Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SPOR
21 Temmuz 2011 Perşembe - 06:41

EYOF Olimpiyat Meşalesi yakıldı

EYOF Olimpiyat Meşalesi Trabzon'da yakıldı. 4 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen, 16 Temmuz'da da İstanbul'dan Ankara'ya hareket ettirilen Olimpiyat Meşalesi, Trabzon'a geldi. Düzenlenen törenle olimpiyat meşalesi Trabzon'da yakıldı.

EYOF Olimpiyat Meşalesi  yakıldı

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON (İHA) - EYOF Olimpiyat Meşalesi Trabzon'da yakıldı. 4 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen, 16 Temmuz'da da İstanbul'dan Ankara'ya hareket ettirilen Olimpiyat Meşalesi, Trabzon'a geldi. Düzenlenen törenle olimpiyat meşalesi Trabzon'da yakıldı.
"Atina'dan Trabzon'a Meşale Koşusu" adı altında düzenlenen olimpiyat meşalesi etkinliklerinin dördüncü ve son durağı Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Trabzon oldu. Atina, İstanbul ve Ankara'dan sonra, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak "11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları" Trabzon'da maşela töreni düzenlendi.
Trabzon Valiliği önünden başlayan etkinliklerde ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Etkinliklere Spor'dan Sorumlu eski bakan Faruk Nafız Özak, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Oyunlar Komitesi Başkanı Josef Liba, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve çok sayıda davetli ile birlikte gönüllüler katıldı. Meşale Voleybol Sporcusu Tuğçe Çolakoğlu tarafından maskot hamsiler eşliğinde Trabzon Atatürk Alanına düzenlenen kortej yürüyüşü ile birlikte getirildi.
TRABZON’DA EYOF COŞKUSU
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, etkinlik alanında yaptığı konuşmada, Olimpiyat Sıfatı taşıyan etkinliği Trabzon'da yapmaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, " İnanıyoruz ki, ortak özelliği, ortak karakteri insan sevgisi ile uygarlık olan Trabzon 49 Avrupa Ülkesinin gençlerinin yarışacağı, bu güzel etkinliklere en güzel şekilde ev sahipliği yapacaktır. Gelen misafirlerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için gerekeni yapacaktır. Barış'ın ve sevginin kenti olan Trabzon
dünyaya çok önemli bir mesaj verecektir" dedi.
Olimpiyat Komitesi Başkanı Josef Liba ise Hem Trabzon'un hem de Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, " Bugün hem Trabzon hem de Türkiye için çok güzel çok önemli bir gün. Bu olimpiyat meşalesi ilk Türkiye'ye ilk kez Trabzon'a geldi. Böyle bir günden dolayı hepimiz gurur duymalıyız. Avrupa Olimpik Gençlik oyunlarının açılışına yalnızca bir kaç gün kaldı. Yüzde 99 hazırız ve Trabzon oyunlar başladığında yüzde yüz hazır hale gelecek. Tüm halkımızı oyunlara bekliyoruz ve o coşkuyu bizimle yaşamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
ÖZAK: OLİMPİYATLARA 350 MİLYON HARCADIK
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Yüzyıllardır sporun yapıldığı Trabzon olimpiyatı hak etti. İlk defa küçük bir olimpiyat ile Trabzon'dan başlıyoruz. İnşallah 2020 yılında da İstanbul'daki olimpiyata da talip oluyoruz. Çok çalıştık yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu olimpiyatlar için 350 Milyon harcandı. Bu yalnızca olimpiyatlar için değil gençlerimizin daha iyi tesislerinde spor yapması içindi. Trabzon'da çok spor organizasyonu yapılacak. Trabzon spor turizmi ile tanışacak. Tabi ki amacımız bu yarışmalarda madalyalar kazanmak. Trabzon'un ve Türkiye'nin misafirperverliğini buraya gelen konuklarımıza anlatacağız" dedi.
Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Koordinatörü Nihat Doker ise Türkiye'nin ilk olimpiyat düzenleyen bir şehri olarak bu unvanı Trabzon'un alacağını belirterek, "Trabzon'a gelecek 8 bin dolayındaki misafir buradan unutulmayacak anılarla ayrılacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Eski bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, Komite Başkanı Josef Liba, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Koordinatörü Nihat Doker'in elinden özel olarak yaptırılan platform üzerine konmuş 2.5 metre boyundaki büyük meşaleyi tutuşturdu.

 
Yerel sanatlara, yerel yönetim desteği
 
Buz pateni Filippenko'ya teslim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soçi 2014’te madalya için kayacaklar
Tam üç olimpiyat heyacanı yaşayan ve dördüncüsü için şimdiden hazırlanan ...
Büyükşehir Belediyespor’dan transfer atağı
Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele ederken TFF 3. Lig’e yükselen ...
Süper kupa finali ertelendi
Federasyonun İstinye'deki binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ...
 
Şehitler anısına zirve tırmanışı
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Esence Yedigöller Dağcılık Festivali’ne katılan ...
Yılmaz göğsümüzü kabarttı
Erzurum’un judodaki gurur kaynaklarından biri olan Erzurum Türk Telekomsporlu ...
Tenis ilgi odağı oldu
Tenis Yaz Spor Okulu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geleceğin Jorge ...
 
Önce fetva, sonra ifade verdi
Futbolda şike iddiaları kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ...
Palandöken’de Kolombiya hazırlığı
Elit hakem listesine girerek Türk hakemliğinde çığır açan FIFA kokartlı ...
Kayaklı koşu kampı başladı...
Kayaklı Koşu Milli Takımı Erzurum’da kampa girdi. Sporcular 2012 Dünya ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri