ERZURUM (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yasasını değiştiren 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile bakanlığın teşkilatlarında yönetici olarak görev yapıp ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarına ek ders ücret ödenmesine son verildiğini ve yine bakanlık birimlerinde görev yapan öğretmen harici kadrolara da ek ödeme verilmesinin hüküm altına alındığını kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, ek ödemenin Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personele ödenmesi ve mevcut ödeme oranına göre zam yapılması gerektiğini söyledi.
Bu yöndeki taleplerini Genel Merkez aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiklerini ve konuyu takip ettiklerini söyleyen DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Fiilen ders yapmayan,derslere girmeyen personele ek ders ücreti ödemesinden personelin yalnızca bir kısmının yararlandırılması, VHKİ, memur, hizmetli, teknisyen, şoför gibi görevleri yapanlara ise herhangi bir ödeme yapılmaması geçmişte büyük rahatsızlıklar oluşturmuştu. Bu nedenle ek ödemenin tüm personele yapılması daha önceki ücretlerin üzerinde olması gerekiyor. Bir milyon kişilik eğitim ordusu bir bütündür, ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Milli eğitimde hiç kimseye üvey evlat muamelesi yapılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
EĞİTİMCİLER KAMUDA EN DÜŞÜK ÜCRETLERİ ALIYOR
Eğitim kurumlarında iş barışının sağlanması ve iş veriminin yakalanması için ek ödemelerde ayrımcılığa girilmemesi ve mevcut ödeme oranının üzerine çıkılması gerektiğini kaydeden DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, şöyle konuştu;
“Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının ücretlerinin diğer bakanlıkların emsali kadrolarında çalışanlardan aşağı olmamasını istiyoruz. Maalesef, kamuda en düşük maaş ve ödemeler eğitim çalışanlarına reva görülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den mahiyetindeki çalışanlara sahip çıkmasını ve bu haksızlığa son vermesini bekliyoruz. Bu itibarla Kanun Hükmünde Karar neme (KHK)’ya göre verilecek ek ödemenin mutlaka mevcudun üzerinde bir iyileştirmeyi de içermesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin ekonomik sorunları ve haklı beklentileri, Hükümetin mali politika yapılandırmalarında yeterince ilgi görememektedir. Öğretmenlerimizin başarılı ve yüksek performanslı bir eğitim verebilmesi için, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı daha verimli bir şekilde eğitebilmeleri için ücretlerinin iyileştirilmesi, ekonomik ve özlük sorunlarının çözümlenmesi gerekmektedir. Bu itibarla öğretmenlerimizin maaşlarındaki ek ödeme oranı en az yüzde 180’e çıkarılmalıdır. Ek ders ücretlerinin birim saati, 18. Milli Eğitim Şurasında sendikamızın gayret ve çalışmalarıyla aldırdığı karar gereği,Öğretmenler gününde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş ikramiye 2011 yılı öğretmenler gününde verilecek bir müjde olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’ den bekliyor ve istiyoruz. Yani eğitim çalışanlarına hak ettikleri verilmelidir”