Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>EĞİTİM
23 Ocak 2013 Çarşamba - 02:25

ETÜ’den Matematik Olimpiyatı

Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Matematik Olimpiyatı düzenliyor.

ETÜ’den Matematik Olimpiyatı

Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)  Matematik Olimpiyatı düzenliyor. Lise öğrencilerinin katılacağı ETÜ 1’inci Matematik Olimpiyatı başvuruları 11 şubat-11 mart tarihleri arasında yapılacak. Lise 9, 10,11 ve 12’inci sınıflarına yönelik Olimpiyatlarda ilk aşama sınavı 20 nisan, 2’inci aşama sınavı ise 27 nisanda gerçekleştirilecek.
Yarışma şartları www.erzurum.edu.tr adresinden öğrenilebilecek. Yarışma sonucunda 1’inci olan öğrencilere laptop, 2’ncilere tablet pc, 3’üncülere notebook, 4’üncülere fotoğraf makinası, 5’incilere ise cep telefonu ödülü verilecek.
ETÜ’den yapılan açıklamada, 1’inci Matematik Olimpiyatıyla, Üniversitenin tanıtımının desteklenmesi, Erzurum Ortaöğretim Kurumları öğrencilerini matematiksel çalışmaya özendirmenin amaçlandığı bildirildi.
 

 
İslamofobi’ye afişli tepki
 
Veliköy’de dadaş sinerjisi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ESKİ YORUMCU 23 Ocak 2013 Çarşamba 20:17

oLUR EJDER TEPPESİ SEN HAKLISIN BİZ ASLİ GÖREVİMİZE DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN SANA CEVAP YAZMIYORUZ. sENİ İKRAR EDİYORUM.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 23 Ocak 2013 Çarşamba 16:21

Sükût ikrardandır.

Yorumu oyla      6      4  
"ejder tepesi senin muhalefetten başka..." diyen yorumcu 23 Ocak 2013 Çarşamba 15:30

GERÇEKTEN SANA YAZACAK KADAR BOŞ VAKTİM YOK ARTIK.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 23 Ocak 2013 Çarşamba 10:34

" ejder tepesi senin muhalefetten başka..." diyen yorumcu,biz çamur falan atmıyoruz.Bir üniversitenin asli görevini ona hatırlatıyoruz.Bizim makam ve mevkide gözümüz falan da olmadı ve olamaz.Sen bize çamur atma, aklını başına al.Bugüne kadar bu ülkeye bir katkısı olmayıp saltanat sürenleri elbette ki eleştireceğiz.Siz üniversitenin asli görevinin klasik eğitim olduğunu söyleyerek çok cahilâne davranıyorsunuz.Nitekim geçen yıl bu konuda tartıştığım bir prof. "Bizim görevimiz öğrenci yetiştirmektir.Sizin bu dediklerinizi yapmak bizim görevimiz değildir" diyerek zavallının görevinden haberi dahi yoktu.Bizi ilgilendirir.Biz yazarız.Bu da sizi ilgilendirmez.Biz ve bizim gibi milyonlarca vatandaşın,parasını alıp görevini yapmayanları tabii ki eleştireceğiz,sorgulayacağız ve hesap soracağız.Burası "muz cumhuriyeti değil" demokratik bir ülkedir.Demokrasilerde vatandaş görevini yapmayanlara tabii ki hesap sorar.Herhalde siz de üniversite olduğunuz için eleştiriyi kabul edemiyor ve tahammül gösteremiyorsunuz.O zaman siz görevinizi yapın biz de yazmayalım.Eğer avukatlık yapıyorsan,önce konuya vakıf ol, sonra bu işi üstlen.Öyle işkembeden atma. Mehmet Öznili yorumcu arkadaş,biz güzel şeylere karşı falan değiliz.Üniversite önce 1. yorumumda yazdığım gibi,tüm mesaisini ve çalışmasını oralara vermeli zaman kalırsa bu işleri de yapmalı.Şu anda zamanını bu işlerle geçirmemelidir.Bir üniversite o şehri böyle değil,teknoloji eserleri üretmekle,satmakla,o şehre katkıları olmakla tanıtır ve o şehre ve o yöreye büyük faydalar sağlar.Ne Oxford ne Yale ne Harward ve diğerleri böyle şeyler yapmıyorlar.Tüm zamanlarını üretmekle geçirerek hep yeni yeni şeyler üretiyorlar,onunla da kalmıyorlar daha gelişmişlerini üretip satıyorlar hem kendi ülkelerini hem de o şehirlerini dünyaya böyle tanıtıyorlar ve o ülke insanının refahına böyle büyük katkılar yapıyorlar. İşte üniversitenin asli ve asıl görevi budur.Bu üniversiteler bunu yapmadıkça bizler de hep hep yazacağız.Selamlar.

Yorumu oyla      8      5  
Mehmet ÖZNİLİ 22 Ocak 2013 Salı 23:02

erzurum Teknik Üniversitesinin Matematik olimpiyatı açması, bunu ileridede ulusal sonra belki uluslararası düzeye taşıması kötü birşey mi allasan. Bir yorumcu asli iş değildir diyor, hayır yanlışüır, asli iş budur işte. Matematikte erzurumun konuşulması erzurumun matematik kenti olması kötümü, bunun eğitimle alakası yok mu. Çok hoşuma gitti, matematik, türkçe, biyoloji olimpitları yapsınlar bu hem erzurumu tanıtır hem o üniversiteyi. atatürk üniversitesinde yıllardır yapılmayanın yapılması ne kadar güzel. Hepimiz yapıcı olmalıyız ve böylesi yeni düşünceleri desteklemeliyiz kanaatini taşıyorum

Yorumu oyla      7      8  
22 Ocak 2013 Salı 21:58

ejder tepesi senin muhalefetten başka işin gücün yokmu. ** yazıp duruyorsun. *** Seni akademisye olarakmı yoksa idari personel olarakmı tercih etmemişler bilmiyorum. Ama sanırım üniversiteler seni almamakla yanlış yapmışlar hem de büyükkk... Üniversiteler olimpiyatta yapar eğlence de yapar seni ne ilgilendirir. sen ne iş yapıyorsun bilmiyorum aslı görevini üniversitelere çamur atarak yapıyorsun herhalde. Gereksiz uyarılarda bulunma lütfen. Ama lütfen.

Yorumu oyla      8      6  
ejder tepesi 22 Ocak 2013 Salı 11:28

Bu işi erbabına bırakın da siz kendi asli göreviniz olan; bilim,bilişim,teknoloji, proje üretmek,icat yapmak,yüksek düzeyde araştırma,teknoparklar yapınız.Katma değeri yüksek ürünler,ileri teknoloji ürünleri üretiniz.Devlet, AR-GE'nin % 75'ini karşılıyor.Bunu değerlendiriniz.Bırakın Allah aşkına,üzerinize lazım olmayan işleri. Şimdiden Milletin gözünü boyamaya kalkışmayınız.Size ne bu tür yarışmalardan? Diğer üniversite,bu şehri hayal kırıklığına uğrattı.Siz de şimdiden başlamayınız.Bu fakir,fukara Milletin parasına acıyınız, bunu yerinde değerlendiriniz. LÜTFEN ASLİ GÖREVİNİZİ YAPINIZ.BU AZİZ VE YÜCE TÜRK MİLLETİ,SİZDEN BUNU BEKLİYOR.YETER ARTIK.Bu tür kelepir işlerden şiddetle uzaklaşınız.Üretiniz,satınız,bu ülkeye milyar dolarları getirip bu aziz Milletin refahına katkıda bulununuz.Göreviniz bu.Bunu unutmayınız,aklınızdan da çıkarmayınız.Bu ülke artık teknoloji üretip satan bir ülke olmalıdır.Bunu da başta üniversiteler yapmalıdır.Bırakınız artık klasik eğitimin yakasını.Dünya üniversitelerini yakından takip ederek onlarla entegre olunuz. Selamlar.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İslamofobi’ye afişli tepki
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf ...
285 öğrenci sınava girdi
Tekman’da açık öğretim lise sınavları hafta sonunda yapıldı. Sınava kayıt ...
ATAUZEM’den sınav başarısı
Atatürk Üniversitesi’nde Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Yürütülmesi ...
 
ÖGDER beklentilerini paylaştı
ÖĞDER Erzurum Şubesi Abdullah İkinci, 10 YILDIR Milli Eğitim Bakanlığı ...
Adanur öğrencileri dinledi
Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Tekman Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler ...
Polis demek, kahraman demek’
Şenkaya İlçe Emniyet Amirliği tarafından ilköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencilerine ...
 
Koçak YÖK heyetiyle Bakü’de
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın başkanlık ...
Güven rahmetle anıldı
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) rektörlerinden Prof. Dr. Abamüslüm Güven’in ...
ÖĞDER 2013 beklentilerini açıkladı
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Eğitim’de 2013 yılı beklentilerini açıkladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri