Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>BÖLGEDEN
8 Ocak 2015 Perşembe - 01:26

Doğu’da beyaz çile…

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde kar ve tipi gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. 6 ilde ve bağlı ilçelerinde okullar tatil edildi. Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizliğine yoğunlaşırken, çatıları uçan fırtınazedelere de yardım edildi.

Doğu’da beyaz çile…

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde kar ve tipi gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. 6 ilde ve bağlı ilçelerinde okullar tatil edildi. Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizliğine yoğunlaşırken, çatıları uçan fırtınazedelere de yardım edildi.

BİNGÖL’DE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Bingöl’de son günlerde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Köy yollarının kapandığı, birçok ilçe ve köylere ulaşımın kesildiği ilde, eğitime ara verildi.

Kent merkezinde kar yağışıyla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar, eğitime bir gün daha ara verilmesine sebep oldu. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Merkez ve merkeze bağlı tüm okullarımızda 8 Ocak 2015 tarihinde eğitime ara verilmiştir" dedi.

BİNGÖL ELEKTRİKSİZ KALDI

Bingöl’de etkili olan kar yağışı ve kuvvetli fırtınadan dolayı, 270’e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir ile bağlantıları kesilen köylüler, birde elektriksiz kaldı. Bingöl’ün Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçe merkezleri ile Bingöl merkez ve Karlıova ilçesine bağlı birçok köyde elektrik sıkıntısı yaşanıyor.

Doğu ve Güneydoğu’yu etkisi altına alan kar yağışı, Bingöl’de günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Gündüz hava sıcaklığı eksi 3, geceleri ise eksi 11 dereceye kadar düştüğü ilde, karla mücadele çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi, araç filosu ve mevcut personelle köy yollarını ulaşıma açmaya devam ederken, Karayolları ilçe yollarını açmakta yetersiz kaldı. Bingöl’ün birçok ilçesine ulaşım sağlanamazken, ilçe köylerine fenalaşan hastaların imdadına arama kurtarma ekipleri yetişiyor.

ŞEHİR ELEKTRİKSİZ KALDI

Bingöl merkeze bağlı 50’ye yakın köyde elektrik kesintisi yaşandığı belirtilirken, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Bingöl ve bölgede bulunan illerde yaşanan elektrik kesintilerine yönelik yazılı basın açıklaması yaptı. Bölge genelinde iki gündür devam eden şiddetli rüzgara dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle dağıtım şirketinde ciddi hasarlar meydana geldiği ifade edilen açıklamada, "Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere halen ulaşım sağlanamamaktadır" denildi.

ÜÇ İLÇE, BİR BELDE VE KÖYLER ELEKTRİKSİZ

Bingöl ilinde Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylerine elektrik verilemediği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Malatya ilinde Pütürge ilçe merkezi ile bağlı mahallelere, Bingöl ilinde Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylere, Tunceli ilinde Pertek, Nazimiye, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup kesinti olan bölgelere mümkün olan en kısa sürede elektrik verileceğini bildirir, kamuoyunun anlayışı için teşekkür ederiz."

BİTLİS’TE OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Bitlis’te etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle kar tatili 2 gün daha uzatıldı.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, il merkezi ve bağlı köylerde ilk, orta ve lise dereceli okulların olumsuz hava şartları nedeniyle perşembe ve Cuma günü de tatil edildiğini bildirdi.

AHLAT’TA KAR TATİLİ

Bitlis’in Ahlat ilçesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Bitlis genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, sabahın erken saatlerinden itibaren arıza nedeniyle kesilen elektrikler ise öğleden sonra verilmeye başlandı. Ahlat Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde aralıklarla yağan yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak meydana gelen elektrik ve su kesintisi nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri köy ve şehir merkezindeki tüm okulların (YBO’lar hariç) tatil edildiği bildirildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar ise, kartopu oynayarak günün keyfini çıkardılar.

Tipi ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, karla mücadele ekipleri kapanan köy yolları ve ilçe merkezinde karla mücadele çalışması başlattı. Belediye ekipleri ise, ara sokak ve caddeleri kardan temizlemek için yoğun bir şekilde çalışma yürütüyor.

Öte yandan, havaların buz kestiği ilçede, soğuk hava ve yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar ilçeyi beyaza bürüdü. Onlarca köy yolunun kapandığı ilçede, okullar da tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Esendere karayolundaki Dilezi Geçidi ile Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Haruna Geçidi’nde ulaşım güçlükle sağlanırken, karla mücadele ekipleri söz konusu yollarda tuzlama çalışması başlattı.

Kapanan köy yolların açılması için İl Özel İdaresi’ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışma başlatılırken, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

HAKKARİ KARA GÖMÜLDÜ

Hakkari’de, belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve fırtına nedeniyle 112 köy ile 309 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde yerini fırtınaya bıraktı.

Hakkari Valiliği, il merkezi başta olmak üzere Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiğini duyururken, sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar fırtına yüzünden zor anlar yaşadı. Birçok vatandaşın evlerinde kalmayı tercih etmesi ile birlikte çarşı merkezi büyük bir sessizliğe bürünürken, bazı vatandaşlar kar yağışından ziyade şiddetli fırtınanın etkili olduğunu belirterek, Hakkari’nin yılın en soğuk günlerinden birini geçirdiğini söyledi.

Okulların tatil edilmesinden haberleri olmayan öğrenciler ise, sabah saatlerinde gittikleri okullardan tekrar evlerine geri döndü. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle 112 köy ile 309 mezra yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Hakkari Valiliği, yolların yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Hakkari Üniversitesi de, yazılı bir açıklama yaparak eğitim öğretime bir gün ara verdiğini duyurdu.

230 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta, üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 230 köy yolu ulaşıma kapanırken, Muş-Karlıova, Muş-Erzurum, Muş-Bulanık ve Muş-Kulp karayolun da tipi ve fırtına nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Muş’ta, kar yağışı nedeniyle 230 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerince yol açma çalışmaları devam ederken, ulaşıma açılan köy yollarının tipi ve fırtına nedeniyle tekrar ulaşıma kapandığı öğrenildi.Karayolları 113’üncü Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, şu an Muş-Bitlis karayolunda ekiplerin çalışma yaptığını hatırlatarak, Muş-Karlıova, Muş-Erzurum, Muş-Bulanık ve Muş-Kulp karayolunda da tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını söyledi.

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri de, iki vardiya halinde kar yığınlarını yoldan kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler amiri Emin Özcan, gece gündüz olmak üzere iki vardiya halinde çalıştıklarını belirterek, kar yağışının yoğun olmasından dolayı çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

ELAZIĞ’DA AĞIR GEÇEN KIŞ ŞARTLARI NEDENİYLE KRİZ MERKEZİ KURULDU

Elazığ Valiliği'nce, ağır geçen kış şartları nedeniyle yapılan toplantıda kriz masası kurularak, anında müdahale ve ihtiyacı olanlara ulaşarak gerekli yardımların sağlanması kararları alındı.

Elazığ Valiliği bünyesinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, emniyet, jandarma ve halk sağlığı biriminden oluşan kiriz merkezi oluşturuldu. Valilikte yapılan toplantının ardından ağır geçen kış şartları ile ilgili alınan tedbir açıklandı. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız kriz merkezine 122 ve 247 34 38 numaralı telefon ile 237 15 04 numaralı fakstan ulaşabilir. Söz konusu kriz merkezi vatandaşlarımızdan gelen taleplerin değerlendirilmesi ve ilgili kurumlarca çözüme kavuşturulması amacıyla koordineyi sağlayacaktır. Ayrıca, UMKE ve AFAD ekipleri yaşanması muhtemel olaylara anında müdahale edebilmek için hazır bulunacaklardır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Harput Yetiştirme Yurdu ağır kış koşullarında barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hizmetine tahsis edilmiş olup adı geçen kurum ve SYDV tarafından vatandaşlarımızın iaşe ve ibate giderleri karşılanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızca, barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımızla ilgili 155-156 ve 112 numaralara yapılan ihbarlar ilgili birimlerimizce değerlendirilerek barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın adı geçen kurum bünyesinde istihdamı sağlanacaktır. Ayrıca barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşabilmek için il genelinde asayiş ekiplerimizce verilen devriye hizmeti sayısı arttırılacaktır. SYDV tarafından acil yakacağa ihtiyacı olan ailelerimizin ihtiyaçları ivedilikle karşılanacaktır.Özellikle kırsalda yaşayanlar başta olmak üzere riskli gebeliği olan anne adaylarımız aile hekimlerimizce takip edilerek ‘Misafir Anne’ uygulaması çerçevesinde il ve ilçe merkezlerimizde misafir edilecek olup İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'müzce konu takip edilecektir. Halk Sağlığı Müdürlüğü'müzce kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın aksayabileceği bölgelerde acil sağlık hizmetlerinin sunumunda olumsuzluk yaşanmaması amacıyla paletli ambulanslarımız görevlendirilecektir.İlimiz genelinde kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, bunların konuşlu bulunduğu noktalar İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Afet Müdürlüğü'ndeki kriz merkezine bildirilecek yaşanması muhtemel olaylara anında müdahale edilecektir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce günlük hava tahmin raporları kriz merkezi başta olmak üzere kaymakamlıklarımız, kolluk, sağlık ve ilgili birimlerle gerekli önlemlerin önceden alınması amacıyla paylaşılacaktır" denildi.

ELAZIĞ'IN 110 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ'ın 7 ilçesine bağlı 110 köyde kar ve tipi nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'ın ilçelerinde de etkisini gösteren kar ve tipi nedeniyle 110 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Ulaşım ve Yol Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin 24 saat aralıksız çalıştığı belirtildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nafiz Bilginoğlu kapanan köy yolları ile ilgili bilgi verdi. 2 gündür yağan kar yağışının ardından başlayan karla mücadele çalışmasının devam ettiğini belirten Bilginoğlu, "Dün kapalı olan 42 köy yolumuzda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürürken akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ve tipi ekiplerimizin açtıkları bazı yolları yeniden ulaşıma kapattı. Aynı zamanda il genelinde çok sayıda köy yolunu da ulaşıma kapattı. Bugün sabah itibari ile karla mücadele koordinasyon birimimize ulaşan son bilgilere göre Alacakaya 2, merkez 2, Maden 19, Karakoçan 28, Keban 9, Kovancılar 9, Palu 20 ve Sivrice 21 olmak üzere toplam 110 köyümüzün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele ekiplerimiz kapanan köy yollarımızı yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. Toplam 66 araç ve 75 personel ile 24 saat aralıksız süren çalışmalarla devam ederek, kapalı köy yollarımızı en kısa zamanda ulaşıma açacaktır” dedi.

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Tunceli’de 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli genelinde 251 köy yolu ulaşıma kapanırken, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunda da ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Pülümür ilçesinde yağış nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kalırken, kent merkezindeki bazı mahalleler ile 5 ilçe ve bağlı köylere elektrik verilemiyor. 3 gündür ilçede mahsur kaldığını belirten Metin Karamanlı, "Yüküm bozulacak yük Pazartesi günü teslim etmem gerekiyordu ancak hala buradayım. Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek, ne yapacağız. Yemek yiyecek paramız dahi kalmadı. Mağduriyetimizi kim giderecekse bir an önce gidersin” dedi.

Tunceli merkez İnönü Mahallesi’nde bulunan bir çok konutun çatısı da dün meydana gelen fırtınada uçtu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenilirken, çatıları uçan ev sahipleri güvenlik önlemi almadan kendi imkanlarıyla onarım yapmaya çalışıyor.

Kendi imkanlarıyla oturdukları binanın çatısını onarmaya çalışan Erdem Beytimur, "2 günden bu yana mağdur olduk. Evimiz su altında, eşyalarımız su içinde. Kendi imkanlarımızla çatılarımızı onarmaya çalışıyoruz. Yetkililer dün akşam geldi gitti. Bu insanlar burada ne yapıyor diyen yok. Kendi imkanlarımızla onarıyoruz. Ne yapalım dışarıda mı kalalım” şeklinde konuştu.

Dün çok korktuklarını belirten Hatice Kutad ise evlerinin hasar gördüğünü, ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

ERZİNCAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Erzincan’da, son günlerde etkili olan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Erzincan’da kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü. Güne karla uyanan Erzincanlılar, kar yağışını özlediklerini ifade etti. Yüksek kesimlerde daha fazla kar yağışının görülmesiyle birlikte şehirler arası yollarda ulaşımda aksaklık yaşandı.

Araç sahipleri, karla üzeri kapanan araçlarını temizlerken, kar yağışına karşı kar lastiklerini takmadıkları için pişman oldukları ve işlerine giderken park yerinden çıkamayarak şehir içi otobüs hatlarıyla ulaşımını sağladıkları görüldü.

Erzincan’da okuyan Erzurumlu bir öğrenci, "Erzincan’a uzun zamandır kar yağmıyormuş ben bunu yeni öğrendim. Erzurumlu olduğum için bu da benim nasibim herhalde” dedi.Kar yağışını özleyen Erzincanlı çocuklar, dışarıda arkadaşları ile karın keyfini çıkarırken, bazı vatandaşlar karda yürüyüş yaptı.

MALATYA’DA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Malatya’da, etkili olan sağanak yağış ve kar nedeniyle birçok bölgede hayat durma noktasına geldi.

Malatya’nın Arapgir, Darende, Pötürge ve birçok ilçesinde kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Bazı köylerde elektrikler kesildi. Okulların tatil edildiği ilçelerde, mahsur kalan vatandaşlar olduğu öğrenildi. Belediye ve Karayolu işçileri, 24 saat boyunca aralıksız yolları açmaya çalışırken, Sivas-Malatya yolu iki metreyi bulan kar yüzünden trafiğe kapandı. Yolcu otobüsleri, Kahramanmaraş yolundan Malatya’ya giriş yaptı. AFAD ekipleri yolda kalan insanları kurtarmak için seferber oldu.

BİR YANDAN KAR DİĞER YANDAN YAĞMUR

Şehir merkezinde sağanak yağış etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Alt geçitler suyla dolarken, bazı iş yerlerinde kısmi su baskınları oluştu. Fırtınada oluşan hasarların ardından yağan yağmur yerini soğuk havaya bıraktı.

ELEKTRİK KESİLEN BÖLGELERE ULAŞILAMIYOR

Fırat Elektrik bir basın açıklaması yaparak, bazı bölgelere elektrik verilemediğini bildirdi. Yetkililerin yaptığı yazılı açıklamada, bölge genelinde iki gün devam eden şiddetli rüzgara dayalı olumsuz hava şartları nedeniyle dağıtım şebekesinde ciddi hasarlar meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi: "Şirket bünyesinde oluşturulan kriz merkezi ile gelişmeler anlık olarak takip edilmekte olup, tüm ekiplerimiz arızaların giderilmesi için seferber edilmiştir. Ancak, an itibariyle hasarın meydana geldiği bazı bölgelere hâla ulaşım sağlanamamaktadır. Bu nedenle Malatya'nın Pütürge ilçe merkezi ile bağlı mahallelere, Bingöl'ün Kiğı, Yedisu ve Adaklı ilçe merkezleri, Servi beldesi ile bağlı köylere, Tunceli ilinde Pertek, Nazimiye, Ovacık, Hozat, Çemişgezek ilçe merkezleri ve bağlı köylere elektrik verilememektedir. Ulaşım sağlanan bölgelerde onarım çalışmaları hızla yürütülmekte olup, kesinti olan bölgelere mümkün olan kısa sürede elektrik verilecektir."

KAYMAKAM ÇİÇEKLİ’DEN HELİKOPTERLİ İNCELEME

Van’ın Saray Kaymakamı Atif Çiçekli, polis helikopteriyle ilçe sınırları içerisindeki yerleşim alanlarını havadan inceledi.

Kaymakam Çiçekli, İlçe Emniyet Amiri Cihan Erol’la kış şartlarının nasıl geçtiğini incelemek üzere polis helikopteriyle havalandı. Yerleşim alanlarını havadan inceleyen Çiçekli, halkın mağdur olmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını belirterek “İlçenin coğrafi şekillerini havadan tespit etmek, kış şartları etkilerini ve aynı zamanda yaşanacak olan toplumsal olaylarda daha doğru tespit için havadan inceleme yaptık. Van Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterle böyle bir inceleme yaparak, ilçenin mahalle ve sınır karakollarının yol durumlarını tespit ederek alınabilecek tedbirleri değerlendirmiş olduk” dedi.

SARIKAMIŞ VE SUSUZ’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kars’ta, yolda mahsur kalanların kurtarılma anları Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinin tepe kameralarını yansıdı.

Kars-Digor-Iğdır karayolunda hızı saatte 150 kilometreyi bulan tipi de araçları yoldan çıkanlar ve donma tehlikesi geçirenlerin imdadına AFAD ekipleri yetişti.

Digor yolunda, tipiden dolayı yoldan çıkan araçları tek tek kontrol eden AFAD ekipleri, kara saplanan bir otomobilin içerisinde mahsur kalan iki kişiyi kurtararak ambulansa taşıdı.

“KARA SAPLANAN AFAD EKİBİNİ UMKE EKİBİ ÇIKARDI”

Görüş mesafesinin olmadığı yerlerde insanların yardımına koşan AFAD ekibinin aracı da yoldan çıkarak kara saplandı. AFAD ekibinin aracını, yolda mahsur kalanlara ilk yardım için bölge de bulunan UMKE ekibi çekerek çıkardı. UMKE ekipleri, araçlarına bağladıkları halat ile AFAD ekibinin aracını kurtardı.

“OKULLAR TATİL EDİLDİ"

Kars’ta etkili olan kar ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Susuz ve Sarıkamış ilçelerinde okullar tatil edilirken, kent genelinde 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, ana arterlerin yollarını açarken, İl Özel İdaresi’ne ait karla mücadele ekipleri de köy yollarının ulaşıma yeniden açılması için çaba sarf ediyor.

“HAVA SICAKLIĞI GECE EKSİ 15 DERECE ÖLÇÜLDÜ”

Kar ve tipinin etkili olduğu Kars’ta, uzun zamandan beri hüküm süren bahar havası yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı gece eksi 15 derece olurken, sabah saatlerinde eksi 10 derece olarak ölçüldü.

“TRAFİK EKİBİ ZİNCİRSİZ ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERMİYOR”

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, kentin giriş çıkış noktalarında kontrollerini sıklaştırdı. Tipiden dolayı buzlanan yollarda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran trafik ekipleri, zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi. Kars’ta kar yağışı ve tipinin özellikle yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.

 
İnan saygı ve şükranla anıldı
 
Fırtına dinecek, soğuk gelecek
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 8 Ocak 2015 Perşembe 22:50

Çocuklara değer verelim. Batıda 5 cm kar yağar trafik falan derken okullar tatil. Çocuklara günah değil mi bu karda soğukta. Ama bahane hazır burası kış memleketi. Madem kış soğuk bu şehir projeler ona göre yapılsın. Burası Antalya değil.

Yorumu oyla      6      4  
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 8 Ocak 2015 Perşembe 19:12

sabah okullarına giden öğrencilerin çektiği çile her tarafa afiş asan belediyeyi üzmüş müdür? Zira sabah saatlerinde bütün yollar karla kapalıydı.okula giden miniklerin hali içler acısı idi. Otomobiller,servisler yolda kalmışlardı.O kadar kara kar lastikleri yetemedi..

Yorumu oyla      7      4  
8 Ocak 2015 Perşembe 09:40

evet beklenilen kar yağdı kimini sevindirdi kiminise üzdü hemde fena halde tabiri caizse kılıç gibi kış kapıyı sardı doğuda yaşayanlara allah yardım eylesin yakıt kışlık giysi vergiler kira vesayire derken millet zora girdi ne olacak bu işin sonu rabbim yardımcımız olsun bizi yönetenler duyarlar bizi inşallah SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali yolda mahsur kalanları kurtardı
Vali Kahraman il merkezine 23 km uzaklıktaki Ahmediye mevkiinde mahsur ...
Muş yolunda ulaşım zorlaştı
Muş’ta, üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 230 köy yolu ulaşıma ...
Vali Doğan’dan ‘Sınır Kapıları’ açıklaması
Van Valisi Aydın Nezih Doğan, hali hazırda faaliyet gösteren tek sınır ...
 
Ağrı-Erzurum karayolu kapandı
Ağrı’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ağrı-Erzurum karayolu ...
Bayburt Erzurum Karayolu ulaşıma kapandı
Bayburt - Erzurum karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Bayburt’tan ...
Kızılay imdatlarına yetişti
Erzurum-Çat yolu, Afyon-İscehisar-Bayat-Gömü-Emirdağ yolları ve Eskişehir ...
 
Tozlu’ya “Yılın Fikir Adamı” Ödülü
Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından her yıl ...
Van’da milli coşku
Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı, Van’da düzenlenen yürüyüşle şehitler anıldı.
Malatyalılar şühedayı tekbirlerle andı
Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı nedeniyle, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri