Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2019 Çarşamba - 16:47

Erbaş: ‘Kötü şeye bağımlılığın hepsi şerdir’

Öğrencilere teknoloji ve madde bağımlılığından uzak durmalarını tavsiye eden Erbaş, ''Bağımlılık çağın en büyük vebalarından birisidir'' dedi.

Erbaş:  ‘Kötü şeye bağımlılığın hepsi şerdir’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gölbaşı Yurt Müdürlüğü’nde akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere teknoloji ve madde bağımlılığından uzak durmalarını tavsiye eden Erbaş, ''Bağımlılık çağın en büyük vebalarından birisidir'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gölbaşı Yurt Müdürlüğü’nde akşam yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle akşam yemeği yiyen Yemek sonrasında yaptığı konuşmada öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Erbaş, İslam’ın denge dini olduğunu kaydederek, ''Bizim ecdadımız dünyanın dengesini bozmak isteyen insanlara engel olmak için asırlar boyu gayret etmiştir. Nerede bir fakir fukara var oraya gitmiş, onlara el uzatmıştır. Biz de şimdiden dünyanın dengesinin bozulmasına engel olmak ve dengesi bozulmuş dünyayı yeniden dengeye koymak için ruhumuzu, yüreğimizi hazırlamak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

''HER ŞEYDEN ÖNCE AHLAKLI BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR''

Erbaş, İslam medeniyetinin ilim geleneğinde branşlar arasında kalın duvarlar olmadığını dile getirerek, çalışkan ve gayretli bir nesile ihtiyaç olduğunu açıkladı. Erbaş, ''İbn-i Sina’ya bakıyorsunuz tıp alanında da, matematikte de zirve, İslami ilimlerde de zirve. Biruni’ye, Akşemsettin’e bakıyorsunuz öyle. Onun için biz kendimizi çok iyi yetiştirelim. Sosyal bilimler alanında eğitim alan arkadaşlarımız, fen bilimleri alanında okumalar yapsınlar. Bu, kendimizi en güzel bir şekilde yetiştirmemize katkı sağlayacak bir metottur. Bizim çalışkan, gayretli ama her şeyden önce ahlaklı bir nesle ihtiyacımız var. Sizin gözlerinizde bunu görmemek mümkün değil'' şeklinde konuştu.

''BAĞIMLILIK ÇAĞIN EN BÜYÜK VEBALARINDAN BİRİSİDİR''

Teknoloji ve madde bağımlılığının zararlarına ve bu bağımlılıklardan uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Erbaş, ''Bağımlılık çağın en büyük vebalarından birisidir. Kötü şeye bağımlılığın hepsi şerdir. İşte sigaradır, başka şeylerdir onlardan uzak duralım'' dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilere akşam namazını kıldıran Erbaş, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda Erbaş’a Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ve KYK yetkilileri eşlik etti.

 
‘Burunlarından fitil fitil getirmezsem namerdim’
 
Memiş, Çat İslam Eserleri Müzesi’ndeydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakır’dan sert tepki
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Seçim ...
Büyükşehir, işçilerini sevindirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş ...
ETÜ’de görev değişimi
Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ümit İncekara atandı.
 
Ceylan’dan Erzurum’da Nevruz Turizmi önerisi
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk dünyasında Nevruz’un ...
Akar: “Hainlere geçit vermeyeceğiz”
Akar, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yaşanan hain saldırıya ilişkin, ...
Memiş’ten birlik ve beraberlik mesajı
Valisi Okay Memiş, 21 Mart Nevruz bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Erzurum’dan rahmet niyazları yükseldi
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 104. Yıl dönümünde ...
Aydemir: ‘Çanakkale Destanı, Bedir Ruhu’nun eseridir’
Milletvekili Aydemir, ‘Yüce milletimiz, her daim, tevhid ve vahdet imanıyla ...
Memiş: Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz
Erzurum Valisi Okay Memiş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri