Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Aralık 2022 Cumartesi - 02:36

Doğu’da Dünya Engelliler Günü gündemi

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri toplumla paylaşıldı.

Doğu’da Dünya Engelliler Günü gündemi

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri toplumla paylaşıldı.

BİNGÖL’DE ‘EMPATİ YÜRÜYÜŞÜ’ DÜZENLENDİ
Bingöl’ün Genç İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla empati yürüyüşüne katıldı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Genç Kaymakamlığı öncülüğünde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde cuma namazının ardından Merkez Cami önünde toplanan vatandaşlar ve engelli bireyler, buradan Hükümet Konağına kadar yürüdü. Yürüyüşte Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ve vatandaşlar, engellileri anlayabilmek için kendilerini engellilerin yerine koyup farkındalık oluşturdu. Yürüyüş esnasında bazı araçların engelli rampalarını işgal ettiğini fark eden Kaymakam Kaptanoğlu, görevlilere ilçede böylesi durumlar ile karşılaşılmaması konusunda gerekli çalışma ve denetimleri artırarak yapmaları talimatını verdi.
Hükümet konağı bahçesinde son bulan yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Kaymakam Kaptanoğlu, ''Engellilik durumu doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelebilecek bir olay sonucunda da oluşabilmektedir. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bu duygu ve düşüncelerle bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırırken bizlerinde birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu duygular içerisinde tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum’’ dedi.

ENGELLİLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bitlis Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle düzenlenen etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendi.

Program slayt ve çeşitli video gösterisiyle başlayarak müzik eğlence ile devam etti. Düzenlenen etkinlikte kurum amirleri ve davetlilerle bir araya gelen engelliler, öğretmenler korosunun söylediği bir birinden güzel müzikler eşliğinde eğlenerek oyunlar oynadı.

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan Bitlis Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Nazlı Akay, “Bugün merkezimizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle program düzenledik. Amacımız engellilerimizin yaşadığı sorunlara dikkat çekmekti. Müzik öğretmenleri de engellilerimizde birlikte güzel bir müzik dinletisi sundular. Oldukça güzel program oldu” dedi.

Düzenlenen etkinliğe Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Bitlis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmetullah Altun, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

ERZİNCAN’DA 3 ARALIK ETKİNLİKLERİ

Erzincan’da 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlk olarak Ordu Caddesi üzerinde bulunan saat kulesi önünde başlayan programda “Engelsiz bir yaşam için başardıklarımı gör, beni fark et” sloganıyla kent protokolü ve beraberinde ki engelli bireyler cadde üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından program Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Burada yapılan protokol konuşmalarının ardından özel öğrenciler günün anlamını belirten şiirler okudu. Ardından özel eğitim merkezi öğrencileri koro halinde şarkılar ve türküler söyleyerek doyasıya eğlendi. Çevrede ki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programda huzurevinde kalan yaşlı vatandaşlar bocce oyunu oynadı. Son olarak özel öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi halay çekerek hem eğlendi hem de eğlendirdi.

Gerçekleştirilen etkinlik, rengarenk balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.

Programa, il protokolünün yanı sıra özel rehabilitasyon okulu öğretmen ve öğrencileri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK’lar ile vatandaşlar katıldı.

ELAZIĞ'DA 2022'DE 5 BİN ENGELLİ YAKININA 200 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir yılda 5 binin üzerinde engelli yakınına 200 milyon lira evde bakım ücreti ödendiği kaydedildi.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla program düzenlendi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Elazığ Valisi Ömer Toraman, devletin son dönemlerde engelli vatandaşlara ve onların ailelerine çok ciddi destek ve katkı sağlamaya başladığını söyledi. Vali Toraman, "Buna ilişkin çok ciddi yeni teşkilatlar, yeni kurumsal kapasiteler ve yeni mekanizmalar oluştu. Dolayısıyla geçmiş ile mukayese ettiğimizde çok ileri bir noktaya ulaştığımızı büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim. Bizim için buradaki kriter engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmaları ve görünür olmaları dolayısıyla günlük rutin sosyal hayatın yanında özellikle iş hayatında, sporda, eğitimde, sanatta gibi hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın katılımının artması esas nihai hedefimizdir. Önemli olan bu bütünün parçası olduğumuzu hiçbir zaman unutmamak" dedi.

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, 'Sevgi Varsa Engel Yoktur' mottosunu hatırlatarak, il genelinde 2022 yılı içerisinde yapılan hizmetler hakkında istatistiksel veriler paylaştı. Elazığ’da engelli vatandaşlara ve ailelerine verilen destekler hakkında bilgi veren Çeçen, "Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı şekilde yapmak, onların sorunlarını önceleyip çözmek hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak her adımda yanlarında olmak hepimizin asli görevidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak engellilerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımların sağlamak, maddi, manevi ve psikolojik olarak her alanda birçok çalışma yürütmekteyiz. İlimizde 4 engelli bakım kuruluşumuzda yaklaşık 600 engelliye yatılı bakım hizmet sunmaktayız. Yine 5 binin üzerinde engelli yakınına evde bakım ücreti hizmetiyle aylık 3 bin 336 lira, yıllık bazda 200 milyon liranın üzerinde ödeme yapmaktayız. Yine ilimizde yaklaşık 12 bin engelliye vermiş olduğumuz engelli kimlik kartı ile ulaşım, haberleşme ve vergi indirimi gibi alanlarda çeşitli haklardan faydalanmalarını sağlamaktayız" dedi.

KARS’TA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kars’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız yaptı. Daha sonra söz alan Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan öte, sosyal boyutlarıyla da herkesi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir konu olduğunu söyledi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Hepimiz biliyoruz ki; toplumların huzuru ve mutluluğu, tüm bireylerin insan olarak doğuştan sahip oldukları haklarını kullanabilmeleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkanlardan yararlanabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleriyle mümkündür. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Devletlerin gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerle ölçülmektedir. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdam imkanlarına ulaşmaları, yaşamsal imkanların kolaylaştırılması, tedavileri, rehabilitasyon süreçleri, barınma ihtiyaçları gibi çok doğal, medeni, insani ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak sosyal devletlerin en önemli görevleridir. Engellilik durumu, sosyal durumu ne olursa olsun, toplum olarak birlik-beraberlik içerisinde birbirimize hoşgörüyle yaklaşarak, birbirimizi severek, sayarak toplumsal yaşantımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bu nedenle; toplumda bir farkındalık oluşması açısından Engelliler Haftası ve Engelliler Günü’nü önemsiyoruz” dedi.

Öksüz, “Biz, gönüller arasında köprü kurmayı ve gönül almayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı hedeflemiş bir devletiz, bir milletiz. Özellikle milletle kaynaşma, milletin derdini dinleme, hemhal olma anlayışını da tüm kamu sektörü olarak özümsemiş durumdayız. Devletimiz, bütün imkanlarını insanlarımızın ve engelli kardeşlerimizin hayatın doğrudan içerisinde olmalarını sağlamaya yönelik olarak seferber etmiştir. Özellikle son yıllarda şehirlerimizin altyapısını ve özellikle kamu kurumlarımızın engelli kardeşlerimizin günlük hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmelerine uygun hale getirilmesi, engelli kardeşlerimizin mümkün olduğunca üretim alanında da istihdama kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Tabii ki her şeyden önemlisi; zihinsel olarak, toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklayabilmemizdir. Her zaman onların yanında olmamızdır. İnşallah bugün ve bundan sonra günden güne bu bilinci yükselteceğiz. Bunun için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Hepimiz aynı toplumun birer parçayız. Hayatı paylaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz, engelleri birlikte aşmaya çalışıyoruz. Bizler devlet olarak, Valilik olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Sizlerin sorunlarını kendi sorunumuz bilip ona göre tedbirler alıyoruz, hizmetler yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yardım etmeye, cesaretlendirmeye, maddi veya manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz, ailelere destek oluyoruz. 2022 Sayılı Kanuna göre ödediğimiz engelli maaşları, evde bakım aylıkları bunun bir göstergesidir. Herkesin birer engelli adayı olduğu bilincini taşıyan insanlar, daima sizlerin yanında olacaktır. Evlerinize saklanıp kalmayın. Şunu bilin ki sizlerin evlerinizden çıkması ve hayatın bir ucundan tutunması, ülkemiz için, ilimiz için en büyük kazançlardan biri olacaktır. Mutlaka bir uğraşınız olsun. Yeteneğinize göre spor, müzik, resim, edebiyat gibi uğraşılarınız olsun” diye konuştu.

IĞDIR'DA ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ

Iğdır'da engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen temsili askerlik uygulamasında terhis belgelerini alan 11 engelli vatandaş, törende duygusal anlar yaşandı.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde, 7179 sayılı Askere Alma Kanunu çerçevesinde silah altına alınmaları mümkün olmayan 11 engelli vatandaşa yönelik temsili askerlik uygulaması töreni yapıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, “Kutsal askerlik görevini yerine getiren her biri bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Askere Alma Kanunu çerçevesinde silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolü olarak yerine getirmeleri sağlamak amacıyla bu anlamlı günü tertiplemiş bulunmaktayız. Gönülden inanıyoruz, sizlere ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“Biz engelliler toplumun bir gerçeğiyiz"

Engelli askerler adına konuşan engelli Muhammed Çakır, çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Biz engelliler toplumun bir gerçeğiyiz. Bu gerçeği Jandarma Genel Komutanlığı gördü ve içimizde bir ukde olan bu kutsal görevi yapmamıza vesile oldu. Bugün bu kısa görevin bizi ne kadar duygulandırdığını anlatmak mümkün değildir. Engelliler olarak elbisenin içinde olmaktan, askeri kamuflajı giymekten ve bu görevi yerine getirmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Yemin törenine katılan engelli Eray Öztürk’ün annesi ve ağabeyi de duygusal anlar yaşadı. Eray Öztürk’ün ağabeyi Cem Öztürk, kardeşini askeri kamuflaj içinde gördüğü için mutlu olduğunu belirterek, “Jandarma Teşkilatına bu program için teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir programdı. Çok mutlu oldum, kardeşimi askeri kamuflaj içinde gördüm” şeklinde konuştu.

Törende engelli vatandaşlar yemin ederek daha sonra terhis belgelerini aldı.

ÖZEL BİREYLER ŞARKI SÖYLEYİP GÖSTERİ YAPTI

Van’ın Muradiye Kaymakamlığı ve belediyesinin destekleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlen programda engelli bireyler coşkuyla eğlendi.

Muradiye Halk Kütüphanesinin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, engelli bireyler tarafından şarkılar seslendirildi. Yarışmaların düzenlendiği etkinlikte, engelliler çeşitli oyunlar ve gösteriler sunarak büyük alkış aldı.

Programda günün anısına Kaymakam Melih Aydoğan’ın eşi Ceren Aydoğan, öğrenciler ile pasta keserek, Muradiye Belediyesinin hazırlamış olduğu hediyeleri takdim etti.

Program, özel öğrencilerin çizdikleri resimlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan’ın eşi Ceren Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, şube müdürleri, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

ENGELLİ GENCİN AZMİ YAŞITLARINA ÖRNEK OLUYOR

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki yüzde 57 engelli Enes Karakuş, bütün olumsuzluklara rağmen okumak için mücadele ediyor.

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Karakuş azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor. Trabzon’da dünyaya gelen ve doğuştan yüzde 57 engelli olduğunu ifade eden Karakuş, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayatla mücadelesini sürdürüyor.

Elinde, sağ bacağında ve gözlerinde rahatsızlık olan azimli genç spor aktivitelerinden de geri kalmamak adına her hafta yüzüyor. Ailesinden uzakta tek başına yaşayan ve buna rağmen mücadelesinden taviz vermeyen Karakuş’un en büyük hayali ise yüzme sporunda ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek.

“Engelime rağmen mücadele etmek beni mutlu ediyor”

Ailesinden uzakta tek başına olduğu için zorluklar yaşadığını söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Enes Karakuş (20), “Hayatımda bana engel olabilecek durumlar yaşıyorum. Üniversiteyi kazanıp pek çok faaliyete girmiş olabilirim ama üniversite hayatı benim için biraz daha farklı oldu. Ailemden uzak olmak, burada yaşadığım şartlar. Ailemin yanında olduğum kadar rahat değilim bu beni elbette zorluyor. Küçükken göz ameliyatı olmuşum, tekrar rahatsızlanınca tekrar bir kayma olmuş bu nedenle gözümde de bir sorun var. Ben edebiyatı sevmezken öğretmenlerimin desteğiyle bu bölüme geldim ve başaracağımı da düşünüyorum. Yurttan çıkışım, dolmuşa binişim bazen dolmuş kalabalık oluyor tutunacak yer bulamıyorum, dengemi sağlamakta zorlanıyorum. Fakat okumak güzel, bunları eğitim yolundaki acı tatlı tarafı olarak görüyorum. Elbette bir sıkıntı yaşayacaktım ama bu da tuzu biberi oldu diyebilirim. Engelime rağmen okumaya çalışmak, kendimi gösterebilmek için çabalamak bile beni mutlu ediyor. Başarıp başaramamak önemli değil denedim demek istiyorum” diye konuştu.

“Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek isterim

Kendini yüzme sporunda geliştirmek istediğini ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Enes Karakuş, “Okutulmayan, ailesi tarafından zorluklar yaşatılan insanlar da var ama benim ailem bana bu konuda çok yardımcı oldu. Engelli vatandaşlara umutlarını kaybetmesinler diyorum, başarılmayacak bir şey yok hayatta bunu gördüm. Bir hedef belirleyip o hedefe ulaşmak için çaba göstermeleri yeterli. Bazen kimi insanlar fark etmiyor durumumu ona göre farklı davranıyorlar ben bunu garipsemiyorum sonuçta durumunu bilmiyor. Bazen durumumu bilip fazla abartanlar da oluyor, ben bundan açıkçası rahatsız oluyorum. Sanki hastalığım yüzüme vuruluyormuş gibi hissediyorum açıkçası bu beni rahatsız ediyor. Kendimi yüzme bölümünde geliştirmek istiyorum, zorlanıyorum ama kendimce kendimi geliştirdiğimi düşünüp yüzebiliyorum. Kendimi daha da geliştirebilirsem olimpiyatlarda ülkemi de temsil etmek isterim” dedi.

 
Beslenme ve Diyetetik öğrencileri beyaz önlük giydi
 
Dere etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye’nin dört köşesinde eser fırtınası estiriyoruz’
Ağrı-Hamur ve Tutak-Patnos arasındaki bölünmüş yol bütünlüğünü sağlayacak ...
Doğu’dan bir değer daha Kültürel Miras Listesi’nde
“Geleneksel Ahlat Taş İşçiliği Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel ...
Yusufeli Barajı'nda sular yükselmeye başladı
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli ...
 
Sunar’dan Palandöken’de yatırım zirvesi
Sunar, “Palandöken, Şehircilik kalitesiyle yaşayanlarının özel imkan ve ...
‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ konferansla anlatıldı
Kars’ta, ‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ konulu konferans düzenlendi.
Türkiye’nin en yüksek rakımlı köyüne ilk kar düştü
Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı 2 bin 317 rakımlı Kışkılı köyüne mevsimin ilk karı yağdı.
 
Bedir Şenkaya vizyonunu paylaştı
Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir hafta sonu gazetecilerle Mesire alanında ...
DYK kurslarına Aziziye Belediyesi desteği
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı ...
Doğu’da kar yağışı etkili olmaya başladı
Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ mevkii ile Erzurum ve Bayburt güzergahlarında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri