Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
25 Ekim 2013 Cuma - 08:07

Ebu’l Hasan Harakani etkinlikleri başladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Hasan Harakani Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Ebu'l Hasan Harakani de 'Civanmertlik' konulu program başladı.

Ebu’l Hasan Harakani etkinlikleri başladı

IŞIK ÇAPANOĞLU

KARS (İHA) - Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Hasan Harakani Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Ebu'l Hasan Harakani de 'Civanmertlik' konulu program başladı.

Kars’ta düzenlenen programa katılan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, kendilerine Irak’ta, Suriye’de Mısır’da, Filistin’de ne işiniz var diyenlere en güzel cevabı bin yıl önce Ebu’l Hasan Harakani’nin verdiğini belirtti.

Ebu'l Hasan Harakani Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Eyüp Tepe, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkan vekili Yargıç Harmankaya, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Ebu'l Hasan Harakani'nin kentin manevi koruyucusu olduğunu söyledi.

Tepe; “Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, ortaya koyduğu tasavvuf anlayışla bu topraklarda yüz yıllardır bir arada, kardeşçe, dostça ve huzur içinde yaşamamızın manevi mimarlarından olan gönül dostudur. Manevi ışığıyla parlattığı gönülleri fethederek, meydana getirdiği o manevi neticesinde Anadolu'nun fethine zemin hazırlamıştır ve büyük fetihlerin savaş meydanlarında değil gönüllerde yapıldığını göstermiştir. Temelinde insan ve insan sevgisi olan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin civanmert, birleştirici, diyargam tasavvuf anlayışı, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığı kucaklamaktadır” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Harakani kendi tasarrufu anlayışı içerisinde en büyük sevgisi insanaydı. Ve insanı anlatmak, insanı yüceltmek ve insanı Allah’a yaklaştırmak gibi bir gayesi verdi. Hani günümüzde çevremizde olan olaylarla alakalı bazen duyarsız kalırız ya, hani Irak’ta hani Suriye’de, hani Mısır’da hani Filistin’de buralarda bizim ne işimiz vardı? Buralarla bizim ne alakamız vardır. Neden derdini dert, tasasını tasa ederiz. Başka işimiz gücümüz yok mudur? Diyenlere Hasan Harakani Hazretleri bin yol önce bu cevabı zaten vermiştir. Demek ki bu çevrede, bu coğrafyada birinin eline diken battığı zaman bundan bizim de üzerimize düşen acıyı ve kederi hissetmemiz gerekiyor. Yoksa Hasan Harakani’den bu topraklarda hayatını bizlere ve Allah’a bağışlamış, Allah yolunda bağışlamış bizlere vakf etmiş olan birisini asla anlamış olamayız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, Hayat Nur Artıran, Cemalnur Sargut ve Doç. Dr. Velin Belev'in konuşmacı olarak katıldığı "Civanmertlik" konulu panel ile devam etti.

 
Erdebil Günleri’ne geri sayım
 
Yağış yok, sis var..
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkm 25 Ekim 2013 Cuma 14:24

EDİTÖR: SAYIN YORUMCU İSTİHZAYAYA GEREK YOK. CEVAP VERDİĞİMİZ DEĞERLİ OKURUMUZ KARS'TA BÖYLE BİR ZATIN OLUP OLMADIĞINI BİLMEDİĞİNİ BELİRTTİĞİ İÇİN, YALNIZCA YARDIMCI OLMAK KASTI VE BİR BÜYÜK VELİNİN DE KARS DA BULUNDUĞU BİLGİSİNİ AKTARMAK ÜZERE SUNUM YAPILMIŞTIR. BİZ OKURLARIMIZA VE YORUMCULARIMIZA SAYGIDA KUSUR ETMEYİZ VE ASLA ONLARI HERHANGİ BİR SİYASİ HAREKETE YÖNLENDİRMEYİZ. BU DADAŞLIK MEŞREBİMİZ GEREĞİDİR. SİZ OKURLARIMIZDAN DA AYNI DURUMU BEKLEMEK, TABİ HAKKIMIZDIR. SAYGILARIMIZLA

Yorumu oyla      7      4  
siyami 25 Ekim 2013 Cuma 13:19

bu zatı hiç duymamıştık.EDİTÖR:SAYIN YORUMCU, SAYIN BAŞBAKAN KARS'A GELDİĞİNDE DE ZİYARET ETMİŞ, KARSTAKİ KONUŞMASINDA DA EBU'L HASAN HARAKANİ HAZRETLERİNİ ANMIŞTI.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 ton çay imha edildi
2012 Yılında Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen 18 ton kaçak çay Erzincan ...
Sigara kaçakçısı tutuklandı
Erzincan’da polisin yol uygulaması sırasında şüphe üzerine durdurulan ...
'Zaza' hakim karşına çıktı
Kurtlar Vadisi adlı dizisinde ‘Zaza Dayı’ karakterini canlandıran ünlü ...
 
2 yıllık acı hiç dinmedi
Van’da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz ...
Gülbey Ermeni zulmünü anlattı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Kaymakamlık dar gelirlileri sevindirdi
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Kurban Bayramında dar gelirli vatandaşlara ...
 
BTK demiryolu hattı’nda çökme: 1 ölü, 2 yaralı
Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında beton kalıbı koptu. Tonlarca ...
Aracıyla kahvaltı sofrasına daldı
Iğdır’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, aracıyla bir evin oturma ...
Pasinler Protokolünden Bayram buluşması
Pasinler ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla Pasinler Öğretmenevinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri