Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
6 Ocak 2012 Cuma - 05:28

Eğitimde ETÜ sinerjisi

Erzurum’un ikinci devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan ve kurulma çalışmaları devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi için bir istişare toplantısı düzenledi.Rektör Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ’nün kurulma aşamasında şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi verdi.

Eğitimde ETÜ sinerjisi

Erzurum’un ikinci devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan ve kurulma çalışmaları devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi için bir istişare toplantısı düzenledi.Rektör Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ’nün kurulma aşamasında şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi verdi.
ETÜ ETRAFINDA BEYİN FIRTINASI
Amaçlarının, “Erzurum’da nasıl bir üniversite istiyorsunuz” sorusuna cevap bulmak ve kısa zamanda adından söz ettirecek bir üniversitenin sağlam temellerini atmak olduğunu dile getiren Yaylalı, bu amaçla geniş kitlelerin temsilcisi konumundaki sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerini öğrenmek istediklerini vurguladı.
TAKMA DEĞER VURGUSU
ETÜ’nün Erzurum’a önemli bir katma değer sağlayacağına işaret eden Rektör Yaylalı, ETÜ’ye tahsis edilen 3 milyon 850 bin metrekarelik alanda kurulacak kampusle ilgili teknik çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayarak, alanla ilgili spekülasyonlara değindi, alanın imara elverişsiz olmadığını bildirdi.
KAMPÜS SPEKÜLASYONLARI
Kampüs alanıyla iddialara açıklık getiren Yaylalı, şimdiye kadar bölgede 40 tane kuyu açıldığını ve buralardan 88 adet numune alındığını belirterek, “Sadece iki yerde 12,5 ve 13,7 metre derinlikte su çıktı. Onun dışında büyük bir çoğunluğu 15-16 metrenin altında su çıktı. Yani kampus alanı söylendiği gibi sulak ve imara elverişsiz değil.” dedi.
ETÜ İLKLERİN ADRESİ
ETÜ’deki fakülte ve bölümlerin günün şartlarına uygun olarak belirlendiğini anlatan Rektör Yaylalı, Türkiye’de ilk Spor Bilimleri Fakültesi ve Kış Sporları Eğitim Merkezi’nin ETÜ bünyesinde açılacağını, ETÜ’nün yıllara göre gelişim planının da hazırlandığını ve Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) sunulduğunu söyledi.
AKADEMİK KADRO
Yaylalı, “DPT’ye gelişim planı sunan 7 üniversite arasında dördüncü durumdayız. Çünkü bu plan sunulmadan ödenek alınması söz konusu değil. 2012 – 2019 yılları arasındaki tahmini harcamamız 451 milyon lira olacak.” dedi. Yaylalı, ETÜ’nün 250 profesör, 210 doçent, 110 yardımcı doçent ve 360 araştırma görevlisi kadrosu bulunduğunu kaydetti.

 
Erzurum için proje seferberliği
 
Bayrak Şairi rahmetle anıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ocak 2012 Salı 22:35

etü için en iyi yer aşkale civarı

Yorumu oyla      6      4  
şaban serdarlı 10 Ocak 2012 Salı 14:42

etü nün en güzel kurulma yeri tortum yada dumlu tafta civarıdır.şehrin bu kesimine büyük ivme kazandırır. ilerde gelişmeside mümkündür.erzurumsporun eski soyunma kabinleri binasımdaaki etü yazısını gördükçe üzülüyoruz.en uygun yer tortum heslerle mağdur olan tortum ve köyleri etü ile gelişir. hemde sevahil bir iklimi var.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet KARACA 9 Ocak 2012 Pazartesi 22:59

Yaylalı Hoca işini bilen bir erzurum ve eğitim sevdalısıdır.Rantiye ve şantiyecileri değil öncelik olarak erzurumun geleceğini düşünen ve farlı olmanın da bir kültürel zenginlik olacağını bilen biridir.Aakademik yeterliliği olmayanların önünde eğilen bir nesil yerine akademisyenlere saygılı bir neslin yetişmesine ışık tutacaktır sanırım.Kayınpederlerinin damatlık elbiseleriyle emekli olmayacak modern medeni mütedeyyin insanların yer aldığı ve bayanların da akademik katkılarına yervererek farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz.Ancak;personel yönetimine hakim bir danışman,gözü açık bir basın mensubu,aktif bir halkla ilişkiler uzmanı ve tüm personel için iyi bir imajmeykır a ihtiyacının olduğunu da kendisine tavsiye ederim.Başarılı olacağından minim.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet ÖZNİLİ 6 Ocak 2012 Cuma 19:49

Erzuruma hiç bir katma değer sağlamayan araziler üstüne ETÜ kurulunca mı kıymete bindi.. mesele acaba yer mi yoksa ETÜ kurulmasın meselesi mi..ETÜ uzaya mı kurulacak, şehir merkezinde kampüs yapsanız herkes yükünü tereğe yığıyor kamulaştırmanın altında kalkılır mı, kim fedakarlık edecek kim yer bağışlayacak herkes tezyidi bedel davası peşine düşecek. mesele bu rant ikinci üniversite fırsatını böyle irrasyonel biçimde geri çeviren başka şehir varmı acaba..ETÜ gibi tarhi bir fırsatı böylesine yer kılığı yaparak rencide etmeye kimin hakkı var. atatürk üniversitesinin atıl duran arazileri üzerine kurulmayacak da nerede kurulacaktı..herkes akıllı olsun, erzurumu seven Yaylalı hoca ve ekibine destek versin. ETÜ erzurumun geleceğidir

Yorumu oyla      6      4  
Erzurumlu 6 Ocak 2012 Cuma 11:00

ETÜ kurulduğu günden bu yana biz Erzurumlulara heyecan vermektedir. Ama şu yer meselesi ETÜ'nün çıkmaz sokağı halinemi geldi. bencede doğru bir yer seçilmedi. Taban arazide bütün bir kış boyunca şehrin kirli sisli havası oraya çöküyor. Eski mal meydanı, su deposu yada Topdağı eteklerinde kurulabilirdi. Ama sayın rektörümüz havaalanına ve otobüs terminaline yakın olsun diye düşünmüş olabilir. Onun da mutlaka haklı ve doğru gerekçeleri vardır. Fakat bu haklı ve doğru gerekçelerin Erzurumun ve Erzurumlunun haklı ve doğru gerekçesi olacağı kanaatinde değilim. Ayrıca çok da hayalci olmaya gerek yok. Hayal edelim ama hayallerimizin gerçeklerimizlede enazından belli oranlarda örtüşmesi lazım. Saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YİBO öğrencilerine TELEKOM desteği
Erzurum’da düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren Narman Şehit ...
İletişimciler Erzurum’u tanıtıyor
Erzurum sokaklarında yürürken neredeyse her köşe başında bir kamera ve ...
Cengiz’den eğitime yurt desteği
Ilıca’da yapımına 15 yıl önce başlanan ve inşaat halinde yarım kalan belediye ...
 
Altın Çocuklara ödül yağmuru
İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Ankara'da düzenlenen 19.Ulusal ...
NMYO’dan bilgilendirme açılımı
Narman Meslek Yüksek okulu örnek bir çalışmayı sonuçlandırarak, bölgesel ...
KÜB vizyon büyüttü
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı’nın destekleri ve Ardahan Üniversitesi ...
 
Oltu İHL’de velilerle işbirliği
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Okul-Aile Birliği toplantısı yapıldı. ...
Görme engellilere kitap desteği
Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı ...
NT’den ‘Çok Okuma Açılımı’
Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen Türkiye Okuyor Projesi'nin destekçilerinden ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri