Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Şubat 2024 Cumartesi - 01:49

Emine Erdoğan'dan 3 temel vurgusu

Emine Erdoğan, “Güçlü bir Türkiye üç temel üzerinde yükselir; güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” dedi. Erdoğan, kadınların istihdama katılması ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunduğunu ifade etti.

Emine Erdoğan dan 3 temel vurgusu

İstanbul'da düzenlenen “İş Pozitif” tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Güçlü bir Türkiye üç temel üzerinde yükselir; güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” dedi. Erdoğan, kadınların istihdama katılması ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da “İş Pozitif” tanıtım programına katıldı. Burada konuşan Emine Erdoğan, kadınların istihdamda yer almasının ülke ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çekti. Dünya Bankası’nın bir araştırmasının sonuçlarını paylaşan Erdoğan, bu sonuca göre istihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunduğunu dile getirdi.
“Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum”
Emine Erdoğan, güçlü bir Türkiye’nin “güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” temelleri üzerinde yükseldiğini söyleyerek, “Kadınların hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı, bireylerin aileden uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum her türlü saldırıya açık hale gelir. Kalkınmaya yönelik amaçlar bugün yalnızca ekonomi değil, sosyal ve toplumsal boyutlarla ölçülenir. Nüfusun nerede yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesi, sürdürülebilirlik kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyettir. Türkiye olarak son yirmi yılda eğitimden istihdama, kadınların hak ve fırsatlardan eşit yararlanmaları için kapsamlı destek mekanizmaları oluşturduk. Kadınların toplumsal her alanda önlerine çıkan engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Çünkü inanıyoruz ki biz, kadını ve erkeğiyle güçlü bir milletiz. Türkiye yüzyılında koyduğumuz hedeflere de ancak birlikte omuz omuza yürürsek ulaşabiliriz. Bu dayanışma ve birliktelik hali üretim ve iş dünyasında da kendisini gösteriyor” dedi.

“Kadın ruhunun hayat hamuruna katılmadığı bir gelecek, eksiktir, yarımdır”
Kadınların sosyal hayatta ve iş alanlarında aktif rol oynaması için gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Emine Erdoğan, “Kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz süt ve doğum izni düzenlemeleri, kreş ve evde bakım desteği gibi uygulamalar taşıdıkları yükü hafifleterek potansiyellerini gerçekleştirmelerini kolaylaştırdı. Eşit işe eşit ücretin yasal güvence altına alınması ile emeğe karşı yapılan haksızlığın önüne geçildi. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeleri ardı ardına hayata geçirirken diğer yandan nitelikli iş alanlarında kadınlarımızın sayısının artması için istihdam imkanlarını genişlettik. Kız çocuklarımızın okullaşma oranı yüzde yüze yaklaşmışken ülke genelinde kadın akademisyen sayımızın giderek artmasının gururunu yaşıyoruz. Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılımlarının da aynı oran arttığına tanık oluyoruz. İstatistikler 2005 yılında kadın istihdam oranının yüzde 20’nin altında kalırken 2022 yılından itibaren yüzde 30’a ulaştığını gösteriyor. Bu oran 10 milyon kadınımızın iş dünyasında var olduğu anlamına geliyor. İlgili kurumlarımız iş dünyasında bulunan milyonlarca kadınımızın hak ve fırsatlara erişimlerini arttırırken yaşadıkları mağduriyetleri ortadan kaldırmak için seferber oluyorlar. Bir projesi, bir iş hayali olan tüm kadınlarımızın elinden tutuyor, üreten kadınlar güçlendirdikçe ülke olarak da büyüyoruz. Biliyoruz ki kadın ruhunun hayat hamuruna katılmadığı bir gelecek, eksiktir, yarımdır” diye konuştu.
“İstihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunmaktadır”
Emine Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplumu yükseğe çıkaran kanatlardan birisi erkekse diğeri kadındır. Bu çerçevede kadınlarımıza yaptığımız her yatırım ile aslında ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah güçlenen her kadında onların ardından gelen genç kızlarımız için bir yol açmış olacak ve ülkemizi kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağız. Biz toplumsal hayatta aktif yer alan, üreten güçlü kadınlara aşinayız. Tarih boyunca kadınlarımız manevi ve kültürel mirasın muhafazasından milli müdafaaya kadar her alanda üstün görev işlenmiştir. Erzurumlu Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi cephede mücadele verenlerin yanı sıra, cephe gerisinde varını yoğunu milleti için ortaya koyan sayısız kahraman kadın tarihimize iz bırakmıştır. Ne yazık ki sanayi devriminin şekillendirdiği modern dünya üretimi belli kalıplara sıkıştırarak ancak çalışanların üretenler olduğu algısını ortaya çıkardı. Bu sistemin dışında kalanların bilhassa kadınlarımızın emeği adeta yok sayıldı. Kadınlarımızın toplumumuzda aktif üreten konumda olmadıkları algısı geçmişten bugüne daima var olmuş, güçlerini ve potansiyellerini reddetmek anlamına gelir. Biz bu basmakalıp tanımlamaları reddetmekteyiz. Tarihimizde yüzlerce yıl öncesinde toplumsal ve ekonomik hayatın öncüleri olan kadınların ayak izlerini takip etmeliyiz. Biz daha acil, içinde herkesin kendi tabiatına uygun yer alabildiği vicdani ve insani değerlerin korunduğu modeller geliştirmek için çalışıyoruz. Yürekten inanıyorum ki bu toprakların kadınları güçlendikçe ülkemizdeki, dünyadaki birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Nitekim, Dünya Bankası'nın bir araştırmasına göre, istihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunmaktadır. Kadınlar karar verici mekanizmalarda artan sayılarda yer aldıkça dünya daha iyi ve yaşanabilir bir hal alacaktır. İş Pozitif projesi de kadınlarımızın potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerini uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak önemli bir ihtiyaca karşılık vereceğine inanıyorum. Devlet himayesinde büyümüş gençlerimizin de sisteme dahil edilmesiyle projenin sosyal etkisinin her açıdan katlanmış olmasından memnuniyet duyuyorum."

 
Bahçeli: 'Devir, artık Türk devridir'
 
Alev Alatlı’ya vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de tel helvası geleneği sürdürülüyor
Uzun kış gecelerinde Erzurum bölgesine ait olan ve bir çok ilçe ve köylerde ...
Denizli Merkezefendi’de Erzurum gündemi
Erzurum’a özgü yöresel ürün ve lezzetler, düzenlenen tanıtım günlerinde ...
ERSANDER’den, ‘Anadolu’da Kadın’ fotoğraf sergisi
Erzurum Kültür, Sanat Eğitim Derneği (ERSANDER) tarafından ‘Anadolu’da ...
 
Eskişehir’de Erzurumlular gündemi
Eskişehir Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği ...
Gazeteci Özdemir deprem gerçeğini ‘Zilzal’la anlattı
Erzincan, Adapazarı, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerine ait ...
ASHM Aile Söyleşileri başladı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “Aile Söyleşileri” programının ilkini gerçekleştirdi.
 
Gençlerden değerlere sadakat
Gençlik ve Spor Bakanlığı 8. Tematik Kış Kampları kapsamında "Kış Sporları ...
Bar şairine vefa
Erzurum kültürünün önemli sembollerinden birisi olan “Bar” şiirini yazan ...
Palandöken turizmde rekora gidiyor
Palandöken Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. Binlerce ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri