Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
23 Aralık 2022 Cuma - 16:14

ETSO beklentilerini paylaştı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın il esnaf, tüccar ve işadamlarının beklentilerini paylaştı

ETSO beklentilerini paylaştı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum iş dünyasına vereceği en büyük müjde; ilimizi yatırım anlamında cazip kılacak, sanayileşmesini hızlandıracak, üretim, istihdam ve ihracatını artıracak olan 6. Teşvik Bölgesi’ne alınacağımızı açıklamasıdır” dedi.

Mevcut Uygulama Süreci Uzatıyor

Bölgesel Teşvik Sistemi’nde 4 ve 5. Bölgede yer alan ve Cazibe Merkezleri Programı’na (CMP) dahil olan illerdeki OSB’lere yapılacak yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanması sağlayan uygulamanın 21 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla sonlandırıldığını ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, “Bu uygulama daha sonra iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve milletvekillerimizin yoğun talepleri sonucunda 1 yıl daha uzatılmış ve 2021 yılında tekrar yürürlükten kaldırılmıştı.” dedi.

Başkan Özakalın şunları söyledi; “Şu andaki uygulamada, Bölgesel Teşvik Sistemi çerçevesinde 5. Bölge teşviklerinden faydalanan ilimizdeki yatırımlar ancak CMP bağlamında komisyon tarafından uygun görülürse 6. Bölge teşviklerinden faydalanabilmektedir. Komisyon sürecinin akabinde 3 ayrı Bakanlığın onayına tabi olması gibi hususlar dikkate alındığında, süreci uzatan ve yatırımcıyı caydıran bir durum ortaya çıkmaktadır. Bölgemizin iklim şartları, işsizlik ve sanayimizin istenen seviyede olmaması da göz önünde bulundurulduğunda; özellikle tekstil ve benzeri istihdam yoğun sektörlerin olmazsa olmazı 6. Bölge teşviklerinden direkt 6. Bölge içerisine alınarak faydalanmak istiyoruz.”

“6. Bölge müjdesini bekliyoruz”

Teşvik sistemindeki mevcut durum sebebiyle, Erzurum’daki OSB’lerde hayata geçirilmesi planlanan yatırımların sekteye uğrayacağı endişesi taşıdıklarını vurgulayan Özakalın şu ifadeleri kullandı; “Teşvik uygulamasının mevcut halinin şehrimizdeki yatırımları ciddi anlamda etkileyeceğinden ve şehrin bu anlamda cazibesinin ortadan kalkacağından büyük endişe duyuyoruz. Bu durum, özellikle, ilimizin ekonomik anlamda gelişmesi, üretiminin ve istihdamının artması için yaklaşık 12 yıldan bu yana faaliyete geçirmek için ETSO olarak bizim de büyük çaba gösterdiğimiz 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut yatırımcıları ve bölgeye yatırım yapmak isteyen müteşebbisleri de başka arayışlara sevk edecektir. Bundan da en büyük zararı şehrimiz ve bölgemiz görecektir. Bu sebeple; 5+1 uygulamasının yerine en kısa zamanda kalıcı olarak 6. Teşvik Bölgesi çerçevesine alınmamızı talep ediyoruz. Müteşebbislerimizin kabuğunu kırması için tek çıkış yolunun 6. Bölge olduğunu ifade ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın İlimiz ziyaretinde de bu yöndeki taleplerimizi içeren bir dosyayı kendisine sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da iş dünyamıza bununla ilgili müjdeli bir haberi vermesini bekliyoruz ”

“6. Bölge ilimiz için hayati önem taşıyor”

Erzurum’daki OSB’lerde daha fazla sanayi işletmesinin bacasının tütmesi, üretimin ve istihdamın artması için gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Özakalın, “Yatırım için Erzurum’u tercih eden müteşebbislerin yatırımları esnasında karşılaştıkları her türlü zorluğu çözmek için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Odamız imkanları ölçüsünde kendilerine destek veriyor, karşılaştıkları sıkıntıları bertaraf etmeye çaba gösteriyor. Yerel ve ulusal firmaların şehrimize yatırım yapma arzuları bizleri mutlu ettiği gibi şehir kamuoyunu da heyecanlandırıyor. Ancak bu heyecanımızın sürmesi ve şehrimize yatırım yapmak isteyen firmaların da aynı heyecanla projelerini hayata geçirmeleri için ilimizin bir an önce 6. Teşvik Bölgesi’ne alınması hayati önem taşıyor” diye konuştu.

 
EDT oyuncuları öğrencilerle söyleşti
 
Evlat nöbeti bin 208’inci gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OSB’de enerji sözleşmesi imzalandı
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, bünyesindeki firmaların 2023 ...
Erzurum’un yüzde 15’i yükseköğretim mezunu
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - İl ve cinsiyete göre bitirilen eğitim ...
Erzurum Kasım ayı denge verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER- Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde ...
 
ETSO’da, ‘KOBİGEL' gündemi
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin ...
Erzurum’un 5. Bölge payı yüzde 6.77’ye yükseldi
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik ...
 
Erzurum patent verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum, yılın 11 ayında 135 patent başvurusu ...
Erzurum Faydalı Modelde 12’inci sırada
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER-Erzurum’dan Kasım ayında 2, yılın 11 ayında ...
Erzurum 11 ayda 389 marka üretti
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum’dan Kasım ayında 41, bu yılın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri