Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
26 Nisan 2014 Cumartesi - 15:12

ETSO’da ‘Erzurumspor’ gündemi

Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına renk katan ve geniş kitlelere hitap eden ve insanlar için bir moral motivasyon ve heyecan kaynağı olan Erzurumspor’un yaşadığı borç sıkıntısının da çözülmesi gerektiğini anlattı

ETSO’da ‘Erzurumspor’ gündemi

Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına renk katan ve geniş kitlelere hitap eden ve insanlar için bir moral motivasyon ve heyecan kaynağı olan Erzurumspor’un yaşadığı borç sıkıntısının da çözülmesi gerektiğini anlattı

 

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’yla birlikte konuk olduğu ETSO Meclisi, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın başkanlık ettiği toplantıda daha sonra Nisan ayı bütçesi okunarak onaylandı. Toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Başkan Sekmen’in ETSO Meclisi’ne konuk olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. ETSO’nun, şehrin problemlerinin çözümü adına her zaman istişareye ve işbirliğine açık, kamu tüzel kişiliğindeki bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Başkan Yücelik, Erzurum’un uzun yıllardan beri istediği gelişmeyi, kalkınmayı sağlayamadığını belirterek, “Bu durum bizi son derece üzüyor, mutsuz ediyor. Şehrimizde son yıllarda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, turizmde çok ciddi yatırımlar yapıldı. Tabi bu yatırımların bazı eksik kalan yönleri var, onlarında da tamamlanacağına inanıyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen biz sanayi üretimi yapamazsak, son yıllarda şekli değişen ticaretimizi geliştiremezsek, gerçek anlamda bir kalkınmayı sağlamamız mümkün değildir” diye konuştu.

“KOBİ’LERİN GELİŞİP BÜYÜMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

KOBİ’lerin, küresel ekonomideki değişimlere adapte olmasını ve gelişip, büyümesini sağlamak, dünyayla rekabet edebilecek seviyeye gelmesine zemin hazırlamak adına, Avrupa Birliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve KOSGEB’le önemli projeler yürüttüklerini kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Erzurum’un daha modern bir kent hüviyetine kavuşması ve yaşadığı sıkıntıların ortak akılla çözüme kavuşturulması için bir takım önerileri olduğunu söyledi. Bu önerilerin, bir rapor haline getirildiğini belirten Başkan Yücelik, her zaman Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halinde olup, bu sıkıntıların çözümü için çaba göstereceklerini belirtti.

Konuşmasında, Erzurum’da kurumların ve insanları iş yaptığı sırada yaşadığı bürokratik engellerden de söz eden Başkan Yücelik, başta, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen üniversiteyle ilgili yaşanan bürokratik engeller olmak üzere, yaşanan bir takım sıkıntıların artık son bulması gerektiğini, iş ve işlemleri kolaylaştırıcı uygulamaların hayata geçirilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

YÜCELİK; “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA GÖNLÜMÜZ AÇIK”

Konuşmasının son bölümünde Erzurumspor’la ilgili yaşanan sorunları da gündeme getiren Başkan Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına renk katan ve geniş kitlelere hitap eden ve insanlar için bir moral motivasyon ve heyecan kaynağı olan Erzurumspor’un yaşadığı borç sıkıntısının da çözülmesi gerektiğini anlattı. İş dünyasının her zaman moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Yücelik, “Bizler her zaman ülkemizin kalkınması, gelişmesi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Erzurum için taş üstüne taş koyacak herkese kapımız da, gönlümüzü de sonuna kadar açıktır” dedi.

Başkan Yücelik’in konuşmasının ardından, ETSO Meclis Başkanlığı tarafından hazırlanan ve “İmar”, “Kentsel Dönüşüm ve Arsa Üretimi”, “Altyapı”, “Çevre”, “Ulaşım” ve “Sosyalleşme” başlıklarından oluşan teklif ve öneriler raporu Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından okundu. Raporun bir örneği ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sunuldu.

 

 

 
Büyükşehir’de tebrik trafiği hız kesmedi
 
Sekmen Erzurumspor için söz verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk'e Türk'ten öte dost yok!
Türkiye’nin Başbakan Erdoğan imzasıyla yaptığı Ermenilere taziye açıklamasının ...
‘5 milyona hitap eden bir Erzurum var.’
Altıparmak: “Diğer illerde yapılan bilboard tanıtımlarıyla Erzurum'un ...
81 hafız icazet aldı
Yakutiye Müftülüğüne bağlı kuran kurslarından mezun olan 81 hafıza diplomaları ...
 
Hükümetten Haşim Kılıç'a ilk tepki
AYM'nin 52. yılı töreninde hükümete sert mesajlar veren Haşim Kılıç'ın ...
Özel İdare devir ve tasfiyesi tamamlandı
İl Özel İdaresi tasfiye ve devir işlemleri tamamlandı.
Türk Soykırımı ve Ermeni Terörü sergilendi
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi tarafından ...
 
Yaptırdığı yurttan annesinin ismi silinince davacı oldu
İzmirli müteahhit Binali Ünal, Erzurum'da yaptırdığı ve bir vakfa bağışladığı ...
Gözyaşları dualara karıştı
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ehlibeyt Mektebinin güzide alimlerinden ...
Güllüce’den tarihi mesaj
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz, çok kadim bir tarihten ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri