Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2016 Salı - 05:38

Erzurum 26’ıncı sırada

TBB Risk Merkezi zamanında ödenen çek verilerini paylaştı. Erzurum’da şubat ayında toplam değeri 306.4 milyon TL olan 16 bin 210 çek ibrazında ödendi. İl zamanında ödenen çek sayısı iller sıralamasında 26’ıncı sırada yer aldı. İl, ekonomisi güçlü iller arasında öne çıktı.

Erzurum 26’ıncı sırada

TBB Risk Merkezi zamanında ödenen çek verilerini paylaştı. Erzurum’da şubat ayında toplam değeri  306.4 milyon TL olan 16 bin 210 çek ibrazında ödendi. İl zamanında ödenen çek sayısı iller sıralamasında 26’ıncı sırada yer aldı.

TBB RİSK MERKEZİ AÇIKLADI

TBB Risk Merkezi verilerine göre, şubat ayında Erzurum’da 16 bin 210, KUDAKA istatistik Bölgesinde 21 bin 648, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 39 bin 688, Doğu Anadolu Bölgesinde 103 bin 304, Türkiye’de ise 2 milyon 255 bin 76 çek ibrazında ödendi. Erzurum’un çek sayısı ülke payı yüzde 0.71 oldu.

ÖDENEN ÇEK TUTARI

Şubat döneminde ödenen çek tutarları Erzurum’da 306 milyon 470 bin, KUDAKA istatistik Bölgesinde 383 milyon 891 bin, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 630 milyon 590 bin, Doğu Anadolu Bölgesinde bir milyar 819 milyon 83 bin, Türkiye’de ise 63 milyar 407 milyon 221 bin TL olarak açıklandı. Erzurum’un ödenen çek tutarı payı yüzde 0.48 olarak ölçüldü.

TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI

Erzurum zamanında ödenen çek sayısında 26’ıncı oldu. Türkiye’de ibrazında ödenen çek sayısının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Kocaeli (İzmit), Adana, İçel (Mersin), Gaziantep, Kayseri, Samsun, Denizli, Hatay (Antakya), Trabzon, Sakarya (Adapazarı), Manisa, Muğla, Tekirdağ, Balıkesir, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Erzurum olarak kaydedildi.

BANKALARA İBRAZ EDİLEN ÇEK TUTARLARI ARTTI

Bankalara ibraz edilen çek tutarı yılın ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, 2016 yılı Şubat ayı 'Çek Bilgileri İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; bankalara ibraz edilen çek tutarı yılın ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 111 milyar TL oldu. Bu dönemde, ibraz edilen çek adedi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 3,5 milyon oldu.

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı, Şubat 2016 ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17, yılın ilk iki ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azaldı. Karşılıksız işlemi yapılan çek adedi yılın ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttı. Parasal tutarı 4,4 milyar TL olan 127 bin adet çeke yılın iki ayında karşılıksız işlemi yapıldı. Aynı dönemde, karşılıksız işlemi yapılan 428 milyon TL tutarındaki 15 bin adet çek, daha sonra ödendi.

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı tutar olarak yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 puanlık azalış ile yüzde 4,0 olurken, adet olarak 0,5 puanlık artış ile yüzde 3,6 oldu. Şubat 2016 ayında karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin en fazla olduğu 5 il, sırasıyla İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Antalya oldu. Tutar olarak en fazla karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bulunduğu iller arasında ilk sırada İstanbul yer alırken, bu ilimizi Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir izledi.

Şubat 2016 ayında tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu 5 il sırasıyla yüzde 10,8 ile Kırşehir, yüzde 10,7 ile Şırnak, yüzde 10,4 ile Mardin, yüzde 9.2 ile Şanlıurfa ve yüzde 8,9 ile Bingöl oldu. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu iller ise Kastamonu, Çankırı ve Bayburt oldu.

 
TKDK’ya rekor düzeyde başvuru
 
''Onlar bu Milleti tanımıyorlar''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKDK’ya rekor düzeyde başvuru
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, ...
Altıparmak tüketici haklarına dikkat çekti
Vali Ahmet Altıparmak, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yücelik: ‘Terörü hep birlikte yok edeceğiz’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
‘Milli duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz’
Yol İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recayi Kaya, Ankara’da meydana ...
DAP’ta kırsal kalkınma yaklaşımı
Eleşkirt ilçesinde, “Kırsal Kalkınma Stratejileri ve Projeleri” kapsamında, ...
EMO tüketicilerin dikkatini çekti
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, ...
 
Yoksulların duasını aldılar
EMRE GÜNEŞ-Palandöken Kaymakamlığı 2015 yılı içerisinde toplamda 15 milyon ...
Erzurum Ulaşımda vizyon büyüttü
M.AKDAĞ-Erzurum’da bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı 140,7, ...
Erzurum ekonomisi büyüyor
M.AKDAĞ-Erzurum’da Kurumlar vergisi faal mükellef sayısı 2015 aralık ayına ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri