Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EKONOMİ
2 Ekim 2013 Çarşamba - 17:10

Doğulu besiciler kurbanlık seyahatinde

Doğu Anadolu Bölgesi illerindeki besiciler kurbanlıklarını Batı ve içanadolu Bölgelerine götürerek Pazar arıyor. Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl başta olmak üzere bölgedeki illerden çok sayıda hayvan kamyonlarla batı bölgelerine taşınıyor

Doğulu besiciler kurbanlık seyahatinde

ANKARA (İHA) –

Doğu Anadolu Bölgesi illerindeki besiciler kurbanlıklarını Batı ve içanadolu Bölgelerine götürerek Pazar arıyor. Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl başta olmak üzere bölgedeki illerden çok sayıda hayvan kamyonlarla batı bölgelerine taşınıyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda hareketlilik arttı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar, satış alanındaki yerlerini alırken pazarlıklar, şimdiden kızışmaya başladı.
20 BİN KURBANLIK
Bu yıl toplam 388 çadırın yer aldığı Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda; Erzurum’dan, Kars’a, Çorum’dan, Yozgat’a kadar birçok ilden getirilen kurbanlıklar, alıcı bekliyor. Alanda, 6 bin 750’si büyükbaş, 3 bin 500’ü ise küçükbaş olmak üzere toplam 10 bin 250 kurbanlık bulunuyor. Bu sayının hafta sonuna kadar toplam 20 bini bulması bekleniyor.
ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
Her ayrıntı düşünülerek hazırlanan Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda belediye ekipleri, olası bir salgının önüne geçebilmek için de hazır bekliyor. Bu kapsamda kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.
GEBE VE DAMIZLIK KURBANA İZİN YOK
Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmiyor.
24 SAAT HİZMET
Öte yandan; hem vatandaşların hem de kurban satıcılarının rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için dört dörtlük bir hizmet sunan Yenimahalle Belediyesi, altyapısı hazırlanmış, asfaltı atılmış kurban satış merkezinde geceleri de aydınlatma yapıyor. Mescitten, kafeteryaya, duşlardan, lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda, bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için de sürekli ilaçlama yapılıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor.
YAŞAR’DAN SON KONTROL
Bayrama sayılı günler kala Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’na giderek bayram hazırlıklarını yerinde inceledi.
Kurban satıcıları ile ayaküstü sohbet eden Yaşar, “Her yıl olduğu gibi bu bayram da Yakacık’ta sağlıklı koşullar altında hem satış hem kesim yapılacak. Alana kurulan 9 adet otomatik kesimhane, kurbanını Yakacık’ta kesecek vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar, modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından dini vecibelere uygun olarak kesilecek ve 5 dk gibi kısa bir sürede vatandaşımıza teslim edilecek. Ayrıca alanda vatandaşlara sunduğumuz bir başka kolaylık da ulaşım hizmeti olacak. Trafik sorunun önüne geçmek için özel araçların alana girmesine izin verilmeyecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşımıza teslim edilecek” dedi.
Yakacık’ın Ankara’nın en büyük ve en hijyenik kurban kesim ve satış yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Yaşar, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

 
Bir Zirve, Dört Ülke
 
Yatırımcı var, arsa yok..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA, enerjisini güneşten alacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin güneşlenme potansiyellerini ...
Oltu tarımsal önceliğini belirliyor
Erzurum İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oltu’da sektör ...
Karar açıklandı, Kongre Erzurum’da
APIMEDICA ve 4.APIQUALITY (APHITERAPHI) Kongresi 2014’te Erzurum'da.
 
Narman'da 30 kişi işe kavuştu
Çekilişle Narman Belediyesine 30 kişi işe alındı.
9 ayda 25 milyon dolar ihracat
M.AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eylül ayı ihracat verilerini ...
İhracatın en’leri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TİM ihracatta sektörü performansı verilerine göre Erzurum’da ...
 
Patates üreticileri destek bekliyor
İHSAN KUMRU-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım Kredi ...
DAP Gölet Çalıştayı başladı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Hayvan İçme Suyu Göletleri Çalıştayı başladı
Girişimciliği uygulayarak öğrenecekler
Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) KOSGEB işbirliği ile ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri