Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>BÖLGEDEN
19 Eylül 2011 Pazartesi - 07:50

Doğu gastroenterologları ağırladı

IX. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Sempozyumu Van'da başladı. Edremit ilçesinde bulunan turistik bir otelde başlayan sempozyumun açılışına katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada bilimsel toplantının özellikle de gastroenteroloji gibi önemli bir toplantının Van'da yapılmasını önemine değindi.

Doğu gastroenterologları ağırladı

VAN (İHA) - IX. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Sempozyumu Van'da başladı.
Edremit ilçesinde bulunan turistik bir otelde başlayan sempozyumun açılışına katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada bilimsel toplantının özellikle de gastroenteroloji gibi önemli bir toplantının Van'da yapılmasını önemine değindi. Doğu ile batının kucaklaşması, ön yargıların giderilmesi noktasında kongrelerin Van'da yapılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, "Bilim adamlarımız zaten Antalya'dan, İstanbul'dan bıkmış durumda. Artık bilimsel toplantıların bu bölgede özellikle de Van'da yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.
Ulusal ve uluslararası kongrelerin Van'da yapılması için konaklama ve sosyal donatılardaki eksikliklerin giderilmesi için önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Karaloğlu, "Şuanda içerisinde bulunduğumuz otel 5 yıldızlı ve Van'ın ilk oteli. Güzel bir tesis oldu. İkincisi 2012 yılının ilk aylarında açılacak. Üçüncü ve dördüncüsü yapılması için sırada bekliyor. O noktada sizi burada ağırlamak, memnun etmek daha kolay diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
'VAN'IN ÜZERİNDEKİ KÜLLER ÜFLENDİ'
Van şehrinin 1915 yılında yaşadığı talihsiz olayları da anımsatan Karaloğlu, o bölgede 70 bin insan yaşarken bugün orasının terk edilen bir alan olduğunu kaydetti. Van Valiliği'nin eski Van şehrinde çok önemli çalışmaları olduğunu anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti,
"Şuanda Hüsrevpaşa Külliyesini ayağa kaldırıyoruz. Restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Kayaçelebi Camii'ndeki restorasyonlarımız bitiyor. Horhor Camii'nin kazı çalışmaları bitti, 28 Eylül'de ihalesi var. Bu camimiz ayağa kaldırılıyor. Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın Van'ı fethinde ilk namazı kıldığı Süleyman Han Camii'nin restorasyonu geçen yıl bitirildi ve ibadete açıldı. Van'ın üzerindeki küller üflendi. Yavaş yavaş tarihi değerler ve güzellikler ortaya çıkıyor. Güvenlik sorunumuz da hamdolsun, geçmiş yıllarda olduğu gibi yok. İnşallah en kısa zamanda var olanlarda ortadan kalkar. Artık bu bölgenin potansiyeli var, bu potansiyelleri kullanarak Van'ın ayağa kalkmasını istiyoruz. İnşallah birileri tekrar eteğimizden, paçamızdan tutup aşağıya çekmeye çalışmaz"
'VAN'DA KIŞ TURİZMİ GELİŞİYOR'
Van Gölü Havzası'nın çok önemli bir destinasyon merkezi olduğunu da kaydeden Vali Karaloğlu, "Doğusunda Van şehri, batısında Ahlat ve Tatvan. Ahlat'ta İslam dünyasının en büyük İslam Mezarlığı bulunuyor. Burada çok önemli eserler var. Hemen arkasında Malazgirt, kuzeye doğru çıktığınızda Doğubeyazıt-İshakpaşa Sarayı, güneyde ise Hakkari-Berçelan yaylası, bu bölge Türkiye'nin görmeye değer en önemli destinasyonlarından birisidir. 1700 rakımla Van'da kış turizmi de önemli. Yeni yeni kış turizmine açılıyoruz. Doktorlar stresten kurtulmak için kaymayı severler. Doktorlarımızı kışın da Van'a bekliyoruz. Artık Abalı Kayak Merkezimiz var. Van Denizi'nin Turkuaz sularını seyrederek, kayma şansınız var. Kışın da kongreler Van'a bırakılabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 
Faciadan döndüler
 
Kuşburnu Doğulunun şifa hazinesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tezek piyasası açıldı
Yaklaşan kış mevsimi öncesi maddi durumu iyi olmayan vatandaşların vazgeçilmez ...
Jandarma Genel Komutanı Org.Kalyoncu Doğu illerindeydi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, beraberindeki heyetle ...
Bal petekli kent anıtı yapıldı
Bingöl Belediyesi tarafından Düzağaç Kavşağı'na Bal Petekli Kent Anıtı yapıldı.
 
Göçer yaylalarında son günler
Van'ın Başkale ilçesindeki Güzeldere ve Nedirok yaylarında yaz aylarının ...
"Öteki, bir tehdit değil bir zenginliktir"
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Anabilim ...
Kaya tuzunu sanat eserine dönüştürüyor
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışan Ahmet Can'ın kaya ...
 
TDP’den "Mahallemdeki Polis" projesi
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ...
Erişte kesme sezonu başladı
Kars'ta kadınlar, sofraların vazgeçilmez yemeklerinden olan erişte keserek ...
Ergan dağında test çalışmaları başlıyor
Telesiyej çalışmaları tamamlanan Ergan Dağında, enerji bağlantıları yapılarak ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri