Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
6 Haziran 2023 Salı - 02:03

Erbaş: 'En büyük gücümüz kardeşliğimiz'

Erbaş, ‘Unutmayınız ki İslam dininin müntesipleri olarak en büyük gücümüz imana dayalı kardeşliğimizdir. Irk, mezhep, meşrep farklılıkları başta olmak üzere hiçbir unsurun kardeşlik hukuku ve muhabbetini zedelemesine fırsat vermeyiniz. ‘ dedi

Erbaş:  En büyük gücümüz kardeşliğimiz

Erbaş, ‘Unutmayınız ki İslam dininin müntesipleri olarak en büyük gücümüz imana dayalı kardeşliğimizdir. Irk, mezhep, meşrep farklılıkları başta olmak üzere hiçbir unsurun kardeşlik hukuku ve muhabbetini zedelemesine fırsat vermeyiniz. ‘ dedi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Dünya insanının büyük bir kısmı, kendini huzur ve güven içinde görmemekte ve maalesef geleceğe umutla bakamamaktadır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet Akademisi aday din görevlilerinin eğitiminin 1. dönem açılışına katıldı. Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştirerek Diyanet Akademisi’ne başlayan öğrencilerin eğitim sürecinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erbaş, toplumun her kesimine din hizmeti sunarak din konusunda aydınlatmanın Diyanet İşleri Başkanlığının yasal sorumluluğu olduğunu söyledi.
Erbaş, her türlü siyasi, ideolojik görüşün üstünde, hiçbir mezhep-meşrep ayrımı yapmadan bütün vatandaşlara hizmet etmek zorunda olduklarını dile getirerek, “İslam dünyasında yaşanan düşünsel ve siyasi gelişmelerin, din eğitimi ve din hizmeti sunan personelin yetiştirilme süreçlerine yeniden eğilmeyi ve bu konuda yeni paradigmalar ortaya koymayı gerektirdiği de aşikardır. Aynı şekilde din hizmetlerinin cami dışı alanda da etkin hale gelmesi; yaygın din eğitiminin muhatap kitlesine okul öncesi yaş grubu ile engelli, mülteci ve yetişkinlerin dahil olması, bu alanlarda görev alacak Diyanet personelinin köklü ve sistematik bir eğitimden geçmesini zorunlu hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.
Diyanet Akademisi Başkanlığının, özellikle din hizmetleri ve yaygın din eğitimi sahasında Diyanet İşleri Başkanlığına nitelikli personel yetiştirmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Erbaş, “Böylece Diyanet Akademisi, din hizmetlerimizi daha güçlü kılacaktır. Hizmetlerimizin somut bireysel ve toplumsal karşılığını önceleyecektir. Bu öncelik, akademimizin gerek kadro gerekse öğrenci potansiyeli açısından gelişmesiyle birlikte, tabii ki öğrencilerimize sunulan bilginin niteliği, toplumumuza ve dünyanın geleceğine katkısıyla ilgili olacaktır” diye konuştu.
Erbaş, yeryüzünün tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, “İnsanlığın savaşlar, yoksulluk, tabiatın dengesinin bozulması gibi devasa sorunları; ümmet olarak Müslümanların ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. Dünya insanının büyük bir kısmı, kendini huzur ve güven içinde görmemekte ve maalesef geleceğe umutla bakamamaktadır” dedi.
“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ İMANA DAYALI KARDEŞLİĞİMİZDİR”
Yaşanan bütün sorunların ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözülebileceğinin altını çizen Erbaş, Kur’an, sünnet ve ilim geleneğinin kendilerinin ana yolu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak önceliğimiz; daima Allah’a, milletimize, insanlığa karşı sorumluluğumuzdur. İnsanlığın huzurudur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın yaygınlaşmasıdır. Bu şuur ve gaye, çalışmalarımızı, kazancımızı, hayatımızı bereketli kılacaktır. Unutmayınız ki İslam dininin müntesipleri olarak en büyük gücümüz imana dayalı kardeşliğimizdir. Irk, mezhep, meşrep farklılıkları başta olmak üzere hiçbir unsurun kardeşlik hukuku ve muhabbetini zedelemesine fırsat vermeyiniz. Yaptıklarınızın Allah katındaki karşılığının, samimiyetinize göre belirleneceğini de aklınızdan çıkarmayınız.”
Diyanet Akademisi eğitim yılının hayırlara vesile olması niyaz eden Erbaş, akademi öğrencilerine pek çok tavsiyede bulundu.
Programa eski başbakan yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri, Diyanet Akademisi öğreticileri ve öğrencileri de katıldı.

 
Yılmaz’dan güven ve istikrar vurgusu
 
Mayıs ayı TÜFE’si açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan güven ve istikrar vurgusu
Cevdet Yılmaz, ‘Milletimiz seçimlerde hem meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na ...
MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı.
Milli Eğitim’e dadaş bakan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Milli Eğitim ...
 
Türk Milleti için hayırlı ve uğurlu olsun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
‘Emanete gölge düşürmeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayıştay’ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda ...
Erdoğan’dan Anadolu irfanı vurgusu
Anadolu irfanının bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip geldiğini ...
 
Bahçeli: ‘Fetih bir gönül hareketi’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'un ...
‘85 milyonun tamamı kazanmıştır’
Erdoğan, ' “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı ...
‘Milletimize ne söz verdiysek, yapacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri