Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>GUNCEL
21 Şubat 2022 Pazartesi - 08:17

Erzurum 74.1’de dondu kaldı

2’inci doz aşı oranının yüzde 74.1 olduğu Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Mardin ve Aksaray ile birlikte ülkede sarı kategoride kalan iller arasında yer aldı.

Erzurum 74.1’de dondu kaldı

2’inci doz aşı oranının yüzde 74.1 olduğu Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Mardin ve Aksaray ile birlikte ülkede sarı kategoride kalan iller arasında yer aldı.

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,1 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 84,92 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 5 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69.4, Ardahan’da yüzde 83.5, Bingöl’de 64,6, Bitlis’te yüzde 67.7, Elazığ’da yüzde 70,5, Erzincan’da yüzde 76,4, Erzurum’da yüzde 74,1, Hakkari’de yüzde 78.6, Kars’ta yüzde 77,6, Muş’ta yüzde 64,9, Malatya’da yüzde 76,4, Tunceli’de yüzde 80,2, Van’da yüzde 75.4 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,92 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,83 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 144 milyon 799 bin 530’e yükseldi.

2 Doz Aşılamada İlk Sırada Osmaniye Var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En Düşük Aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantı ağırlıklı devam eden ve vakaların genelde hafif seyrettiği salgının toplum üzerindeki doğrudan veya dolaylı etkilerini en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın risk grubundaki hastalara dağıtımına başlandı” dedi.

KAYIPMAZ: “ÜLKEMİZDE ŞU AN STABİL OLARAK DEĞERLENDİREBİLECEĞİMİZ DÖNEMDEYİZ”

Omicron varyantının çok kolay ve hızlı bulaştığını, bu nedenle vaka sayılarının da dünya genelinde hızla tırmandığını belirten Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa ülkelerinde ciddi anlamda vaka sayıları yükselişe geçti. Daha sonra belirli bir düz stabil seyri izleyip sonrasında ise düşüşe geçti. Ülkemizde de şu an stabil olarak değerlendirebileceğimiz dönemdeyiz” dedi.

Son dönemlerde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Covid-19 vaka artışının Omicron varyantından kaynaklandığını vurgulayan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, virüsün çok hızlı yayıldığı ve kolay bulaştığı şu ortamda aşıların çok daha önemli hale geldiğini söyledi. Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, dünya genelinde yaşanan Covid-19 vaka artışının önce bir pik seviyeye ulaşıp daha sonra düz ve stabil bir seyirde ilerlediğini, daha sonra da düşüşe geçtiğini hatırlatarak, ülkemizin şu an stabil seyrin olduğu aşamaya geçtiğini kaydetti. Konu hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kayıpmaz,

“Yapılan bilimsel çalışmalar, Omicron varyantının önceki varyantlara göre çok daha hızlı ve kolay bulaştığını bizlere göstermiş durumda. Dünya genelinde rekor diyebileceğimiz günlük yeni vaka sayılarıyla da karşımıza çıktı. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa ülkelerinde ciddi anlamda vaka sayıları yükselişe geçtikten sonra belirli bir düz stabil seyri izleyip sonrasında ise düşüşe geçti. Ülkemizde de şu an stabil olarak değerlendirebileceğimiz dönemdeyiz. Burada özellikle üzerine basarak hatırlatmamız gereken bir konu var. Omicron varyantı daha fazla insana bulaştıkça, 65 yaş üzerindeki büyüklerimizi ve altta yatan kronik hastalığı olan kişileri önemli ölçüde tehdit etmeye devam ediyor. Yine şu ana kadar hiç aşılarını yaptırmamış ve aşılarının hatırlatma dozlarını olmamış kişiler için de bir tehdit olmayı sürdürüyor. Şu anda Ankara Şehir Hastanesi’nde, acil servisten yoğun bakıma veya yataklı servise yatırdığımız hastaların büyük bir çoğunluğunun aşılarını ya hiç olmamış ya da zamanı geldiği halde hatırlatma aşılarını yaptırmamış kişiler olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“HATIRLATMA DOZLARININ DA MUTLAKA TAMAMLANMIŞ OLMASI LAZIM”

Şu an ülkemizde Covid-19’a karşı yerli aşı TURKOVAC’ın yanı sıra Biontech ve Sinovac aşılarının kullanımda olduğunu hatırlatan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz, özellikle bu dönemde hatırlatma dozlarının çok önemli olduğunun altını çizerek, “Aşılar bizi ağır hastalıktan, acil servis başvurusundan, servise veya yoğun bakıma yatıştan büyük ölçüde koruyan en önemli korunma aracımız. Aşı eğer biz bu virüs ile karşılaşırsak ve hasta olursak bu hastalığı hafif atlatmamıza yarayan en büyük yardımcı. Onun için de hatırlatma dozlarının da mutlaka tamamlanmış olması lazım. Özellikle 65 yaş üzerindeki büyüklerimizin ve altta kronik hastalığı olan bireylerin. Bunun dışında maske, kişiler arasındaki fiziki mesafe, kalabalıklardan kaçınma ve temizlik kurallarımız ise bizim virüs ile karşılaşma ihtimalimizi en aza indiriyor. Yani biz kalabalık ve kapalı bir ortamda maskelerimizi uygun bir biçimde takarsak, virüsün bize bulaşma ve bizi hasta etme ihtimalini en aza indiriyoruz. İki kişinin karşılıklı olarak maskeli olması, bireyler arasında bu Omicron varyantının geçişini önemli ölçüde engelliyor. Aşılar ise eğer bir hastalık tablosu ile karşılaşırsak bunu hafif şekilde atlatmamızı sağlıyor” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Şanlıurfa'da mobil aşı ekipleri, yoğunluğunun fazla olduğu Balıklıgöl bölgesinde Covid-19 aşısı yapmaya başladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasına göre, çeşitli nedenlerle sağlık merkezlerine gidemeyen vatandaşların aşıları, mobil aşı ekiplerince ambulanslarda yapılıyor. Aşılanan kişi sayısını arttırmak amacıyla ekiplerce ziyaretçi yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerden Balıklıgöl’de aşı çalışması başlatıldı. Aşılama ile ilgili açıklamada bulunan Dr. Menduh Akdağ, “Ambulansımızla duyurularımızı yaparak vatandaşlarımızın eksik ve hatırlatma dozlarını, sistem üzerinden kontrol ederek yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

3’üncü doz aşısını yaptıran vatandaşlardan Ramazan Tuzlu ise aşı olmanın bireysel bir sorumluluk olduğunu, hizmetin ayaklarına kadar geldiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

EGE BÖLGESİ

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, korona virüse (Covid-19) yakalandı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sosyal medya üzerinden Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bugün yaptırdığım Covid-19 testim maalesef pozitif çıktı. Eşim ve çocuklarımla beraber ailece Covid-19 hastalığına yakalandık. Evimizde tedavimiz devam ediyor. Dua eder, dualarınızı bekleriz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin".

MARMARA BÖLGESİ

Omikron’un alt varyantı BA.2 KKTC’de tespit edildi

Sahip olduğu mutasyonların tanımlanmasını zorlaştırdığı için "gizli" varyant olarak da adlandırılan Omikron’un alt varyantı BA.2, KKTC’de saptandı. Tespit edilen varyant yaklaşık 1,5 kat daha hızlı yayılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Genom Analiz Laboratuvarı’nın açıkladığı analiz sonuçları, Şubat ayının ilk iki haftasında KKTC’de görülen COVID-19 vakalarında Omikron’un yüzde 87.2 ile baskınlığını korurken, Omikron’un alt varyantı BA.2’nin yaygınlığının da yüzde 12.5 olduğunu ortaya koydu.

Baskın varyant değişiyor

Yakın Doğu Üniversitesi’nin açıkladığı genom analiz sonuçlarına göre; COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2’nin şu anda yayılımda olan Omikron varyantı, KKTC’de ilk kez 17 Aralık 2022’de yurt dışından gelen bir vakada tespit edildi. Sonraki iki hafta hızla yayılan Omikron varyantının baskınlığı, Aralık ayı sonunda yüzde 55’e ulaştı. Ocak 2022’de ise yüzde 95’le baskın varyant haline geldi.

829 hasta örneği üzerinden yapılan varyant analizleri, Omikron’un alt varyantı BA.2’nin yedi vaka ile KKTC’de yayılmaya başladığını gösterdi. Alt varyantının ana varyanta göre 1,5 kat daha hızlı yayıldığı düşünüldüğünde Omikron BA.2’nin ilerleyen haftalarda KKTC’de baskın varyanta dönüşmesi bekleniyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Genom Analiz Laboratuvarı’nda genom bilim araştırmacıları Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, Dr. Gülten Tuncel, Dr. Gökçe Akan ve moleküler biyolog Melis Kalaycı’nın sürdürdüğü çalışmalar, ilerleyen günlerde Omikron’un alt varyantının yayılım seyrini takip etmeye devam edecek.

PROF. DR. TAMER ŞANLIDAĞ: “YAKLAŞIK 1,5 KAT DAHA HIZLI YAYILIYOR”

Hali hazırda KKTC’de baskın varyant olan Omikron’un alt varyantı BA.2’nin KKTC’de yayılmaya başladığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Analizler ve veriler, alt varyant BA.2’nin Omikron’un ilk versiyonuna göre yaklaşık 1,5 kat daha hızlı yayıldığını gösteriyor. Dolayısı ile alt varyantın, Şubat ayının ilk iki haftasında yüzde 12.5 olan baskınlık oranının önümüzdeki dönemde hızla yükselerek baskın varyant haline geleceğini öngörüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, alt varyantın en belirgin özelliklerinin yayılma hızının yüksekliği ve sahip olduğu mutasyonların tanımlanmasını zorlaştırması olduğunu da sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören: “Omikron BA.2 ve Omikron BA.1 soyları için gerçekleştirdiğimiz viral genom dizi analizi sonuçları, bu soyların önemli genetik farklılıklar taşıdıklarını ortaya koydu.”

Gerçekleştirdikleri dizi analiz sonuçlarının Omikron’un alt varyantı BA.2’nin KKTC’de yayılmaya başladığını ilk kez doğruladığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Enstitüsü Kit Üretim ve Genom Analiz Laboratuvarları sorumlusu Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, “Omikron BA.2 ve Omikron BA.1 soyları için gerçekleştirdiğimiz viral genom dizi analizi sonuçları, bu soyların önemli genetik farklılıklar taşıdıklarını ortaya koydu. Bu farklılıkların Omikron’un alt varyantı BA.2’nin aşıların oluşturduğu antikorlara karşı daha dirençli olabileceği endişesi oluşturuyor” ifadesini kullandı.

Global veriler doğrultusunda BA.2’nin BA.1’e kıyasla daha şiddetli hastalığa neden olmasa da hastaneye yatış oranlarını artıdığının görüldüğünü ifade eden Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, “Bu konunun netleşmesi için daha fazla veriye ihtiyacımız var. Güçlü ekibimiz ve yüksek donanımlı alt yapımızla Yakın Doğu Üniversitesi tanı ve araştırma laboratuvarlarımızda Omikron’un alt varyantını izlemeye ve elde ettiğimiz sonuçları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen korona virüse yakalandı.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen ve eşine belirtiler üzerine yapılan Covid-19 testinin

sonucu pozitif çıktı. Başhekim Çimen’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, evinde kendisini karantinaya aldı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Sağlık Bakanlığınca kullanıma sunulan yerli ve milli Covid-19 aşısı TURKOVAC’da 16-18 yaş arasında aşı çalışması başladı. Ankara Şehir Hastanesi’nde başlayan çalışmaya, şartları taşıyan gönüllüler katılabilecek.

Sağlık Bakanlığınca kullanıma sunulan, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibi tarafından geliştirilen yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC’ın 16-18 yaş aralığında uygulanma çalışması başladı. Pilot olarak Ankara Şehir Hastanesi’nde bugün itibariyle başlayan çalışmaya, daha önce Covid-19 geçirmemiş, kronik rahatsızlığı olmayan 16-18 yaş aralığındaki bireyler gönüllü olabilecek. Önümüzdeki hafta sonrasında da 14 merkezde yer alan sağlık kuruluşlarında başlanması planlanan çalışma kapsamında gönüllüler iki kolda aşılanacak. Bir grup Sinovac ile diğer bir grup ise TURKOVAC ile aşılanacak. Çalışma ilerledikçe alt yaş grubuna doğru inilmesi planlanıyor. Öte yandan, Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, Aşı Enstitüsü Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC Aşılama Ergen Çalışması Sorumlusu Prof. Dr. Aslınur Parlakay, Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel’in katılımıyla çalışma hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.

“İyi bir yanıt vereceğini ve çocuklarımızın TURKOVAC aşımızla güzel bir şekilde korunacağını ümit ediyoruz”

Yapılan çalışma hakkında değerlendirmelerde bulunan TURKOVAC Ergenlerde Aşılama Çalışması Sorumlusu Prof. Dr. Aslınur Parlakay, “Bugün pilot olarak 16-18 yaş grubunda çalışmamızı başlatıyoruz. İlerleyen dönemlerde güvenlik değerlendirmesi ile bu kapsamın genişletilmesi planlanabilir. Türkiye genelinde 14 merkezde, bütün büyükşehirlerde Ankara, İstanbul, Adana, İzmir gibi pek çok şehirde isteyen gönüllülerimizin katılabileceği merkezlerimiz olacak. İsteyenler de detaylı bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek. İyi bir yanıt vereceğini ve çocuklarımızın TURKOVAC aşımızla güzel bir şekilde korunacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Total olarak 500 civarında gönüllü almayı hedefliyoruz”

Yapılan çalışmaların bugün başladığını ve önümüzdeki hafta itibariyle 14 merkezde devam edeceğini vurgulayan TURKOVAC Ergenlerde Aşılama Çalışması Sorumlusu Parlakay, “Öncelikle Ankara Şehir Hastanesi’nde başladıktan sonra önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul, Adana, İzmir gibi 14 merkezimizde de çalışmalarımız devam edecek. Yeterli sayıya ulaşınca da sonuçlarımızı paylaşacağız. Bu çalışmaya katılım şartları olarak daha önce Covid-19 geçirmemiş ve Covid-19 aşısı olmamış 16-18 yaş arası ergen bireyleri davet ediyoruz. Gerekli şartları sağılıyorlarsa ilgili merkezimize başvururlar ise gönüllülerimizi yönlendirmemiz daha kolay olacaktır. Hedeflediğimiz bir sayı var. Öncelikle 16-18 yaş grubumuza açtığımız için ilk grup hastamız tamamlandıkça yaş gruplarımızı genişletelim diye güvenlik değerlendirmesinde bulunacağız. Total olarak 500 civarında gönüllü almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“16-18 yaşta belli bir sayıya ulaştığımız andan sonra alt yaş grubuna inmeyi planlayacağız”

Çalışmaların ilerlemesi sonrasında alt yaş gruplarına da inileceğini belirten Aşı Enstitüsü Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Bizim ilk başlangıç çalışmamızda görmek istediğimiz ilk aşılama daha önce aşılama gerçekleşmemiş çocuklarda. Ama hatırlatma dozu çalışması çok başarılı gidiyor, oradan gelen veriler de çok olumlu. Büyük ihtimalle hatırlatma dozu çalışması da bunun akabindeki ilk veriler ile beraber onu da değerlendirip başlamayı planlıyoruz. Özellikle 16-18 yaşta belli bir sayıya ulaştığımız andan sonra alt yaş grubuna inmeyi planlayacağız. Biz yetişkinlerde bu veriyi çok net olarak gördük. 16-18 yaş grubunda farklı olmasını bekliyor muyuz, hayır beklemiyoruz. Ama beklemiyoruzdan ziyade bizim bunu görmemiz ve göstermemiz gerekiyor ki bir alt yaş grubuna da inebilelim” şeklinde konuştu.

“(Sinovac’a kıyasla) TURKOVAC aşısı 5-8 kat daha fazla immünojenik yanıt oluşturuyor”

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve TURKOVAC Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. İhsan Ateş ise, “Yapılan çalışmalarda immünolojik yanıtı değerlendirmek için yaptığımız analizlerde, hatırlatma dozundan sonraki 28’inci gün yapılan değerlendirme ile kıyasladığımız aşıya (Sinovac) kıyasla TURKOVAC aşısı 5-8 kat daha fazla immünojenik yanıt oluşturuyor. Bu da tabi bize hem immün yanıt da hem de hastalığa yakalanma oranı değerlendirildiği zaman aşının kıyaslandığı diğer Coronavac (Sinovac) aşısına kıyasla daha iyi bir etkinliğin olduğunu söyleyebiliriz. Güvenlik etkinliği açısından da her iki kol arasında bir fark ciddi bir yan etki ile şuana kadar hiç karşılaşmadık” açıklamasında bulundu.

 
Kar Festivali’nde geri sayım
 
HMB Ocak ayı Erzurum verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zalimlere lanet yağıyor
MUŞTU Gençlik Derneği, Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde kılınan sabah ...
Erzurum 29 Ocak - 4 Şubat vaka sayısı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka sayısı ...
Erzurum mavi kategori sınırında
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
 
Erzurum bir ilke ev sahipliği yaptı
Enerji Kentleri Birliği Başkanı Osman Zolan ve beraberindeki encümen üyesi ...
Erzurum aşı oranının en düşük olduğu 17 il arasında
Koca, 'Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Gaziantep, Mardin, ...
Erzurum 2’inci doz aşı verileri güncellendi
En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da ...
 
Onur anıtı için milli duruş
Samsun’da tüm siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediye ve 17 ilçe ...
Erzurum’da Turkovac uygulaması başladı
Bedir, Sağlık Bakanlığınca koronavirüse karşı Türkiye’de geliştirilen ...
Erzurum’da vaka sayısı 763.57’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 15 -21 Ocak 2022 haftasında 596.08 ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri