Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Ağustos 2013 Perşembe - 17:33

Doğu Anadolu’da Bayram coşkusu

Rahmet, mağfiret ve Bereket ayını idrak eden Doğu Anadolu Bölgesinde bayram coşkulu bir şekilde kutlanıyor

Doğu Anadolu’da Bayram coşkusu

Rahmet, mağfiret ve Bereket ayını idrak eden Doğu Anadolu Bölgesinde bayram coşkulu bir şekilde kutlanıyor.

ARDAHAN'DA BAYRAMLAŞMA
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ramazan Bayramı öncesinde, Ardahanlılarla bayramlaştı.
İl Kongre Merkezinde gerçekleşen bayramlaşma merasimine, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 25. Hudut Tugay Komutanı Yüksel Durak, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, İl Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, İl Müftüsü Galip Akın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bayramların sosyal ve kültürel hayatın vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Vali Azizoğlu, Bayramların insanları kaynaştıran, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının en fazla yoğunlaştığı, insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan ve sosyal yaşamı şekillendiren vazgeçilmez kültürel birikimimiz olduğunu belirtti.
Herkese, çocuklarıyla, anne-babalarıyla, akrabalarıyla, komşularıyla ve arkadaşlarıyla birlikte güzel bir bayram geçirmeleri dileğinde bulunan Vali Azizoğlu, bayramların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI
Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü münasebeti ile ilde iki bayram bir arada kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Binbaşı Murat Özer, Türkiye’nin Balkan Harbi'nin acıları sarılmadan kendisini II. Dünya Savaşı'nın içinde bulduğunu belirterek, “Fransız zırhlılarından kaçan iki Alman zırhlısı Osmanlı Devleti'ne sığınmış, iki gün sonra çarlık Rusya’sının Sivastopol Limanlarını bombalaması ile Osmanlı Devleti birinci dünya harbine girmiştir. Osmanlı Devletinin harbe girmesiyle genel seferberlik ilan edildi. Bunun üzerine Bitlisli gençler askere gitmek için Bitlis Askerlik Şubesine hücum ettiler. Bitlisli gençlerinde katıldığı bu alay ne yazıktır ki, Sarıkamış harekatı sırasında Allah-u Ekber dağlarında 90 Bin asker ile beraber bir gecede donarak şehit olmuşlardır. Bitlis o tarihlerde doğuyu güneyi ve Orta Doğu'ya bağlayan tek geçit kapısıdır. Başta İskenderun olmak üzere orta doğu ve sıcak denizlere açılan kapı olan Bitlis, Siirt, Muş ve Bingöl’ün bulunduğu üç sancağa Kulp, Ağrı ve Eruh’unda içinde bulunduğu 14 ilçe ve yüzlerce köye sahip bir vilayetti” diye konuştu.
Özer, Türk Genelkurmayı'nın Çanakkale’de büyük kahramanlıklar gösteren ve Edirne’de bulunan ikinci orduyu öncelikle 16’ncı Kolorduyu Bitlis’e gönderdiğini belirterek “Bu Kolordu komutanlığına da Anafartalar kahramanı Albay Mustafa Kemal'i Generalliğe yükselterek atadı. Mustafa Kemal'in Bitlis cephesine atanması askerlerimizde sevinç Ruslara ise endişeyle karşılanmıştır. Rus Genelkurmayı Mustafa Kemal için yayınladığı bir bildiride, 'Büyük Türk komutanlarından halk arasında saygı görenidir. Cesur, güçlü, azimkar ve azami derecede serbest fikir sahibi olup, herkes tarafından itibar görmektedir' demiştir” şeklinde konuştu.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, iki bayramı bir arada kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek “Bugün çok farklı bir gün, istatistik olarak baktığımızda beklide milyonda veya milyarda bir rastlantıyla iki bayramı bir arada kutluyoruz” dedi.
Kutlamalar sırasında Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, elini öpen çocuklara harçlık vermeyi de ihmal etmedi.
Daha sonra halk oyunları gösterileri ile devam eden program çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
8 Ağustos Bitlis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü kutlamalarından sonra protokol ve davetliler Ramazan Bayramı kutlamaları için Öğretmenevi'ne geçti.
Burada gelen misafirlere şeker ve kolonya ikram edilirken Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, “Bugün iki bayramı birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan uzun ve verimli geçen Ramazan ayı sonunda hak ettiğimiz Ramazan Bayramı, diğer taraftan ise Bitlis halkının ve kahraman Türk ordusunun eşsiz fedakarlığı ve önderliğinde yeniden kazanılmış Bitlis’in kurtuluş gününü birlikte idrak ediyoruz. Biraz önce kurtuluş günü sizlerle ve vatandaşlarımızla birlikte kutladık. Bugün de kamu görevlilerimiz, Bitlisli vatandaşlarımız ve çok değerli basın mensuplarımızla bu müstesna günün güzelliğini sizlerle paylaşıyoruz. Hiçbir dinde, hiçbir felsefi oluşumda ve hiçbir harekette bu kadar güzel, bu kadar kapsayıcı ve hayatın bütün saniyelerini saliselerini kucaklayan ikinci bir bayram yoktur. Bu bakımdan o derece mutluyuz ve gururluyuz. Allaha da hamdolsun ki bizlere Bitlis halkı gibi kahraman, paylaşmayı seven, yardımsever ve iyilik güzellik duyguları ile dolu insanlara hizmet etme imkan ve kabiliyetini vermiştir. Bugün bu vesile ile burada bulunan bulunmayan herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

JANDARMA HEM BAYRAM KUTLADI, HEMDE UYARIDA BULUNDU
Bitlis İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, sürücülerin hem bayramlarını kutladı hem de trafik konusunda uyarılarda bulundu.
Bitlis ve ilçelerinde vatandaşın huzur ve güvenliği için Ramazan Bayramında karayolları üzerinde denetimler yapan jandarma ekipleri, sürücüleri emniyet kemeri takılması, hız limitlerine uyulması ve kazalara karşı diğer trafik kurallarına uyulması hususunda ikaz etti.
Sürücü ve yolculara kolonya ve çikolata ikramı yapan ekipler, trafik kuralları ile ilgili broşür ve hediyeler dağıtmayı da ihmal etmedi.
Vatandaşın huzur ve güvenliği için Ramazan Bayramı boyunca devam edecek asayiş ve trafik denetimlerinden dolayı sürücü ve yolcular uygulamadan memnun olduklarını belirttiler.

BAKAN YILDIRIM: ŞAPKAMIZI ÇIKARIRIZ, SELAMIMIZI ÇAKARIZ
AK Parti Erzincan İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin 2023 hedeflerinden bahsederek; “Eğer daha iyi yapacağını söyleyen birileri çıkarsa, milletimiz de buna ikna olursa, biz şapkamızı çıkarırız, selamımızı çakarız, kenara dururuz” diye konuştu.
Bayram tatilini memleketi Erzincan’da geçiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım AK Parti Erzincan İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katıldı.
Partililer tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, parti binasında vatandaşların bayramını kutladı. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuşmasının ardından söz alan Bakan Yıldırım, bayramların kardeşliğin dayanışmanın yardımlaşmanın arttığı birliğin beraberliğin doruğa ulaştığı müstesna günlerden olduğunu hatırlatarak, tüm vatandaşların bayramını kutladı.
Yıldırım konuşmasında her türlü övgü, her türlü methiyenin bir “Allah razı olsun” yapandan, edenden, diyenden daha kıymetli olmadığının altını çizerek; “Biz bu güne kadar önce hakkın rısası sonra da halkın rızası için çalıştık. Bunun dışındakileri hiç dikkate almadık. AK Parti’yi dize getirmek için çok gayretler oldu, çok badireler atlattık ama sabırla, kararlılıkla, milletin duasıyla, desteğiyle hepsini aştık bu günlere geldik. Biri bitiyor biri geliyor. Darbe tehditleri, kapatma tehditleri, yargı darbe tehditleri, yetmedi ekonomiyi hedef alan, sokakta kargaşa çıkaran, sandıkta iktidarı hayal edemeyince, sokaktan medet uman gayretler hep karşımıza çıktı ama Elhamdülillah milletimizin basiretiyle, duasıyla, desteğiyle hep dik duran ama hiç diklenmeyen Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla hepsini boşa çıkardık ve bugünlere geldik. Rabbime hamdolsun” diye konuştu.
Yıldırım önümüzdeki seçim süreci ve 2023 hedefleri ile ilgili de konuşaraka; “Önümüzde yeni bir süreç var, iki sene içerisinde 3 tane seçim yapacağız. Türkiye 11 yıllık AK Parti iktidarından sonra ikinci 10 yılın planını yaptı. Hedef 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Ne olacak 100. Yılda; Türkiye dünyada sözü geçen 10 ülkeden biri olacak. Nerden aldık biz Türkiye’yi 23. sırada, 2003’te 23’ncüden aldık, 2023’te onuncu yapacağız. Milletimizin gayretiyle, desteğiyle duasıyla çalışacağız. Bu güne kadar nasıl çalıştıysak, milletimizin beklentilerini yerine getirdikse, bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışacağız. İşimiz çok, ama 10 sene çalıştık yeter diyecek halimiz yok. Biz meraklısı değiliz. Eğer daha iyi yapacağını söyleyen birileri çıkarsa, milletimiz de buna ikna olursa, biz şapkamızı çıkarırız, selamımızı çakarız, kenara dururuz. Ama millet bize yürü diyorsa durmak bize yakışmaz arkadaşlar. Milletimizin duası desteği, duası olduğu müddetçe gideceğiz” şeklinde ifade etti.
Bakan Yıldırım konuşmasının ardından partililerle bayramlaştıktan sonra binadan ayrıldı.

VALİ AKDEMİR’DEN BAYRAM ZİYARETLERİ
Vali Abdurrahman Akdemir, Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Emniyet müdürlüğündeki bayramlaşma törenine katılan Vali Akdemir, 100 Yıl Atatürk Huzurevi, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yurdu ve jandarma komutanlığını ziyaret etti.
Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin de katıldığı ziyaretlerde Vali Akdemir ilk olarak Erzincan Emniyet Müdürlüğü Polisevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramda görev yapan polislerin bayramını kutlayan Akdemir daha sonra 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ne geçti. Burada kalan yaşlıların bayramını kutlayan Vali Akdemir, huzurevi sakinleri ile bol bol sohbet etti.
Vali Akdemir ve beraberindekiler bayram ziyaretlerine 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yurdu ve jandarma komutanlığı ile devam etti.

KAĞIZMAN’DA COŞKULU BAYRAMLAŞMA
Kağızman Kaymakamlığınca her yıl organize edilen bayramlaşma bu yılda devam etti.
Katılımın oldukça yoğun olduğu bayramlaşamaya her kesimden vatandaş katıldı. Kağızman çay bahçesinde bütün kurum amirlerinin ve vatandaşların katıldığı bayramlaşamaya AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman Kaymakamı Şuyip Gürsoy, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Umut Çevik, Kağızman Cumhuriyet Savcısı Fatma Top, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, daire amirleri, vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy’un İskilip Kaymakamlığına atanması nedeniyle bir konuşma yapan Kars AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan kendisine, ilçeye verdiği emeklerden ötürü teşekkür etti. Kağızman’a kara sevdalı olduğunu belirten Ahmet Arslan Kaymakam Gürsoy’a gittiği yerde başarılar diledi.
Kağızman Kaymakamı Şuyip Gürsoy; “Kağızmanlılarla son bayramım ama Kağızman’ı hiç unutmayacağım. Burada herkesimden vatandaşla abi kardeş gibi olduk ayrılmak benim için çok zor gittiğim yerlerde kapımın her zaman bütün Kağızmanlılara açık. Herkes hakkını helal etsin.” dedi.
Daha sonra protokol ve vatandaşlar ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet müdürlüne giderek oradaki asker ve polislerle bayramlaştı.

KARS PROTOKOLÜ YENİ VALİ KONAĞI’NDA BAYRAMLAŞTI
Valisi Eyüp Tepe, Yeni Vali Konağı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde kurum, daire müdürleri ve STK’larla bir araya geldi.
Yeni Vali Konağı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, şehit aileleri ve basın mensupları katıldı.
Daha sonra Vali Eyüp Tepe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, sırasıyla Kazımpaşa Polis Merkezi, Halime Arslan Yıldız Yetiştirme Yurdu, Devlet hastanesi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığı’na ziyaretler gerçekleştirdiler.

KARS BELEDİYESİ’NDE BAYRAMLAŞMA
Kars Belediye Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Başkan Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve İl Başkanı Ensar Erdoğdu, belediye çalışanlarının bayramını kutladı.
Kars Belediye Başkanlığında gerçekleşen bayram programında bir araya gelen AK Parti üyeleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Tabii Ramazan ayı sosyal dayanışmanın, yardımlaşmanın ve aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin daha çok pekiştiği bir ay olarak görünüyor. Bu anlam içerisinde Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ailelerinizle sağlıklı mutlu bir ortam içerisinde, birlik beraberlik içerisinde bayramı geçirmenizi temenni ederken, hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi.
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan da yaptığı konuşmada, bayramın birlik anlamında, beraberlik anlamında değerlendirilmesi gereken bir dönemi yaşadıklarını söyledi.
Arslan, “Başkanım güzel bir şey söyledi. Ramazan ayı birlik anlamında, beraberlik anlamında, kaynaşma anlamında değerlendirilmesi gereken bir dönemdi. Biz de bunu hep beraber değerlendirmeye çalıştık. Bugün belediye çalışanlarımızla, gerçekten insanımıza hizmet eden arkadaşlarımızla birlikte bayramı kutlamak adına bir aradayız. Ben de herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Yunus Kılıç, belediye çalışanlarının her alanda 7/24 vatandaşlara hizmet verdiğini belirterek, “Tabii Ramazan kutsal bir ay ama biz biliyoruz ki kutsallık aynı zamanda birilerine hizmet etmektir. Belediye çalışanları her alanda Karslıların ihtiyaçlarına, her dakika, 24 saat 7 gün her alanda hizmet veren insanlardan oluşan bir ekip. O yüzden en kutsal vazifeyi bütün yıl boyunca yapıyorlar. Ben kendilerine Kars’a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bayramı ailelerinizle birlikte huzurlu bir şekilde geçirirsiniz” şeklinde konuştu.
AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ise tüm belediye çalışanlarının bayramını kutladığını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından belediye çalışanları Başkan Bozkuş, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ile tokalaşarak bayramlaştı. Çikolata ikram edilen belediye çalışanlarıyla birlikte AK Partililer birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bir süre işçilerle görüşen başkan, milletvekilleri ve partililer, daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ ÖĞRETMEN EVİ’NDE YAPILDI
Malatya’da Resmi Bayramlaşma Töreni Öğretmen Evi’nde yapıldı.
Malatya Valiliği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Resmi bayramlaşma töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı dertlerin paylaşıldığı, birbirimizi daha anlamaya çalıştığımız ve gönülden kucakladığımız günlerdir. Bizim geleneğimiz, örfümüz bayramı, gerçekten bayram şeklinde yapmaktır. Malatya’da bunu en güzel şekilde yapmaya çalışıyor. Ben bayramınızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle de tüm dünyadaki, bölgemizdeki acıların dinmesini, sıkıntı içerisinde olan evsiz ve yurtsuz kalmış tüm insanların dertlerinden kurtulmalarını ve huzura ermelerini temenni ediyorum. Onlarda ağız tadıyla bayram yapma imkanı bulurlar. Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bu günlerde, ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bugünden daha iyiye gideceğine inanıyorum” dedi.

ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAMLAŞMA
Malatya'da şehit yakınları Ramazan Bayramı'nın ilk gününü şehitlikte geçirdi.
Ramazan Bayramı'nın ilk günü sabahın erken saatlerinde ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şahadet şerbetini tadan askerlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyan aileleri, şehit oğullarının mezarlarına çiçek bıraktı.
BAŞKAN ÇAKIR, ŞEHİT AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI
Bayram namazını Şehir Mezarlığı’nda kılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Şehitliğini ziyaret ederek, şehit yakınlarıyla bayramlaştı. Şehit ailelerinin acılarını paylaşan Çakır, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.
Başkan Çakır, şehitlik ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bütün hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bayram, birlik ve beraberliğimize vesile olur. Bayramlar dayanışma, barış ve huzur günleridir. Bunu fırsata dönüştürüp, dostlarımızı, akrabalarımızı ve komşularımızı ziyaret etmek, bayramın iklimine uygun davranışlardır” dedi.
İslam aleminde akan gözyaşı ve kanın durmasını temenni eden Çakır, “Tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayram, yüreğimizi burkan ve bizleri derinden üzen olayların, zulümlerin bitmesine vesile olur. Bu acıların biran önce bitmesini diliyoruz. Dünyaya barış ve huzur gelmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Şehir Mezarlığı’nda bayram namazı sonrası görevliler tarafından vatandaşlara kolonya ve lokum ikram edildi.

ERCİŞ’TE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
Van’ın Erciş ilçesinde protokol üyeleri ile vatandaşlar Ramazan Bayramı nedeniyle bir araya geldi.
Erciş Belediyesi hizmet binası bahçesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine; Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Yardımcısı Topçu Yarbay Kazım Serin, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Bilgin, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş,.ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar, kamu kurum amirleri, siyası parti temsilcileri, sivil toplum örgüt başkanları ile vatandaşlar katıldı.
İlçe Müftüsü Ziya Albayrak’ın bayramın önemini belirten konuşmasından sonra söz alan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, bayramların kardeşliğin, muhabbettin, sevgini oluştuğu günler olduğunu belirterek, “Bayram mağfiret günüdür, sevgi günleridir. Affetme günüdür, hoşgörü günüdür. İlçemizde de bu barışı, bu sevgiyi, bu kardeşliği hep gördük. Bayrama buruk giriyoruz çünkü İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var. Bu bizleri çok üzüyor. Erciş ilçesi olarak bir deprem sürecinden geçtik. Depremde hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Erciş her geçen gün daha iyi, daha hoş günlere gidiyor inşallah. Yeni belediye hizmet binamız, şehirler arası otobüs terminalimiz ile yeni caminin ihalesi yapıldı. Allah nasip ederse kısa süre içinde bu tesislerimizin temelini atacağız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cenab-ı Hakk'ın bizleri daha nice güzel günlere, bayramlara ulaştırmasını temenni ediyorum” dedi.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise yaptığı konuşmada bayramının önemini belirti. Baran, “Ramazan, bizim için dinimiz için önemli bir ay. İnsanlarla birlik beraberlik içerisinde olmak için bir fırsattı. Biz de bu Ramazan ayında değişik programlar yaparak vatandaşlarımızın arasında olmaya çalıştık. İnşallah bu programlarımızın, bu iftarlarımız birliğimizi, kardeşliğimizi, ülkemiz üzerinde, bayrağımız üzerinde, dinimiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak adına bir şeylere vesile olmuştur diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise, “Ramazan, bizim ülkemizde huzur ve barışın, kardeşliğin yeşermesi, küslükleri ortadan kalkması için çok önemli bir vesile. Çok ayrı bir atmosferde, ayrı bir maneviyatla ibadetlerimizi yaptığımız ve sonunda da bugün bayramla kutladığımız çok önemli bir ay. Bu ayda tabii ki ülkemizin her noktasında çok güzel bir şekilde çok ayrı bir güzellikte bir manevi hava esmekteydi. Ama bizi en çok mutlu eden bölgemizde çok büyük sorun ve sıkıntılar olmasına rağmen hamdolsun son dönemdeki çalışmalarla bölgemizde de çok güzel bir huzur barış ve güven ortamının söz konusu olmasıdır. Hele Erciş’imizde bu yıl özelikle kaymakamlığımızın, belediyemizin yapmış olduğu etkinliklerle çok güzel bir manevi hava estirdiğinden dolayı kaymamamıza, belediye başkanımıza ve tüm yetkililere ilçem halkı adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ben özelikle bu yıl köylerde başlatan iftar programları, il merkezindeki iftar programları ve şehir merkezindeki ve şehrin kaynaşmasına vesile olan etkinliklerin huzur ve kardeşliğimizin pekişmesi adına çok önemli buluyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu etkinlikler geleneksel hale döner ve devam eder. Belediyemizin bu yöndeki etkinlikleri zaten uzun yıllardan beri devam etmektedir. Öte yandan bugün çevremize bakıldığında çevre ülkelere ve İslam coğrafyasına bakıldığında hakikatten çok büyük bir acı, bir sıkıntı, bir sorun gözükmekte. Üzülerek söylemeliyim ki bu ayda bile binlerce insan şehit edilmekte binlerce insan yaşamını yitirmekte ve o bayramı kutlayamamaktadırlar. Ama hamdolsun bizim ülkemizin izlemiş olduğu politikalar ve son zamanlardaki atılan adımlarla bu barış ve huzur ortamı çok iyi bir şekilde bugüne kadar geldi. İnşallah ümit ediyorum Allah’a dua ediyorum ki, bundan sonraki süreçte de sağlıklı bir şekilde sonuçlanır. Biz ellimizden geldiğince ilçemizin gelişmesi, güzelleşmesi için bugüne kadar katkılar verdik. Gerek yerel yönetimler olarak gerek merkezi hükümet olarak Erciş’i geleceğe taşımak için gecemizi gündüzümüzü buradaki bürokratlarla beraber Erciş için uğraş veriyoruz. İnşallah Erciş’in geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Yapmış olduğumuz yatırımlarla birilikte Erciş geleceğe eskiden olduğu gibi çok daha emin adımlarla ve bölgenin cazibe merkezi olma yolunda ilerleyecektir. Bu duygu düşüncelerle hepinizin bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bayram törenine katılan vatandaşlar ile tek tek tokalaşan protokol üyeleri daha sonra Garnizon Komutanlığı, hastane, cezaevi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

VAN’DA RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
 Van Valisi Münir Karaloğlu, düzenlenen resmi bayram törenine katılarak kamu kurum ve kuruluş amirleri ile bayramlaşıp, herkesten helallik istedi.
Van-Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma programına Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra, AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk, vali yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, askeri yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, bir taraftan bayramın sevincini bir taraftan ise Van’dan ayrılmanın hüznünü yaşadığını belirtti. Geriye dönüp bakıldığında kendilerini memnun eden, mutlu eden çalışmaların yapıldığını anlatan Vali Karaloğlu, “4 yıla aşkın bir süredir Van’da dolu dolu yaşadık. Neredeyse bütün başlıklarda Van halkına başta milletvekillerimiz, çalışma arkadaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımız el birliğiyle gönül birliği ile Van halkına güzel işler, güzel hizmetler yapmış olmak bizleri mutlu ediyor. Başlıklara baktığımızda eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, kültüre, sanata, spora, kentin tanıtımına kadar her başlıkta. Geriye dönüp baktığımızda bunlar 4 yılda yapılabilir mi dediğimizde yapılması zor işler başarıldı. Ve 4 yıl içerisinde hep beraber yaşadığımız ve sıkıntısını hep beraber göğüslediğimiz ve yine hep beraber el birliğiyle bu sıkıntının altında kalktığımız 2 deprem yaşadık. Depreme rağmen 4 yıla aşkın sürede gerçekten kentteki yaşam kalitesini arttıracak, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak, Van’ı daha yaşanılır çalışmalar yapıldı. Bundan dolayı bizlere desteğini esirgemeyen Ankara’da elimiz kolumuz olan vekillerimiz, burada da beraber çalıştığımız iş birliği yaptığımız bölge müdürleri daire müdürleri sivil toplum kuruluşları yerel yönetimler, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işidir, tek başına hiç kimse bir şey değildir. Biz sadece valilik olarak liderlik yapmaya çalıştık. Yapılan işlere bakıldığı zaman da başarılı olduğumuz gözüküyor onun için buradan bir taraftan ayrılırken hüzünlenirken, bir taraftan da yapılan bu çalışmaların bakınca da mutlu olmamak elde değil” dedi.
Salı günü buradan ayrılmış olacağını ifade eden Vali Karaloğlu, “Bana haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bu 4 yıllık süreç içerisinde bilerek bilmeyerek kırdığımız gönlüğünü incittiğimiz arkadaşlarımız varsa haklarınızı helal edin. Ama bilin ki öyle bir şey vuku bulmuşsa bu nefsi değildir iş icabıdır. Bu toplumun menfaati içinidir onun için haklarınızı helal edin. Bu ayrılık fiziki bir ayrılıktır. Gönül ayrılığı değildir. Bizim gönlümüz hep Van’da olacak hep Vanlıyla beraber olacaktır. Bundan sonra bilesiniz ki Münir Karaloğlu, Bursa’da veya başka bir yerde nerede olursa olsun her zaman Van’ı takip edecek Vanlının bir problemi olursa elinden geleni yapacağına emin olmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.
Vali Karaloğlu’nun konuşması ve tebriklerin kabul edilmesinden sonra resmi bayramlaşma sona erdi.

 
Büyükşehir bayramlaştı
 
Müminler gönüllerini buluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürcü kadın müslümanlığı seçti
Ardahan merkezde oturan 38 yaşındaki Gürcistan uyruklu Ema Yılmaz, müftülükte ...
Atasoy Malazgirt’te göreve başladı
İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Erzurum’un Narman ...
2 bin kişi iftar sofrasında buluştu
Bayburt Belediyesi tarafından Bayburt’ta ilk defa düzenlenen açık hava ...
 
Iğdır’ın sebze ve meyveleri tezgahtaki yerini aldı
Iğdır’da yetiştirilen sebze ve meyvelerin tezgahlarda yer alması hem alıcının ...
İşsiz gençler için umut oldu
Grup Gıda Mühendisleri tarafından gerçekleştirilen “Organik Ürün Eğitimi ...
Akyaka Ülker'e ağladı
Kars'ın Arpaçay ile Akyaka ilçeleri arasındaki yayladan Ermenistan sınırını ...
 
Yolcu treninde esrar ele geçirildi
Malatya’da yolcu treninde yapılan aramada, 11 kilo 600 gram esrar maddesi ele geçirildi.
BOTAŞ’tan bölgesel atılım
BOTAŞ tarafından kurulan kompresör tesisi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ...
Ermeni askerler çobanı öldürdü
Arpaçay ilçesinde bulunan Akyaka yaylasından Ermenistan sınırını geçen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri