Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Emniyetten 'en iyi narkotik polisi anne' semineri
Emniyetten 'en iyi narkotik polisi anne' semineri
Akaryakıt kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
Akaryakıt kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
23 ilde DEAŞ operasyonu
23 ilde DEAŞ operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
3 Mart 2013 Pazar - 16:48

Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi

Yasaklar ve engellerden Türkiye’yi kurtaracaklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Rahatlayalım, huzurlu olalım. Yasaklardan, engellerden bu ülkeyi kurtaralım. Bazı eksikler var. İnşallah onlar da giderilecek. Ama sağlıklı doğum 9 ay 10 günde olur” dedi.

Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi

BEKİR TERZİOĞLU - SERHAT ŞENKÖKÇÜ
BALIKESİR (İHA) - Yasaklar ve engellerden Türkiye’yi kurtaracaklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Rahatlayalım, huzurlu olalım. Yasaklardan, engellerden bu ülkeyi kurtaralım. Bazı eksikler var. İnşallah onlar da giderilecek. Ama sağlıklı doğum 9 ay 10 günde olur” dedi.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde toplu açılış yapan ve Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın on ülkesi arasına sokacaklarını belirterek, “Bu vatanda ameliyat yaptırmayız. Operasyon yaptırmayız. Taviz vermeden yürüyeceğiz. Siz bu kararı verdiniz. Bizim yolumuzu millet tayin etti. Bu rota istikametinde yürüyeceğiz. Biz sizlerin hayır dualarıyla ayaktayız. Enerjimizi, coşkumuzu sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Siz arkamızda olduğunuz sürece Türkiye’yi daha da büyütecek, 2023’te dünyanın on ülkesi arasına sokacağız” dedi.
Hortumları kestiklerini, yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, “IMF’den bize 23,5 milyar dolar borç devrettiler. Şimdi IMF bizden borç istiyor. O hortumlar orada takılı kalsaydı bu noktalara gelebilir miydik?” diye sordu.
ÇİLE DÖNEMİ BİTTİ
Devletin işçi ve memura olan 3,5 katrilyonluk KEY borçlarını da kendilerinin ödediklerini hatırlatan Erdoğan, 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, eğitimde 380 bin derslik bitirdiklerini, şimdi de okullarda akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçildiğini söyledi. İmam hatiplerin ve meslek liselerinin geçmişte büyük çileler çektiğini belirten Erdoğan, şimdi seçmeli derslerden yapılan Kur’an-ı kerim dersi için 467 bin, siyer için yaklaşık 300 bin öğrencinin başvurduğunu kaydetti.
Erdoğan, “Bu millet özünü benimsemiş ve özüne dönüyor. 'Ben aslımı bileceğim, ruh kökümü tanıyacağım' diyor. İsteyen istediği yere yavrusunu gönderir. Rahatlayalım, huzurlu olalım. Yasaklardan, engellerden bu ülkeyi kurtaralım. Bitti mi her şey? Bitmedi. Bazı eksikler var. İnşallah onlar da giderilecek. Ama sağlıklı doğum 9 ay 10 günde olur. Biz sağlıksız doğumdan yana değiliz. Biraz geç oluyor, ama sağlam olacak ve geleceğe de emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİN SONU HAYIRLI OLACAK”
Çözüm sürecini sabote etmeye yönelik dedikodulara itibar edilmemesini isteyen Erdoğan şunları söyledi:“Bu çözüm sürecinde biz milletimizin istikametinde son sözü söylüyoruz. Dedikodulara sakın kulak asmayın, iftiralara kulak asmayın. İnşaallan, bu iş, niyet hayır olduğu için sonu da hayır olacak. Merak etmeyin. Attığımız her adımda milletimizin değerlerine ters düşecek bir adıma fırsat vermeyiz. Bunların hepsini, istişaresini yaparak, istismara fırsat vermeden bu adımı atıyoruz. Biz ana muhalefetin genel başkanının söylediği gibi, yavru muhalefetin söylediği gibi küfürlerle, iddialarla meydanda dolaşmıyoruz. Biz hizmetlerle dolaşıyoruz. Hem hizmetlerimizi anlatıyor, hem hizmetlerimizin açılışını yapıyoruz. Bunlara şunu söyleyin: (Ya sizin bu ülkede yaptığınız ne var, onu söyleyin’ deyin. Her şey ortada. Sağlıkta, enerjide yapılanlar ortada. Adalet sarayları, emniyet binaları. Siz bizim arkamızda durduğu sürece Türkiye bu değişimi, dönüşümü beraber yapacak” diye konuştu.
 

 
AÖF’ten 2. üniversite fırsatı...
 
Atalay’dan anayasa değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan bölgesel değerlendirme
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi ...
Başbakan'dan Millet Vurgusu
AK Parti hükümeti olarak kendilerinin millete hizmet yolunda çalıştıklarını ...
Kabe'de Türkçe ders halkaları
Resmi temaslar kapsamında Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı ...
 
Erdoğan Medeniyetler İttifakı Forumu’nda konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de yeniden güç kazanacak olan ...
Gurbette Erzurum nostaljisi
Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin ...
Hac kuraları 28 Mart'ta çekiliyor
2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ...
 
Tarihi fotoğraflaştırdılar..
Bu yıl ilk kez yapılan Ardahan konulu fotoğraf sergisi, Belediye Yanlızçam salonunda yapıldı.
'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem'
“Şimdi Suriye’ye Yardım Zamanı” kampanyası kapsamında toplanan yardımlardan ...
MÜSİAD’tan başsağlığı mesajı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri