Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>EĞİTİM
18 Aralık 2021 Cumartesi - 04:01

ETÜ’de Bilim ve Teknoloji gündemi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından 1. Uluslararası Mühendislik, Mimarlık, Bilim ve Teknolojideki Gelişmeler Konferansı erçekleştirildi.

ETÜ’de Bilim ve Teknoloji gündemi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından 1. Uluslararası Mühendislik, Mimarlık, Bilim ve Teknolojideki Gelişmeler Konferansı erçekleştirildi.
Mühendislik ve Mimarlık alanında yaşanan son gelişmeleri ele almak ve bu kapsamda yapılan araştırmaları değerlendirmek amacıyla düzenlenen, toplamda ise 3 gün süren konferans 24 oturum ve 157 bildiri sunumuyla tamamlandı.
Dünyanın 10 farklı ülkesinden 160’a yakın katılımcıyla online (çevrim içi) olarak düzenlenen konferansısın açılış konuşmasını yapan ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim: “ Daha ilk yılında, 10 farklı ülkeden 157 çalışmanın konferansımızda sunulacak olması bu platforma ilginin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda konferansımızın alana yönelik daha geniş kitlelere ulaşacağına ve önde gelen mühendislik konferanslarından birisi olacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Mühendislik, mimarlık ve teknoloji alanındaki araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin bilimsel yayına dönüştürülmesi ile bilimsel alanda akademik bir kaynak ve paylaşım platformu oluşturulması amacıyla düzenlenen konferansa ev sahipliğini yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktaran ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak: “Günümüzde, yaşamımızın her alanında bilgisayarlar, bilgisayarların ek donanımları, görsel-işitsel çoklu-ortam teknolojileri ile veri iletişimini sağlayan şebeke (Networking) teknolojileri artan yoğunlukta kullanılmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin, kullanıldığı alanlarda verimliliği artırması ve sağladığı olanaklar mimarlık, mühendislik ve teknoloji alanında da etkisini göstermektedir” şeklinde konuştu.
ÇAKMAK: “BİLGİNİN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR”
İnovasyon gibi kavramların sıklıkla tartışıldığı, bilginin öneminin giderek arttığı bu dönemde, bir yandan bilgiyi üreten, yöneten, dönüştüren, diğer yandan geleceği oluşturacak gençleri eğiten kurumlar olarak üniversitelerin bütün bu tartışmaların tam merkezinde yer aldığını belirten Rektör Çakmak: “Üniversitelerde ve diğer paydaşlar arasında multidisipliner çalışmaların yoğunlaşmasıyla beraber mühendislik ve mimarlık gibi bilimsel alanlarda yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve var olan teknolojilerin geliştirilmesi sağlanabilir. Bu hedefler doğrultusunda, konferansın gerçekleştirilmesi için desteklerini esirgemeyen düzenleme kurulu üyelerine, bilim kurulu üyelerine, çağrılı konuşmacılarımıza, tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür eder, konferansın başarılı geçmesini dilerim” şeklinde konuştu.
Konferans, sonraki süreçte takip edilebilmesi ve çıktıların bilimsel çalışmalarda kullanılması için kayıt altına alınmasıyla sona erdi.

 
Gül: ‘Yolumuz insanı ve hukukunu korumaktır’
 
Nebati Asgari Ücret artışını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinde YÖKAK mesaisi
Atatürk Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Enstitüsünü incelemek ve çeşitli ...
Anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftasını kutladı
Erzurum Sabancı İlköğretim anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftasını kutladı.
Özer’den Meslek Liselerine övgü
2021 yılının ilk on bir ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen ...
 
ATAUNİ Araştırma Üniversitesi süreci başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde gerçekleştirilen ...
Dünya şampiyonu Seven öğrencilerle buluştu
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Yakutiye Anadolu Lisesi işbirliği ...
Atakum’dan Erzurum’a eğitim köprüsü
Samsun Atakum Belediyesi Ağrı’nın Hamur ve Erzurum’un Palandöken ilçelerinde ...
 
KUDAKA’dan Oltu yaklaşımı
2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında ...
TÜİK Sanayi üretim endeksini açıkladı
Sanayi üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.
2022 YKS 18 -19 Haziranda
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2022 yılı sınav takvimini açıkladı. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri