Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
26 Nisan 2012 Perşembe - 02:01

Dikkat…! Aracınız çekilebilir

Araç başına düşen nüfus oranına göre en fazla aracın bulunduğu illerin başında gelen Erzurum’da otopark sorunu gün geçtikçe büyüyor.

Dikkat…! Aracınız çekilebilir

M.Hanifi AKSAKAL/ERZURUM GAZETESİ
Araç başına düşen nüfus oranına göre en fazla aracın bulunduğu illerin başında gelen Erzurum’da otopark sorunu gün geçtikçe büyüyor. Günlük olarak ortalama 50 bin aracın trafiğe çıktığı Erzurum’da vatandaşlar resmi dairelerin yoğunlaştığı alanlarda park yeri bulamıyor, park yasağı olan bölgelerde bırakılan araçlar ise trafikçe çektirilerek, vatandaşa ceza uygulaması gerçekleştiriliyor. Bu alanlarda izinsiz park yapanlar hem trafiğe ceza ödüyor, hemde çekici parasını karşılıyor.
Valilik, Milli Eğitim, Vergi Dairesi, Adliye, Baro, Palandöken Kaymakamlığı, Palandöken Nüfus Müdürlüğü, Dershane, Bayındırlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu Merkezi Yönetim Caddesinde vatandaşlar otopark sorunundan yana dertli.Gün içerisinde binlerce vatandaşın kurumlarla iş yapmak için akın ettiği Merkezi Yönetim Caddesinde bu keşmekeşliğin giderilmesi için yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Araçlarımız çekiliyor. Çekiciler araçları alıyor özel parklara götürüyor. Resmi parklara götürmüyorlar. Dolayısıyla daha fazla ücret ve daha fazla ceza ödüyoruz” şeklinde dert yanıyorlar.
PARKLAR YETERLİ DEĞİL
Park sorununun Erzurum’un yıllardır süre gelen bir sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Erzurum gün geçtikçe araç trafiğini kaldıramaz konuma geliyor. Parklar yeterli değil.
Özellikle Yönetim Caddesi’nde büyük bir park sorunu yaşanıyor. Vatandaşa hizmet işte bu noktalarda devreye girmeli. Mesela Karayollarından aşağı doğru insanlar park yapabiliyorlardı. O parkın orada kimseye bir zararı da yoktu. Ama, o noktaya da park yasağı konmuş. Bu yasaklar vatandaşın işini zorlaştırıyor. Her kesimden insanın işi de o mekanda. Bu yüzden yetkililerin park konusunda gereken adımları atmalarını bekliyoruz. Otoparkların bile bulunmadığı bu alanda kısıtlamaların yapılmasına da anlam veremiyoruz” şeklinde konuştular.
 

 
Ehliyette yeni uygulama
 
İnşaat sezonu başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismi lazım değil 27 Nisan 2012 Cuma 19:44

evet bu araç çekme işini bende protesto ediyorum,erzurumda yabancı olmak her konudan kötü bir şey,benimde aracımı her zaman park edilen yerden daha doğrusu yanında en az 50 araç olan yerden çekmişler,çekmekle kalmadılar aracıma mı üzülüleyim ödediğim cezaya mı park parasına mı yoksa araç için verdiğim tamir parasınamı,**hepsini ödedik birde arabayı tamir ettirme parası,zaten çekmiş oldukları yer uzak kapısında köpeklerin olduğu garip bir yer,düşünsenize bayansınız yabancısınız arabayı almak için nasıl bulacaksınız***

Yorumu oyla      6      4  
Bilal UYGUR 26 Nisan 2012 Perşembe 11:20

Öncelikle bu araç çekme olayını protesto ediyor şiddetle kınıyorum. Çarşamba günü valilikte toplantımız vardı.Malum Erzurumun belki de en çok kullanılan bölgesinde bir tane otopark olmaması ve Adliye, valilik, belediyenin önüne araç park yasağı olduğundan, yukarıda da taksiciler işgal ettiğinden ben de E-80ne dönen yere park ettim. daha öncede bir kaç kez park etmiştim ki sürekli park yapılıyordu zaten. Toplantı arasında aracımdan bir evrak alamaya geldiğimde aracımı yerinde göremedim, valilik önündeki Trafik Polisine şikayet maksadıyla yaklaşmıştım ki; gülerek ve elindeki listeye bakarak aracımın çekildiğini söyledi. Gittim aracımı almaya . sonuçta benden kaynaklanmayan bir durum için bir yığın para ödedim.Park yaptığım yerde bir tane bile aracınız çekilir işareti yoktu.Üstelik uygulama yeniymiş. Çok garipsedim **Trafikçiler başka yerdeki yanlışlarıda görsünler lütfen.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 bin paket sigara yakalandı
Erzurum’un Horasan İlçesi’nde arama ve kontrollerini sürdüren Jandarma ...
Narman’da bunalım intiharı
Narman ilçesine bağlı Sütpınar Köyünde bunalıma giren B.K isimli vatandaş intihar etti.
Erzurum TDP'ye ödül
Toplum Destekli Polislik (TDP) kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü Türkiye üçüncüsü oldu.
 
Emniyet binası güncelleştirilecek
Emniyet İl Müdürlüğü hizmet Binası önümüzdeki yıl yenilenecek.
Hınıs'ta silahlı saldırı
Erzurum'un Hınıs ilçesinde kan davası yüzünden meydana gelen silahlı saldırıda ...
Minik başsavcı, asayişi sorguladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzurum ...
 
YGS bunalımı intihara sürükledi
Kars’ta 19 yaşındaki genç, Yükseköğretime Giriş Sınavı (YSG) ’de beklediği ...
Asya’dan kaçamadılar
Gümüşhane Emniyetinin yol kontrolü sırasında bir aracın özel bölmelerine ...
Erzurumlu Aile ölümden döndü
Düzce-Sakarya il sınırı TEM otoyolunda Erzurum'dan İstanbul'a ziyaret ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri