Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Nisan 2012 Cuma - 17:12

Doğu’da tarımsal işbirliği

Doğu Anadolu Bölgesi 39. BAV toplantısı 11 ilin temsilcilerinin katılımıyla Erzincan’da gerçekleştirildi.

Doğu’da tarımsal işbirliği

COŞKUN MENEK  (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi 39. BAV toplantısı 11 ilin temsilcilerinin katılımıyla Erzincan’da gerçekleştirildi. Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen BAV toplantısına Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Hüsrev öz, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Van İllerinin temsilciler katıldı.
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğünün organizesi ile düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Hüsrev Öz, BAV toplantılarının öneminde değindi. Öz konuşmasında, araştırma kuruluşlarının yaptığı çalışmaların il müdürlükleri aracılığı ile çiftçilere aktarılmasında, bölgedeki tarımsal sorunların çözülmesinde ve karşılıklı bilgi alışverişinde büyük önem taşıdığını söyledi.
Toplantıda daha sonra konuşan Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr.Abdurrahman Kara ise, araştırma kuruluşları ile il müdürlükleri arasındaki bağın güçlendirilmesi açısından BAV toplantılarının 2000 yılından bu yana düzenli olarak yapıldığını ve bu toplantıların tarım sektöründeki sorunların çözümü açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Toplantıda konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek ise, üretimi kısıtlayıcı faktörlerin bölgede kendini hissettirmesine rağmen tarım teşkilatı ve çiftçilerin elele vererek dezavantajları ortadan kaldırdıklarını, bu noktada araştırma kuruluşlarının yaptığı çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı.
Toplantıda daha sonra kürsüye gelen Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan ise tarımsal üretimi iyileştirmede verilen mücadelenin öncelikle tarıma elverişli arazilerdeki üretimi artırmak olacağını vurguladı. Bilgihan, “bu konudaki en önemli sorun üretimde çeşitlilik ve verimi artırmaktı günümüzde ise tarımda yeni teknolojilerin kullanımı, genetik araştırmalara ağırlık verilerek tohum kalitesinin iyileştirilmesi, gübre ve diğer verim artırıcı maddelerin geliştirilmesi, sulama imkanının artırılması, tarımsal araç ve gereçlerin iyileştirilmesi gibi sayabileceğimiz faktörler tarımsal üretimin en belirleyici unsurları olarak öne çıkmaktadır. Avrupa Birliği gelişmekte olan ülkelerdeki düşük maliyetlerle rekabet edebilmek için gerekli katma değere ulaşabilmek adına Avrupalı çiftçilerin ürettiği ürünlerin kalitesinin nasıl artırabileceklerine ilişkin bir tartışma dönemi geçirmektedir. Birlik küresel mali krizin patlak vermesinden önce küresel gıda krizine dikkat çekmektedir. Bu amaçla pek çok çalışma yapmaktadır. Bu çerçevede bir yandan tarımdaki rekabet unsurlarının şeffaflaşması ve üçüncü ülkelerle yapılan ticaretin gözden geçirilmesi üzerinde dururken, bir yandan da tarım ürünlerinin daha sağlıklı ve daha hijyenik ortamlarda üretim ve dağıtımının yapılmasına önem vererek özellikle organik tarımı teşvik etmektedir” şeklinde konuştu.
BAV toplantısında daha sonra Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr.Abdurrahman Kara tarafından enstitü çalışmalarının anlatıldığı bir sunum yapıldı. Ardından Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Hüsrev Öz, enstitü olarak Doğu Anadolu bölgesi genelinde yapılan çalışmaları anlattı.

 
ÇOKAB seçime gitti
 
Emniyet’ten Orak’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da lavaş rekoru
Bitlis’in Ahlat ilçesinde yufka ve lavaş ekmek imalatı yapan genç girişimciler, ...
Öğüt, ermeni vahşetini anlattı
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ermeni Taşnak çetecilerinin, bölgeden ...
Ovit'e 2023 vizyonu
Rize'yi Erzurum’a bağlayan ve yıllardır özellikle kış aylarında bölge ...
 
Tarihe Ermeni darbesi
Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Anı Antik Kenti’nin hemen yanı başında ...
Tarihçilerden ASİMDER’e ziyaret
Iğdır Üniversitesi öğretim görevlileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla ...
Derekapı boğa güreşleri sona erdi
Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen, 12. Yusufeli Derekapı boğa güreşleri ...
 
Türkiye’de yaz, Çıldır’da buz
Ardahan Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan turistlerinde ilgi odağı olan ...
Ardahan Kalesi’nde coşkulu kutlama
Ardahan’da Turizm Haftası, Ardahan Kalesi'ndeki düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kürkçü 3’üncü oldu
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Belediye Başkanlığı tarafından organize ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri