönül veren genç Erzurumlu futbolcular yıldız olma şansını yitiriyor, sönüp gidiyor.
TRABZON VE RİZE ÖRNEĞİ
Futbol çağın görsel etkinlik ve spor faaliyeti noktasında önemli getirileri olan bir sektör. İllerin tanıtımında futbol önemli malzeme ve motifleri barındırıyor. Taraftar desteği olduğunda kulüpler bulundukları illerin ekonomisine istihdam açısından da önemli faydalar taşıyor. Trabzon ve Rize bu bakımdan öne çıkan iller. Bu iki il Türkiye’de profesyonel liglerde oynayan futbolcuların yüzde ellisine sahip. Erzurumlu gençler ise parlamadan sönen yıldızlar durumunda.
 
 
 

 
ETÜ ilgi odağı
 
Erzurum Emniyeti Yasta
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Umut Yok 10 Ekim 2012 Çarşamba 16:28

güldürmeyiniz adamı bu haberi yapan arkadaş sen yazdıklarına inanıyor musun ?

Yorumu oyla      6      4  
DADAŞ BÜLENT 10 Ekim 2012 Çarşamba 09:27

BİR KERE RESİMDE DAİRE İÇİNE ALARAK GÖSTERDİĞİNİZ KISIM TARAFTAR ALINMAYAN KALE ARKASI.MARATON VE ŞEREF TARAFI HINCA HINÇ DOLU OLUYOR.TABİKİ 21.000 KİŞİLİK STADIN DOLMASI HERKEZİN İSTEĞİDİR ANCAK BU HABER HER MAÇA GELEN TARAFTARA HAKSIZLIKTIR KÜSTÜRÜR.SONUÇTA OYNANILAN EN GÜÇLÜ TAKIM KEÇİÖRENGÜCÜ İSE ANCA BU KADAR TARAFTAR GELİR.

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz Kırmızıgöz 10 Ekim 2012 Çarşamba 08:31

Yapmış olduğunuz habere Erzurum'da bu sezon oynanan tüm maçları seyretmiş biri olarak kesinlikle katılmıyorum.Takım taraftara ümit verecek ki taraftar takımını desteklemeye devam etsin.Deplasmandan getirilecek puanlar taraftar sayısını her geçen gün artıracaktır.Erzurum Büyükşehir Belediyespor Erzurum'da aldığı galibiyetleri de inanın taraftarın baskısı sonucu alıyor. Baskı altında alınan puanlar.Nereye kadar!!!Ama takımda da çaba olacak. Karşılıklı bir ilişki bu. Son Arsinspor maçında öyle futbolcular vardı ki (özellikle forvette biri) kendi taraftarı önünde koşmaktan aciz.Takım da istek çok ama çok önemli.Bu sezon hiçbir maçını kazanmayan Diyarbakır'dan galibiyet gelsin sonraki maçta tarftar sayısında gözle görülür derecede artış olacağına inanıyorum.Ama Diyarbakır'a bile yenilirseniz şampiyonluk ümidiyle maçlara gelen taraftar ne yapsın.Ayrıca bu takımı belediyenin bir takımı olarak değil Erzurumspor'un devamı olarak görüyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yellitepe kursa kavuşacak
Tortum Müftülüğüne bağlı Yellitepe Köyünde Kur’an Kursu açılması için çalışma başlatıldı.
Küçükler olayları değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyede yaşanan olumsuz gelişmeyi değerlendirdi.
Aşkale MYO’ya yeni vizyon
Aşkale Meslek Yüksekokulu’nun yeni hizmet binasının açılışını Erzurum ...
 
16 kişi serbest bırakıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkarılan yolsuzluk olayı ile ...
Doğu'da büyükşehir sayısı artacak
Halen yalnızca Erzurum’un Büyükşehir statüsünde bulunduğu Doğu Anadolu ...
Danıştay onayladı, Savcılık dava açtı
Erzurum’da 2005-2008 dönemi İl Genel Meclisi toplantılarına katılmadan ...
 
İlk tebrik Güzel’den geldi
Erzurum Borosu Başkanlığına 2.kez seçilen Faruk Terzioğlu’nu meslektaşları ...
Sahte tapu olayı araştırılıyor
Kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturmada ...
Baro yönetimi açıklandı
Erzurum Baro Başkanlığına Faruk Terzioğlu seçilirken yönetim kurulu da belli oldu.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri