Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EKONOMİ
24 Ekim 2013 Perşembe - 14:26

Ekonomide dikkatler Erzurum'a

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Türkiye Ekonomi Kurumu’nun birlikte düzenlediği “17. Ulusal İktisat Sempozyumu” Kültür ve Gösteri Merkezinde başladı.

Ekonomide dikkatler Erzurum a

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Türkiye Ekonomi Kurumu’nun birlikte düzenlediği  “17. Ulusal İktisat Sempozyumu” Kültür ve Gösteri Merkezinde başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Ekonomide insani değerlere odaklı bakış açısının gerekliliğini yaşamsal derecede önemli bulduğunu ifade ederek, insanın sosyal ve ekonomik koşullardan bağımsız olmadığını vurguladı.

 Rektör Koçak,  “Akılcılığın vicdanla, gerçekçiliğin hayallerle sentezlendiği mutlu ve refah dolu bir dünya temennisi ve böylesi etkinliklerin aydınlık yarınların aralanmasına vesile olması diliyorum. Üniversitemiz sadece köklü birikimiyle değil, aynı zamanda geleceğe dair veri tabanlı öngörü ve planlamalarıyla da kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin önemli aktör kurumlarından biridir.” diye konuştu.

“HER TOPLUMUN YÜKSEK STANDARTLARDA YAŞAMAYA HAKKI OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

“Ekonomi, insanın her anını etkileyen, yaşam koşullarını biçimleyen temel dinamiklerin başında gelmektedir.” diyen Koçak şunları dile getirdi: “Bireyden topluma, her sosyal katmanla iç içe, aynı zamanda yaşamın her alanıyla interaktif bir ilişki içindedir. Her toplumun yüksek yaşam standartlarda ve refah içinde yaşamaya hakları olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Duyarlılıklarımız ve reflekslerimiz bu yöndedir. Sempozyumun ve siz değerli katılımcıların sadece bilgi paylaşımına değil, aynı zamanda vicdani sorumluluklar noktasında ciddi ve etkili bir farkındalığın oluşturulmasına da ön ayak olacağınıza inancımın tam olduğunu söylemek istiyorum.”

“BAŞARILI ÜNİVERSİTELERİN TEMELİNDE EKONOMİ YATIYOR”

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan şunları kaydetti: “Bilindiği üzere dünyadaki başarılı ekonomilerin merkezinde üniversiteler önemli bir yere sahiptir. Sürekli yenilikleri araştıran, geleceğe dönük güçlü bir pozisyon sergileyebilmek için organizasyonel yapısında ciddi değişimleri göze alan, girişimci özelliği ağır basan Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak Türkiye Ekonomi Kurumu ile birlikte düzenlediğimiz 17. İktisat Sempozyumu büyük bir önem arz etmektedir. Çok değerli tebliğlerin sunulacağı ve tartışılacağı sempozyumun tüm çevrelere yaralı olacağı inancındayım.”

“TEKNOLOJİ GELİŞTİKÇE İHRACAT ARTIYOR”

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, Dünyadaki küresel krizin Türkiye’yi de etkilediğini söyledi. Uygur, Türkiye’nin az da olsa Avrupa’ya ihracat yaptığını ifade etti. Uygur, “Türkiye’nin zamanla ihracatı artacaktır. Avrupa’ya daha fazla ürün satılabilir. Savaşlar da ülkelerin ekonomisini derinden etkiliyor.  Ticaret azalıyor. Bu ihracat ve ithalat oranları ülkelerin teknolojik yapısı ile ilgili. Türkiye’nin teknolojik yapısı gelişirse daha fazla ürün ihraç edecektir.” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise, enerji hatları üzerinde olan Erzurum`da sempozyumun yapılmasının önemli olduğunu belirterek, alternatif cari açığın en büyük kalemlerinin enerji olduğunu herkesin bildiğini ifade etti.

 
Erzurum Milli Coşkuya hazır
 
Yavilioğlu’ndan kadro müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uygur ekonomiyi değerlendirdi
TEK Başkanı Prof. Dr. Ercan Uygur, 2013 yılında enerji fiyatlarında çok ...
Teşvikte yüksek performans
M.AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2013 eylül Dönemi Teşvik Bülteni yayımlandı. ...
Trafiğe 349 araç eklendi
M.AKDAĞ-TÜİK Ağustos dönemi motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. ...
 
DAİB ihracatçıları bilgilendirecek
DAİB Genel Sekreterliği ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası müşterek organizasyonuyla, ...
Altıparmak’tan ihracat tespiti
Vali Altıparmak, Erzurum’un Doğu Anadolu bölgesinin merkezi konumunda ...
Hınıs’ta örnek tarım hizmeti
Hınıs Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ...
 
9 ayda 1.9 milyar harcama
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı Eylül 2013 dönemi İller Bazında Merkezi Yönetim ...
Lojistik Köy’de geri sayım
İHSAN KUMRU-Devlet Demiryolları tarafından Aziziye ilçesinde 300 dönüm ...
Kalkınma Ajansları Zirvesi başladı
Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) Değerlendirme ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri