Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Temmuz 2013 Perşembe - 21:39

Doğu’dan Gönül İftarları

M.AKDAĞ-Ramazan ayının son on gününe yaklaşılırken, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde yardım etkinlikleri de yoğunluğunu artırdı. Bölgenin hemen tüm illerinde yardım kuruluşları Ramazan sevincini yoksullarla paylaşmak için seferberlik halinde.

Doğu’dan Gönül İftarları

Ramazan ayının son on gününe yaklaşılırken, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde yardım etkinlikleri de yoğunluğunu artırdı. Bölgenin hemen tüm illerinde yardım kuruluşları Ramazan sevincini yoksullarla paylaşmak için  seferberlik halinde.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ VALİLİĞİN İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehit aileleri ile gazilere iftar yemeği verdi.
Kongre merkezinde verilen yemeğe, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu, Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, İl Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten ve eşi, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Adalet Komisyonu Başkanı ve eşi, Şehit ve Gaziler Dernekleri Başkanları ile gazi ve şehit yakınları katıldı.Ardahan Valiliği tarafından gelenekselleşen ‘Şehit yakınları ve gazilerle iftar programı’ yoğun katılımla gerçekleşti.
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, bizlere bu toprakları binlerce yıldır yurt olarak bırakan şehitlerimizin varlığının, bizler için çok büyük bir değer olduğunu ve oluşturduğumuz medeniyeti bütün dünya milletlerine açmamızı sağladığını vurgulayarak,
"Bu ülkenin en buhranlı dönemlerinde her milletten, birlik ve bütünlük içerisindeki inanmışların hepsinin ortak noktası, bu vatanı korumuş bu vatanı bugün yaşayan bizlere yurt olarak emanet etmiş yüksek ruhlardır." dedi.
Bugün bu topraklarda hür ve müstakil yaşayabilmemizin temininin, şehitlerimizin insanüstü gayretleri, milli birlik ve kardeşlik ruhunun neşvünema bulmasıyla mümkün olduğunun altını çizen Vali Azizoğlu, bizlerinde bu vatanı vatan yapan şehitlerimize layık olarak, bizden sonra gelecek kuşaklara hür ve müstakil bırakmanın azmi ve kararlılığına sahip olduğumuzu ifade etti.
Şehit ve gazilerimizin ülkemizin idbarının ikbale dönüştüğü dönemlerdeki kararlılığının hiçbir zaman unutulmayacağını ve her zaman takdir edilip minnet duyulacağını ifade eden Azizoğlu, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün bu coğrafyada hangi dine mensup olursa olsun huzuru ve barışı isteyen bu dostluğun teminini ve muhafazasını birliğimiz beraberliğimiz ve güçlülüğümüzden alacağız." diye konuştu.

ATSO’DAN KAYNAŞMA İFTARI
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci iftar yemeği verdi.
İftar yemeğine kısa bir süre önce gerçekleşen ATSO Başkanlığı için yarışan adaylar, yönetim kurulu üyeleri ve basın davet edildi. İftar programına Başkan adaylarından Erol Kayatürk ve Özgür Murat Taştan katılırken Latif Tosunoğlu katılmadı. İftarda konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Demirci amaçlarının sadece Ardahan’a hizmet etmek olduğunu ifade ederek, "Bugün bu davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Tüm adaylar odamız başkanlığına aday olarak seçime katıldı. Hepimizin amacı Ardahan’a hizmet etmekti. Ben ve yönetimim seçildi. Amacımız ben yönetimimle beraber sizlerinde desteğiyle Ardahan’a gönül vermek hizmet etmektir. Umarımda hep beraber bu yolda başarılı oluruz. Göreve geldiğimizden beri çalışmalarımıza hız verdik. İlk önce odanın borç yükünü azaltmak için eski binamızı satarak borcumuzun yaklaşık % 50 lik kısmını kapattık. Ardahan’a Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi için hem Genel Başkanımız Rifat Hicarcıklıoğlu hem de valimiz Seyfettin Azizoğlu’yla görüşmelerimiz devam ediyor, Aktaş Sınır Kapısı için ihalenin tamamlanması ile birlikte yer teslimden sonra ihaleyi alan firma şantiye kurma çalışmalarını tamamlamak üzere. 8 ay gibi bir sürede inşaatı bitirerek Ardahan ekonomisine büyük katkı sağlayacak kapının açılışını hep beraber yapacağız." dedi.
İftara katılan Başkan adayları Erol Kayatürk ve Özgür Murat Taştan ise, verilen iftar yemeğinden dolayı Başkan Demirci ve yönetimine teşekkür ederek Ardahan için ortak hareket edip destek olunması konusunda fikirleri belirttiler.

PROTOKOL VE VATANDAŞLAR İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Iğdır’ın Tuzluca Belediyesi tarafından verilen geleneksel iftar yemeğinde kurum amirleri vatandaşlar bir araya geldiler.
Belediye Düğün Salonu’nda Tuzluca Belediyesi tarafından düzenlen 5. geleneksel iftar yemeğine Tuzluca Kaymakam Bilal Özkan, Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, İlçe Emniyet Amiri Serkan Birgenoğlu ile esnaf ve muhtarlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Türkan, bu tür yemeklerin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirterek, iftar yemeğinde bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Her yıl Ramazanda geleneksel olarak iftar yemeği verdiklerini ifade den Türkan, buradaki amaçlarının halk ile kurum amirlerini, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek kaynaşmayı sağlamak olduğunun belirtti. Bu tür toplantılarla vatandaşlarla sürekli görüş alışverişi fırsatı da bulduklarını anlatan Türkan, “Bu vesile ile hem birlikte bir iftar yemeği yiyelim dedik hem de varsa ilçemizin sorunlarını görüşelim dedik. Umarım kentimizde önemli bir sıkıntı yoktur. Biz elimizden geldiğince vatandaşlarımızın isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.

KAYMAKAM ÇİÇEKLİ, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
Elazığ’ın Kovancılar İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. İlçede bir lokantada düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Çiçekli’nin yanı sıra Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz, Yeni Tabur Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Faruk Kasar, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Programda bir konuşma yapan Kaymakam Çiçekli, devlet olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını dile getirdi. Şehit aileleri ve gaziler ise bu tür etkinliklerle bir araya gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

GAKKOŞLARIN KEÇİÖREN BULUŞMASI
5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 15. gecesinde Elazığlı Gakkoşlar Keçiören’de buluştu. Gakkoşların “Çayda Çıra” gösterisi Keçiörenlilerden büyük alkış aldı.
Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Elazığ Kültür Evi’nin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu ve Elazığ Kültür Derneği Başkanı Haşim Çakırbay birlikte yaptı.
Konuşmasına “5’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Elazığ’ın misafiriyiz, Elazığlılar da bize misafir” diyerek başlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, etkinlikler kapsamında dünya ülkelerini ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen hemşehri illerini Keçiören’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Etkinliklerin sınırları aşan bir kardeşlik ruhu taşıdığını vurgulayan Başkan Ak, “Bugün Anadolu’nun bir başka incisi Elazığ ile birlikteyiz. Böyle güzel illerimizin etkinlikleri ile o illerin kültürlerini de dünyaya tanıtmış oluyoruz. Sınırları aşan kardeşliğimiz sevgi ve hoşgörü ile besleniyor. Sudan’dan, Bosna Hersek’ten, Azerbaycan’dan, Senegal’den insanları aramızda görebilirsiniz. Aynı sofrada aynı çorbayı paylaşıyoruz. Bu tarz etkinliklerle birlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendiriyoruz” mesajını verdi.
Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Kürklüoğlu ise, Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne 4 yıldır katıldıklarını belirterek, “Kültür değerlerinin ağırlıklı olduğu yerler vardır. Elazığ da o yerlerden birisidir. Bu gece burada bulunmaktan dolayı çok memnunuz” dedi.
Türk milletinin edep dolu bir kültüre sahip olduğunu kaydeden Haşim Çakır da, “Bu edep dolu kültürü inancımız oluşturur. Bu mübarek Ramazan ayında kültürümüzün hoşgörüsüne örnek oluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ak Kürklüoğlu’na gecenin anısına bir vazo hediye ederken, Kürklüoğlu da Başkan’a bir plaket takdim etti.
Elazığ’ı tanıtan bir sinevizyon gösterisi ile başlayan program Harput Kültür Derneği Çayda Çıra Ekibi’nin performansıyla şenlendi. Çayda Çıra Ekibi’nin Elazığ türküleri eşliğinde sergilediği gösteri, Keçiörenlilerden büyük beğeni topladı.Gecenin sonunda etkinlik alanındaki Elazığ Kültür Evi’ne giden Başkan Ak, Elazığ türkülerini dinledi ve vatandaşlarla sohbet etti.

HATSO BİN 200 AİLEYE GADA YARDIMI YAPTI
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO), Ramazan ayı münasebetiyle bin 200 aileye gıda yardımında bulundu. HATSO Başkanı Servet Taş, yaklaşık 15 gündür durumu iyi olmayan yardıma muhtaç yoksul aileleri tespit ederek oda olarak 700, yardımsever bir işadamı vasıtasıyla da 500 paket olmak üzere toplamda bin 200 aileye yardım paketleri dağıtıldığını belirtti. HATSO Başkanı Servet Taş, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine özel Ramazan ayı münasebetiyle dağıtılmak üzere gıda paketi hazırladıklarını söyledi. Taş, “Meclisteki üyeler tarafından ilçe merkezi ve köylerde ihtiyaç sahibi bin 200 aileyi belirledik. Bu paketleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerine erzak dağıtırken oldukça hassas davranmamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Yardım alanların incinmemesi için çok dikkat ediyoruz. Hazırladığımız erzak paketlerini meclis üyelerimiz vasıtasıyla onlar da ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine tek tek giderek dağıtımı gerçekleştiriyorlar” dedi. Ramazan paketleri dağıtımına HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan yardımcıları Abdurrahman Er ve Naci Ertuş, Meclis Başkanı Nazım Demir, Meclis Başkan vekilleri Necmettin Aydemir ve Özcan Özkan, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ZENGİNDEN ALIP FAKİRE DAĞITIYOR
Malatya’da hayırsever Zeki Dede olarak bilinen Zeki Kanbay, Ramazan ayı dolayısıyla fakirlere yardım yaptı.  Kığılı Cami Sokağı’nda fakirlere giyecekten yiyeceği kadar birçok yardımları dağıtan Zeni Kanbay (70), dağıtılan yardımları hayırsever iş adamlarından alıp, fakirlere ulaştırdığını söyledi. Kendisinin aracı olduğunu söyleyen Zeki Kanbay, "Odun ve kömür dışında her şey dağıtıyorum. Zenginden alıp fakirlere veriyorum" ifadelerini kullandı. Ekmekten sebze meyveye, kuru gıdadan giyeceğe kadar birçok yardımı hayırseverlerden alan Zeki Kanbay, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.
Kendisinin aracı olduğunu söyleyen Zeki Kanbay, evlenenlere de yardım yaptığını ifade edip, 30 yıldır bu işi yaptığını kaydetti.

YENİ MALATYASPOR, SPOR CAMİASINA İFTAR VERDİ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da yönetim, Malatya spor camiasına iftar verdi. Nurettin Soykan Tesislerinde verilen iftar yemeğine AK Parti Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, TÜFAD Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ve yönetim kurulu üyeleri ile Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın’ın yanı sıra Malatya spor camiasının önde gelen isimleri ve basın mensupları katıldı.
İftar sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, “Malatya futboluna geçmişte hizmet etmiş, bugün ve yarın hizmet edecek olan ağabeylerimiz ve arkadaşlarımızla bir araya geldik. Malatya futboluna dinamizm kazandıran isimlerle iftar yemeğinde buluştuk. Rahmet ve bereket ayında bir arada olalım dedik. İnşallah bu bereket ve rahmetten Yeni Malatyaspor’da nasibini alır arzusuyla bir ve beraber olalım istedik” dedi.
Hedefe oynayan bir takım kurmaya çalıştıklarını kaydeden Mumcu, şunları ifade etti: “2013-2014 sezonu için hazırlıklarımız kısmen tamamlandı. Takımımız Ankara Kızılcahamam’da birinci etap kamp çalışmalarını sürdürüyor. 3 günlük bayram izninin ardından ikinci etap kamp çalışmaları da Kocaeli Kartepe’de yapılacak. Şuana kadar 6 arkadaşımızla anlaştık. Birkaç arkadaşımızla da bir aksilik olmazsa Cuma günü anlaşmış olacağız. Daha dinamik, daha aktif, daha yırtıcı bir futbol oynamayı arzu ediyoruz. Teknik heyetimizin de bu yöndeki talepleriyle birlikte omurgayı çok bozmadan, daha heyecan verici, daha hedefe odaklı bir takım oluşturma arzusu içerisindeydik. Bunu da büyük ölçüde tamamladık.”
Mumcu, sezon sonunda gülen taraf olmak için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Zor bir gruba düştük. İddialı olan takımlarla aynı grupta yer alıyoruz. Ama burada önemli olan bizim gönlümüzden geçen, bizim hedefimizdir. İnşallah bu sezon hepimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Temennimiz futbolun otoriteleriyle; taraftarımızla, medyayla ve spor kamuoyu ile bir ve beraber olabilmektir. Bundan hareketle bir şeyler ortaya koyabilmek. Başarıyı da başarısızlığı da beraber göğüsleyebilmektir. Makul ve anlayışlı bir şekilde davranmalıyız. Neticede bu bir oyun ve 3 sonuçlu. 34 haftalık bir periyot var. Gülen taraf biz olmak istiyoruz” diye konuştu.
Malatya futbolunun özlemini sona erdirmek istediklerine de değinen Mumcu, “Malatya futbolunun içinde bulunduğu özlemin farkındayız. Bu açıdan sorumluluğumuz bu yıl çok daha yüksek. Bunun da bilincindeyiz. Ama bu sadece benim ya da yönetimin değil bütün şehrin ortak ideali olmalıdır. İşte bu idealin içerisinde olması gereken isimlerle bir araya geldik” ifadesini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İFTARDA BULUŞTU
Malatya’da sağlık çalışanları verilen iftar yemeğinde buluştu.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin verdiği iftar yemeğine, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği çalışanları katıldı. İftar yemeğinde konuşan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz.Dr.Şükrü Özdemir, “On bir ayın sultanı Ramazan ayında manevi güzelliklerin ve hazzın doruğa ulaştığını ifade ederek, “Rahmet, merhamet, dayanışma, paylaşma, bereket duygularının en güzel şekilde hayat bulduğu Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Ramazan ayı on bir ayın sultanı, ramazan günleri ise bütün günlerin en güzeli, en rahmetlisi ve en bereketlisidir.
Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan kıvanç duyuyor, Ramazan ayının hayırlara ve güzelliklere vesile olması dileğiyle sağlık ve başarılar diliyorum”dedi.

ASPUZU’DA RAMAZAN GECELERİ
Uluslar Arası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) sanatçıları, Malatyalılara muhteşem bir konser verdi.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar Türk kültürünü tanıttı.
Konser öncesinde bir konuşma yapan TÜRKSOY temsilcisi Ahat Salihov, “Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılarla sizlerle birlikteyiz TÜRKSOY Teşkilatı, 14 ülke ve özerk toplulukları birleştiren bir uluslar arası kültür teşkilatıdır. Toplulukta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan gibi ülkeler ve Rusya federasyonuna bağlı olan 6 özerk cumhuriyet ile Gagauz özel topluluğu yer almaktadır” dedi. Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Salihov, “TÜRKSOY olarak çeşitli festivaller, konserler düzenliyoruz. Bunun yanında Türk halklarının meşhur bilim adamlarını tanıtmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
Salihov’un konuşmasının ardından aralarında devlet sanatçılarının da bulunduğu Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar, geleneksel çalgılar eşliğinde muhteşem bir konser verdi. Konseri büyük bir ilgiyle izleyen Malatyalılar, konser sonrası sanatçıları ayakta alkışladı.
Konseri Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.

İHYA-DER’DEN 90 AİLEYE YARDIM
Van’ın Erciş ilçesinde yardım faaliyetlerinde bulunan İhya Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhya-Der), Ramazan ayı nedeniyle 90 aileye yardımda bulundu.
Yardım faaliyetleri hakkında bir açıklamada bulunan İhya-Der Yardım Komisyonu Başkanı Musa Akdeniz, “Ramazan ayı nedeniyle Erciş İhya Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhya-Der) olarak 60 aileye gıda paketi, 20 aileye 100 TL’lik giyim çeki ve 10 aileye ise nakit para yardımında bulunduk. Bu yardımlarımız Ramazan ayı boyunca devam edecektir. Bu vesileyle yardım yapmak isteyen hayırsever kardeşlerimiz, yapacakları olan yardımlarını bizim aracılığımızla fakir ailelere ulaştırabilirler. Burada şunu özellikle eklemek istiyorum. Müslüman kardeşlerimizin Ramazan ayında yapacakları zekat, fitre ve sadaka gibi yardımları, fakire ulaştırmada özellikle titizlik göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.

KAYATÜRK, SÜPHAN MAHALLE SAKİNLERİYLE İFTAR YAPTI
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Süphan Mahallesi’nde partileri tarafından verilen iftar programına katıldı. Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından bu yıl düzenlenen ‘Her Mahallede Gönül Sofrası’ iftar programı kapsamında Süphan Mahallesi’nde verilen iftar yemeğine katıldı. Yemekten sonra bir konuşma yapan Kayatürk, Türkiye’nin hassas bir dönemden geçildiğini söyleyerek, “Başbakanımız bu kanın durması için, siyasi risk alıp elini değil bedenini taşın altına koydu. Ancak bakıyoruz ki öbür muhataplarımız aynı ölçü içerisinde ilerlemiyorlar. Biz MHP’yi ve CHP’yi uzun süre ikna etmeye çalıştık. Hala da çalışıyoruz. Bu işin muhatabı sadece BDP değil. Fakat görüyoruz ki BDP’de üstüne düşeni yapmıyor. Bir bakıyorsunuz doğu ve güneydoğuda garip olaylar oluyor. Bundaki amaç nedir? Şimdi diyorlar ki ‘örgüt adım attı, şimdi sıra hükümette.’ Birincisi bu işler adımlarla alakalı bir iş değil. İlk adımda geri çekilmeler tamamlanacaktı, fakat aksine örgüte katılımlar daha da arttı. Şimdi ikinci adımı atın diyorlar. Dolayısıyla hükümete ‘adım at’ diyenlerin işin bu boyutunu düşünmesi gerekmektedir. AK Parti zaten karşısında nasıl bir samimiyet olduğunu biliyor. Buna rağmen adımlarını atmaya devam edecek. Biz kendi vatandaşımız için her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Geçmişte bu ortamda Kürtçe konuşsaydık, polisler dışarıda bekliyor olacaktı. Şimdi 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal var. Bugün Mardin Artuklu Üniversitesi’nde mastır yapan 500 insan mezun oldu. Biz nereden nereye geldik. AK Partinin bu süreçte yalnız bırakılmaması gerekiyor. CHP ve MHP’nin de AK Parti’ye yardım etmesi gerekiyor. ‘Biz barış istiyoruz’ diyen BDP’nin de en büyük yardımı etmesi gerekiyor” dedi.
Hükümetin deprem sonrası Van’da yaptığı icraatlarına da değinen Kayatürk, “Van’da 2 büyük deprem ile birlikte 12 bin deprem yaşadık. Bu dönemde AK Parti hükümetinin olması çok büyük bir nimettir. Başbakanımız depremden 3 saat sonra kabinenin yarısı ile buradaydı. Bir yılda 4 defa geldi ve bu sürede biz 17 bin 471 konutla birlikte, köylerde de 10 bine yakın konutu bitirerek, toplamda 28 bine yakın konutu teslim ettik. Biz şimdi önümüze bakıyoruz. Van’da yeni iş merkezlerinin açılması, yeni otellerin kazandırılması için çalışıyoruz. Bir taraftan da tekstil kent projesi yürüyor. Eğer bu şiddet ortamı durursa Van ilimiz çok hızlı bir şekilde metropole dönecek. Van’ımız büyükşehir olduğu için büyükşehire gelecek bütçe ile Van’ın tüm ilçelerine yatırımlar gelecek. Seçimlerde çıkartacağımız adayı seçme konusunda da senin adamın, benim adamımı bir kenara bırakarak Van’a en büyük desteği sunacak insanı çıkartacağız. Biz Van’ı hak ettiği yere inşallah hep birlikte getireceğiz. Bu nedenle hepinizin duasına ve desteğine ihtiyacımız var” dedi.

BELEDİYE VANSPOR YÖNETİMİ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele edecek olan Belediye Vanspor Kulübü yöneticileri, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldiler. TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele edecek olan Belediye Vanspor Kulübü, olağanüstü kongresini gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarına Van Belediyespor Tesisi’nde iftar yemeği verdi. Yemeğe Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe, kulüp yöneticileri ile basın mensupları katıldı. Yemeğin ardından bir açıklama yapan Gültepe, geleceğe yönelik planlarının olduğunu ve çok zor bir dönemde yönetime geldiklerini belirtti. Kulübü yeni ve çok daha iyi bir yere getirmek için çalışacaklarını dile getiren Gültepe, “Yaptığımız çalışmalar sadece bizimle sınırlı kalmayacak. Herkese belirli görevler düşüyor. Özellikle basın ve işadamlarına çok görev düşüyor. Bizim basın ve işadamlarına ihtiyacımız var. Bu konuda onlardan büyük bir destek bekliyoruz. Kulübümüze yeni transfer çalışmaları var. Yerel gençlere ağırlık vereceğiz. Bunun yanı sıra ekonomik şartlar elverdikçe yabancı transfer yapacağız. Van Belediye Başkanı ve aynı zamanda kulübün manevi başkanı olan Bekir Kaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yeni teknik direktör ve alınacakları oyuncularla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını aktaran Gültepe, kulübün belediyenin katkılarıyla ayakta kaldığını söyledi. Kentteki kurumların takıma destek vermesini isteyen Gültepe, “Bu takım kentin takımıdır. Belediyenin takımı değil. Bu nedenle herkesin destek vermesi gerekiyor. Biz gerekli kurumlarla görüşerek bu konuda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Bu konuda tüm kurumlardan destek bekliyoruz” diye konuştu.
Van Spor’un yeni yönetimini de açıklayan Gültepe, asbaşkanlığa İlyas Tunç, genel sekreterliğe Botan Moray, genel kaptanlığa Çetin Berge, halkla ilişkiler sorumluluğuna Ayşan Harmancı, muhasipliğe Murat Sarısaç, altyapı sorumluluğuna M. Asım Asker, salon sporları bölümüne ise Yılmaz Dağlı'nın getirildiğini belirtti.

ZABITADAN FIRIN DENETİMİ
Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Bayburt'ta faaliyet gösteren imalathane ve fırınların denetimi Ramazan ayında da devam ediyor.
Zabıta ekiplerince fırın, imalathane, işyerlerinde kontroller devam ederken, yapılan denetimlerde kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen ve özellikle ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan ramazan pidesinin kalite ve gramajı gibi unsurlara dikkat ediliyor.
Yapılan denetimlerde işyerlerinin eksikliklerini tespit eden zabıta ekipleri, eksiklerinin en kısa sürede ivedi olarak giderilmesi gerektiği konusunda işyeri sahiplerini bilgilendirdiler.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Cavit Türk, belli bir program dahilinde gerçekleşen fırın ve imalathane denetimlerinin Ramazan ayı boyunca da devam ettiğini belirterek, yapılan denetimlerde, kılık kıyafet, portör muayeneleri, hijyen, ekmek ve pidelerin kalite ve gramajları vb. unsurlara dikkat edildiğini söyledi. Denetimler sırasında vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir tüketim yapmaları konusunda imalatçıları bilgilendirdiklerini de dile getiren Zabıta Müdürü Türk, halkın sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketimi yapabilmesi için rutin denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ve sağlıksız koşullarda üretim yapan fırınların ve üretim hanelerin gerekli cezai işlemlere tabii tutulacağını kaydetti.

 
Yavilioğlu Pazaryolu’ndaydı…
 
Öztürk vatandaşı dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik Nur’un tedavisi sürüyor
Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Gümüşkavak köyü yaylasında kaybolan ve ...
Ovit tüneli inşaatında işçi krizi
Temeli atıldığı günden bu yana bir çok sorun yaşanan Ovit Tüneli Projesi'nde ...
Erzincan yolunda kaçak sigara operasyonu
Erzincan’da durdurulan şüpheli araç içerisinde yapılan aramada 7 bin 970 ...
 
Gülbey ASİMDER çalışmalarını anlattı
AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, Uluslar arası Asılsız Ermeni ...
Ramazan, fasıl geceleriyle renkleniyor
Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen fasıl geceleri Ramazan’ı renklendiriyor. ...
Dadaşlar Ramazan coşkusunu paylaştı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen 20’inci ...
 
Eker bölge hayvancılığını değerlendirdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarihi Kongre binasında ...
Küçükler Ramazan şenliklerine katıldı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şenkaya’da esnaf ziyaretinde ...
Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası başladı
Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri