Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Mart 2013 Pazartesi - 00:47

ESAV’dan Gönül Sohbetleri

Mart ayında gerçekleştirilen 16’ıncı Gönül Sohbetlerinde Ankara Başkent Üniversitesinde görev yapan Narmanlı Uzman Klinik Psikoloğ.Dr. Murat Anık Stres ve Öfke Kontrolü konusunu katılımcılarla paylaştı.

ESAV’dan Gönül Sohbetleri

SÜLEYMAN GÜRAKSIN
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), gelenekselleşen ‘Gönül Sohbetleri’ni devam ettiriyor. Mart ayında gerçekleştirilen 16’ıncı Gönül Sohbetlerinde Ankara Başkent Üniversitesinde görev yapan Narmanlı Uzman Klinik Psikoloğ.Dr. Murat Anık Stres ve Öfke Kontrolü konusunu katılımcılarla paylaştı.
YAVİLİOĞLU VE ATALAY’A TEŞEKKÜR
Sohbet etkinliği öncesinde bir açıklama yapan ESAV Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karani Aksungur,  16 hafta boyunca ayrı konu, ayrı konuk ve ayrı sanatçı ile programlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Aksungur etkinliklere katılarak destek veren dadaşlara ve özellikle AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili İlahiyatçı Prof. Dr.  Orhan Atalay  ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal'a minnettar olduklarını kaydetti.
ANIK STRES VE STRES KONTROLÜNÜ ANLATTI
Dr. Murat Anık, sohbeti izleyen misafir bayanlar ile ESAV Kadın kolları üyelerinin 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, stresin günümüzün en önemli sorunlarından olduğunu, kontrol edilmediğinde çevre ve birey için önemli sorunlar oluşturduğuna dikkat çekti.
İnsan beynin kaldırabileceği stres sayısının üç olduğunu, bu sayıdan sonraki streslerin öfke patlamasına yol açacağını belirten Anık,  yapılan bir araştırmada aynı anda 20 stresi kaldırabilecek tek toplumun Türk toplumu olduğunu söyledi.
Öfke ve stresin insanlara göre farklılıklar arz edeceğini, öfkenin tıbbi yöntemlerle kontrol altında tutulabilmesinin yanında müzik ile de bu işlemin gerçekleştiğinin bir realite olduğunu aktaran Anık, Öfke kontrolüyle ilgili ipuçları verdi.Gürültü faktörünün stres ve öfkeye yol açtığını belirten Anık, çalışma, adaletsizlik, ücret eşitsizliği, gibi hususların da stresin örgütsel faktörleri arasında sıralandığını anlattı.
YAVİLİOĞLU’NDAN ALVARLI EFE HZ.LERİ VURGUSU
Sohbet etkinliğinde katılımcılara seslenen Erzurum Milletvekili  Yavilioğlu, toplantıya Siyasi kimliği ile değil, Erzurumlu kimliği ile katıldığını, Ankara'daki Erzurumluların bu güzel etkinliklerle bir araya gelmelerinden mutlu olduğunu söyledi.Sohbet konusuna da atıfta bulunan LYavilioğlu, öfke kontrolünde topluma en büyük rehberin Kur'an ve Resulullah olduğunu vurgulayarak Alvarlı Efe ve Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretlerinin bu hususta yol göstericiliği yaptıklarını bildirdi.
Büyük şehirlerin insanı strese soktuğunu, Erzurum'da yaşadığı 26 yıl içerisinde stresten uzak yaşam sürdüğünü  belirten AKP Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay toplantıya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu paylaştı. Etkinlik Türk Halk Müziği sanatçılarının icra ettiği Erzurum türkülerinin ardından tamamlandı.
Sohbet etkinliği sonrasında bir açıklama yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara'da 12 Mart etkinliğinin, 16 Mart 2013 Cumartesi günü saat 18.00 de Atatürk Kapaşı Spor Salonunda yapılacağını bildirdi.

 

 
Futsal camiası Erzurum’a odaklandı
 
Gündemde Palandöken var..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Heykel Sanatına Felsefik Yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim üyesi ...
Toplum Gönüllüleri’nden ilginç sergi
Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübünce 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Hayallerini tuvale işlediler
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Grup Kardelen” tarafından ...
 
“Engelsiz Renkler”
“Engelsiz Renkler” projesi kapsamında 20 genç hayallerini yağlı boya ile resimledi.
EDT’den Çıkmaz Sokak Çocukları
EDT sahnesinde sahnelenen Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu büyük ilgi görüyor. ...
Töre Türk Tiyatrosu’nu anlattı
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Âşık Zülali ...
 
'Erkeklik İstisnai Bir Durumdur'
Bu yıl 5.si düzenlenen “Erkeklik İstisnai Bir Durumdur” fotoğraf sergisi ...
1001 Hatim’de Dadaş-Gakkoş buluşması
Erzurum’a özgün 1001 Hatim geleneği Türkiye’de ilgi ve dikkat odağı olmayı ...
Bu yarışmanın kaybedeni yok
Gümüşhane’de yapılan kulüpler arası halk oyunları il birinciliği müsabakalarında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri