Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Aralık 2023 Pazartesi - 15:44

Doğu’da beyaz takvim

Yoğun kar yağışı sonrasında Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı  1.5 metreye yükledi. Konaklı Kayak Merkezinde kar kalınlığı 124 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu’da beyaz takvim

Yoğun kar yağışı sonrasında Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı  1.5 metreye yükledi. Konaklı Kayak Merkezinde kar kalınlığı 124 santimetre olarak ölçüldü. Palandöken kar kalınlığında diğer kayak merkezlerine fark atmayı sürürken Meteoroloji verilerine göre, kar kalınlığı Ergan’da 135, Hakkari’de 125 santimetreye ulaştı. Erciyes’te kar kalınlığı 24 santimetre olurken, Uludağ 20 santimetrede kaldı.

OVİT ULAŞIMA AÇILDI

Erzurum’da hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtınalı hava etkisini azalttı. Ama olumsuz hava şartları devam ediyor.

Özellikle pazar günü şiddetli fırtına ile başlayan olumsuz hava şartları akşam saatlerine doğru yerini şiddetli kar yağışı ve sert rüzgara bıraktı. Okulların bir gün tatil edildiği Erzurum’da haftanın ilk günü güneşli olmasına rağmen şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar hem araçlarıyla hem de yaya olarak zor anlar yaşadı. Kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar karla kaplanırken, belediye ekipleri araç ve personellerle kar küreme çalışması yaptı.

Bu arada belediyeler şehir merkezleri ve köylerde, karayolları ekipleri ise şehirlerarası yollarda çalışmalarına devam ediyor. Erzurum-Rize kara yolunda kar ve tipi nedeniyle kapatılan Ovit Tüneli, yeniden ulaşıma açıldı. Erzurum’u Bayburt’a bağlayan Kop Dağı Geçidi’de, sabah saatlerinde kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Ancak Kop Dağı Geçidi'nde buzlanma ve tipinin devam etmesi sebebiyle çekici türü araçların geçişine izin verilmiyor.

TIR SÜRÜCÜLERİ POSOF’TA MAHSUR KALDI

Ardahan’ın Posof ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca tır Ulgar Geçidi'nde mahsur kaldı.

Posof'ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle onlarca tır yoluna devam edemeyerek Ulgar Geçidi'nde mahsur kaldı. Tipi nedeniyle yola devam edemeyen tırlar bölgede yolun açılmasını beklerken, Posof Kaymakamlığınca yolda kalan sürücülere çorba ikramında bulunuldu.

Gürcistan’dan gelen tır sürücüleri tipi nedeniyle yola devam edemediklerini belirterek, yolun açılmasıyla birlikte yola devam edeceklerini söyledi.

KARLIOVA’DA YOĞUN KAR, 40 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle 40 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçelerinde etkili olan kar ve tipi, olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Eğitim öğretime bir gün ara verilen 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde, 40 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kapalı olan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının 20 santimi aştığı ilçede esnaf iş yerlerinin önünü açarken, sürücüler de üstünde kar biriken araçlarını fırça yardımıyla temizliyor.

ERZİNCAN KENT MERKEZİNE MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Erzincan şehir merkezine mevsimin ilk karı yağdı.

Erzincan kent merkezinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, vatandaşların yüzünü güldürdü. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezinde hafif, yüksek kesimlerde ise bir süre yoğun şekilde etkisini gösterdi. Kent merkezi kısa sürede beyaza bürünürken, yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Beyaz örtüyle karşılaşan vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Kar yağışı şehirde kartpostallık manzaralar sundu. Çocuklar ise kartopu oynamanın keyfini yaşadı. Bulutlu ve soğuk havanın ardından başlayan kar, aralıklarla şiddetini artırarak sürüyor.

Öte yandan kar ve tipiye koyun sürüsüyle yakalanan bir çoban ise kente ulaşabilmek için bin bir güçlük çektiğini kaydetti.

HAKKARİ'DE KARDAN KAPANAN KÖY YOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMA

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sorumluluk sahasındaki köy yollarında 7/24 esasına göre görev yapan Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, il genelinde ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını ulaşıma açmak için yürüttüğü karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelmemesi ve köy yollarının ulaşıma açmak için mücadele eden ekipler, il genelinde kapanan 32 köy yolundan 20'sini, 112 mezra yolundan da 92'sini bir gün gibi kısa bir sürede yeniden ulaşıma açtı.

Kapalı olan köy yollarının önemli bir bölümünü ulaşıma açan ekipler, geriye kalan 12 köy ve 20 mezra yolunu da kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Gece-gündüz demeden karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, buzlanma oluşan bölgelerde de tuzlama çalışması yürütüyor.

HAKKARİ'DE 32 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 32 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, il genelinde bugün saat 07.30 itibari ile 12 köy ve 20 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Kapalı bulunan merkezdeki 8 köy ve 11 mezra, Şemdinli ilçesindeki 1 köy ve 7 mezra, Yüksekova ilçesindeki 3 köy ve 2 mezra yolunun yeniden açılması için çalışmalar devam etmektedir" denildi.

ARDAHAN’DA 57 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ardahan'da aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Kar ve tipi nedeniyle 57 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Ardahan-Kars ve Ardahan-Çıldır kara yolunda ise tırlar birbirine girdi.

Ardahan il genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istendi. Kentte etkili olan kar fırtınası nedeniyle 57 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildi.

Tipi şeklinde etkili olan kar nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Ardahan-Kars ve Ardahan-Çıldır kara yolu yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kalırken, il genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARS’TA BEYAZ ESARET

Kars’ta kar ve tipi nedeniyle 72 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar pazartesi günü kaydında 1 gün tatil edildi.

Kars’ta kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve tipiden dolayı kent genelinde okullar 1 gün tatil edildi. Ayrıca engelli, hamile ve 60 yaş üstü kamu çalışanlarına idari izin verildi.

Kar ve tipiden dolayı merkeze bağlı 9, Akyaka’da 3, Arpaçay’da 9, Digor’da 13, Sarıkamış’ta 17, Selim’de 13 ve Susuz’da 8 olmak üzere toplam 72 köyünün il merkezi ile bağlantısı kesildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Ekiplerin çalışmasını bölgede etkili olan tipi zaman zaman aksatıyor.

Öte yandan Kars-Göle-Ardahan, Kars-Çıldır-Ardahan ve Kars-Digor-Iğdır karayollarında da kar ve tipi ulaşıma izin vermiyor. Trafik ekipleri, zincirsiz araçların kent dışına çıkışına izin vermeyerek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kentte yüksek kesimlerde tipi etkisini sürdürüyor.

Muş’ta karda mahsur kalan 18 araç 5 saat sonra kurtarıldı

KAR VE FIRTINA NEDENİYLE MUŞ-KULP KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle yolda mahsur kalan 18 araç, 5 saat süren çalışma sonucunda kurtarıldı.

Muş-Kulp karayolunun 40. kilometresinde araçlar, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Muş Karayolları 113. Şube Şefliği ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 5 saat bölgede mahsur kalan 18 araç ve araçlarda bulunan vatandaşlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Kar ve fırtınanın etkili olduğu Muş-Kulp karayolu trafiğe kapatıldı.

MURADİYE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Van’ın Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü.

Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 26 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığı ilçede kar kalınlığı ise yüksek kesimlerde 30 santimetreyi geçti. Taşıma kapsamındaki okulların tatil edildiği ilçede, çocuklar ise karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.

Muradiye Belediyesi ekipleri ise ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARDA MAHSUR KALANLARIN İMDADINA BELEDİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

n - Saim Sabah Kendir

VAN (İHA) – Van’ın Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşların imdadına büyükşehir ile ilçe belediyesi ekipleri yetişti.

İlçeye bağlı Otlakbaşı ile Kelle mahalleleri arasında tipide mahsur kalan vatandaşlar karla mücadele ekipleri tarafından kurtarılırken, Otlakbaşı Mahallesi’nde rahatsızlanan bir vatandaş ise yolların açılmasıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Muradiye Belediyesinden yapılan açıklamada, karla mücadelele çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilerek, “Karla mücadele ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde yol açma, kar küreme çalışmalarını ivedilikle sürdürüyor” denildi.

 
Kars yolunda trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı
 
Erzurumspor sezonun ilk yarısını yenilgiyle kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkayalı Dadaşlardan Sarıkamış Şehitlerine vefa
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde Sarıkamış Şehitleri için enma etkinliği düzenlendi.
Aşkale belediyesinden örnek yaklaşım
Aşkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolda sürücü ve yolculara çorba ikram edildi.
ESKİ Hınıs için seferber oldu
Erzurum’da karlı ve fırtınalı hava hayatı olumsuz etkiliyor. Hınıs’ta ...
 
Erzurum’un Erzincan ve Bayburt yolları trafiğe kapatıldı
Erzurum ve çevresinde etkili olan fırtına ve kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.
Sarıkamış Şehitlerine vefa
ANDA Erzurum ekip üyeleri Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için Azap Köyü Şehitliğine yürüyüş yaptı.
Tipi ve buzlanma nedeniyle tırlar mahsur kaldı
Kar yağışının ardından kayganlaşan Ardahan-Kars kara yolunda tırlar ilerlemekte güçlük çekiyor.
 
Erzurum - Erzincan karayolu ulaşıma açıldı
Erzincan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve gece saatlerindeki ...
Bingöl yolu buzlanma nedeniyle araç trafiğine kapatıldı
Bingöl-Erzurum karayolu buzlanma nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.
Sarıkamış Şühedası için 'saygı' nöbeti
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Sarıkamış ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri