Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
15 Ocak 2014 Çarşamba - 07:00

Doğu’da hava sıcaklığı artacak

Erzurum’da hava sıcaklığı artış gösterecek. Gece hava sıcaklığı eksi 8, gündüz hava sıcaklığı ise 2 dereceye kadar çıkacak. Perşembe ve Pazar günü hava sıcaklığı mevsim ortalamasını geçecek, Erzurum bahar havası yaşayacak.

Doğu’da hava sıcaklığı artacak

Erzurum’da hava sıcaklığı artış gösterecek. Gece hava sıcaklığı eksi 8, gündüz hava sıcaklığı ise 2 dereceye kadar çıkacak. Perşembe ve Pazar günü hava sıcaklığı mevsim ortalamasını geçecek, Erzurum bahar havası yaşayacak.
BÖLGE
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 12 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava ve aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Ardahan'da 8, Iğdır'da 7, Erzurum'da 5 ve Ağrı'da 2 derece olarak kaydedildi.
POSOF KAR VE TİPİNİN ESİRİ OLDU
Ardahan’ın Posof ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı gece başlayan tipi yine yolları kapattı.
Tipinin şiddetinden dolayı köy hizmetleri de çalışma yapamadığı için köy yolları da kapandı. Ulgar dağı ise akşamdan kapandığından dolayı ulaşım tamamen durdu.
Okullar tatil edilmedi, çünkü öğrencilerin çoğu ilçede ki yurtlarda kalıyor ve taşımalı olarak köylerden gelemeyenlere de izinli sayıldılar.
ÖĞRENCİLER DONMAKTAN SON ANDA KURTARILDI
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı öğrenci servisi yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 4 saat mahsur kalan 5 öğrenci ve minibüs şoförü yapılan yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı. Bingöl’ün Karlıova ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan 310 nüfuslu Kaynak köyüne taşımalı eğitimle giden 5 öğrenci tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Köye 5 kilometre kala mahsur kalan öğrenciler, köy muhtarı aracılığıyla ilçe kaymakamlığına yolda mahsur kaldıklarını bildirdi. İlçe Kaymakamı Selim Çomaklı’nın talimatı üzerine yola çıkan Özel İdare ekipleri, yoğun tipiden dolayı zor anlar yaşadı. Yapılan çalışmaların ardından öğrenci servisine ulaşan ekipler, aracı mahsur kalan yerden çıkararak, köye ulaştırmayı başardı.
4 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan öğrenciler, araç içerisinde çok üşüdüklerini ifade ederek, "Neredeyse donuyorduk Köy Muhtarımız Mehmet Taşar ile Karlıova Kaymakamından Allah razı olsun. Telefon açar açmaz ekipleri buraya yolladı özel idare ekiplerine ve Kaymakam Selim Çomaklı’ya teşekkür ederiz" dedi.
 PERİ SUYU DONDU
Bingöl’de etkili olan soğuklar nedeniyle Peri Suyu kısmen dondu.Karagöl ve Bingöl dağlarındaki kaynaklardan çıkan suların Karlıova ilçesinin kuzeybatısında Elmalı Deresi ve Yedisu’da Kelhaş Deresi'nin birleşerek oluşturduğu Peri Suyu buz tuttu. Hava sıcaklıklarının eksilerde seyretmesiyle birlikte buz tutan Peri Suyu vadisi görenleri şaşırttı. Yedisu ilçe merkezinin Peri Suyu vadisinin en geniş yerinde kurulduğunu belirten ilçe halkı, suyun ilk defa buz tuttuğunu söyledi. Vadinin ilk defa buz tuttuğunu belirten Kenan Kazan adlı vatandaş, "35 yaşındayım Peri Çayı'nın donduğunu ilk defa gördüm çok şaşkınız. Son günlerde hava sıcaklıkları sıfırın altında seyrediyordu. Peri Suyu'nun donduğunu hiç görmemiştik. Buz kütleleri ile kaplanmış durumda" dedi.
IĞDIR GÜNE KAR YAĞIŞI İLE BAŞLADI
Iğdır’da, etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.Iğdır’da son günlerde etkili olan sisli havının ardında etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Kentte havaların çok soğuk geçtiğini anlatan Recep Turan, bugün karın yağmasıyla birlikte havanın biraz yumuşadığını söyledi. Iğdır’da bu yıl havaların soğuk geçtiğini ifade eden Turan, “Bizim burada ‘Çile’ dediğimiz ay bu ayın sonuna kadar devam ediyor. Bu ayda Iğdır’da hava çok soğuk olur, don olayı bu ayda olur. Çeşmelerimiz bu ayda donar. Bu yıl kent merkezinin üzerini kaplayan sisli ve bulutlu hava bir türlü açmadı. İlimize uçak inemiyordu. İnşallah bu kar yağışı ile birlikte havalar düzelir” dedi.
Normalde her yıl bir ton kömür yaktıklarını anlatan Kamil Talan, “Bu yıl hava çok soğuk olduğundan 2 ton kömür yaktık. Bu yıl ilimizde hava çok kirli ve puslu geçti. Tek temennimiz bu kar yağışının ardından havanın açmasıdır” diye konuştu.
KARLA KAPLI SAHADA ZORLU AMATÖR LİG MAÇI
Türkiye Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden Yüksekova Belediye Spor, karla kaplı sahada konuk ettiği Van İpekyolu Spor’u 4-1 mağlup etti.
Türkiye Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden Yüksekova Belediye Spor, kendi sahasında Van İpekyolu Spor’u ağırladı. Yüksekova Şehir Stadı’nda saat 11.00'de başlayan karşılaşma kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Karla kaplı sahada oynan karşılaşmada her iki takımın oyuncuları kötü hava koşulları nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Yedek kulübesinde bekleyen oyuncuların battaniyelerle ısınmaya çalışmaları dikkat çekerken, maçı az bir taraftar grubu seyretti. Zorlu karşılaşma, Yüksekova Belediye Spor'un 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Yüksekova Belediye Spor’un gollerini Eser Diri, İnan Değenek, Erdal Sevinç ve Adem Acar kaydederken, Van İpekyolu Spor’un tek golünü ise Kadir Kartal attı. Yüksekova Belediye Spor, aldığı 3 puanla ligdeki puanını 16’ya çıkardı.
Yüksekova Belediye Spor Teknik Direktörü Cengiz Uzunköprü, maçın centilmence geçtiğini söyledi. Kendilerini destekleyen taraftara teşekkür eden Uzunköprü, desteklerinden ötürü Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve belediye çalışanlarına da teşekkür etti.
KARS BELEDİYESİ CADDE VE KALDIRIMLARIN KARINI TEMİZLEDİ
Kars Belediyesi ekipleri, kar yağışının durmasıyla birlikte cadde ve kaldırımlarım temizliğine başladı.
Kars Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve İŞKUR’dan temin edilen personelle birlikte kar yağışının durmasıyla birlikte cadde ve kaldırımların karını temizliyor.
Sabah erken saatlerde başlayan çalışmalarda kaldırımların karı temizlenerek caddelere alınan karlar burada kepçeler vasıtasıyla kamyonlara doldurularak şehir dışına çıkarılıyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan belediye yetkilileri, akşam tipiyle birlikte etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte sabah erken saatlerde karla mücadele çalımaları başlattıklarını belirttiler.
Belediye yetkilileri, “Akşam saatlerinde ilimizde kar ve tipi etkili oldu. Biz hemen karın durmasıyla birlikte kaldırım ve caddelerde kar çalışması başlattık. Hemen hemen bütün cadde ve kaldırımların kısa sürede karını temizledik. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştular.
Kars’ta önceki akşam başlayan ve etkili olan tipi ve kar yağışının durmasıyla birlikte belediye Kazımpaşa, Atatürk, Halitpaşa, İnönü ve Cumhuriyet Cadelerinin karını temizledi. Belediyenin karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü 20 kişilik ekibiyle sabah 07.00’den başlayan çalışmalar, 3 adet greyder, 2 adet yükleyici kepçe, 8 adet kamyon ile yapılıyor.
KARS KAR’A TESLİM OLDU
 Kars’ta akşam başlayan ve etkili olan tipi ve kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakalarken, etkili olan tipiden trafik durma noktasına geldi.  Kars'ta akşam başlayan ve devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kentte uzun zamandan beri etkili olan soğuk hava bugün yerini kar yağışına bıraktı. Akşamüzeri başlayan tipiyle beraber artarak devam eden kar yapışı etrafı bir anda beyaza bürüdü.
Kent merkezine hazırlıksı gelen vatandaşlar ise tipi ve kar yağışından olumsuz etkilendi. Tipi yüzünden caddelerde yürüyemeyen vatandaşlar, kendilerini dolmuş duraklarına attı. Bazı vatandaşlar ise yağan karı eğlenceye dönüştürdü. Kar yağışı ve tipiye aldırış etmeyen vatandaşlar kar topu oynadı.
Öte yandan, tipiden dolayı görüş mesafesinin sıfıra düştü şehirler arası yollarda trafik ekipleri kent dışına çıkan sürücüleri kar yağışı ve tipiden dolayı uyardı.
VALİ YARDIMCISININ ARACI KAR KÜTLESİNİN ALTINDA KALDI
Muş’ta hava sıcaklığının artması ile birlikte çatıdan düşen kar kütlesi, vali yardımcısının aracında hasar oluşturdu.Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir’in makam aracı, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın üzerinde biriken karın düşmesi sonucu hasar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğünde (AFAD) katıldığı bir toplantı sonrası makamına dönen Vali Yardımcısı Fatih Demir’in makam aracının üzerinde kar kütlesi düştü. Araçta Vali Yardımcısı ile birlikte şoförü ve koruması da bulunuyordu. Şans eseri araçta bulunanlara bir şey olmazken, hasar meydana geldi.
Havaların ısınması ile birlikte böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini belirten Vali Yardımcısı Fatih Demir, adeta şok yaşadığını kaydetti. Demir, “AFAD Müdürlüğünde katıldığım bir toplantı sonrası makama dönüyordum. Araç seyir halindeyken binanın çatısında biriken kar kütlesi aracın üzerine düştü. Ben ve diğer arkadaşlarımda çok şükür bir sıkıntı yok Ama dikkatli olmak ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Kar kütlesinin düşmesi sonucu aracımız hasar gördü. Buna da şükür” dedi.
Vatandaşlara ve araç sahiplerine yönelik uyarıda bulunmayı da ihmal etmeyen Demir, “Hava sıcaklığı eksilerden artılara yükseldi. Bunun için mart ve nisan ayında olan olayları şimdi yaşamaya başladık. Özellikle çocukların çok dikkatli olması gerekiyor. Araç sahipleri ve vatandaşlar olumsuz bir duruma mahal vermemek için lütfen dikkatli olsunlar” diye konuştu.

 
Pazarda 'patates şoku'
 
Kazanç, Pazarda vatandaşlarla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu köy yolları açıldı
Oltu ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı çok sayıda köy yolunun da ...
Emniyet’te Karabörk dönemi başladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne atanan Kamil Karabörk, bugün göreve başladı.
Çağlayan’a milli görev
Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Durmuş, en sevindirici gelişmenin Antrenör ...
 
Mevlid Kandiliniz Mübarek olsun
Tüm Okurlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını ...
Doğu Türkistan’daki Katliam lanetlendi
Ötüken Dergisi Erzurum İl temsilciliği üyeleri, Çin yönetimi tarafından ...
1001 Hatim’de ‘dua’ya doğru
17 Ocak Cuma günü yapılacak olan hatim duası öncesi Erzurum merkez ve ...
 
ERİHDER Basın'ı ağırladı
Gazetemiz yazarı Mahmut Akdağ’a 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hatırası ...
Hizmet İş: ‘Gazeteciler toplumun vicdanı’
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 10 Ocak çalışan ...
BBP İHA Muhabiri İsmail Güneş’i andı
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından 2009 yılında Büyük ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri