Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
17 Temmuz 2011 Pazar - 18:56

‘Erzurum Davos’u niçin geçmesin?’

THY Genel Müdürü Kotil, “Erzurum'un da havası, suyu, doğası güzel. Niye Davos'u geçmesin. Hedefi koyarken neden Davos'u geçmesin demek lazım.”dedi.

‘Erzurum Davos’u niçin geçmesin?’

ERZURUM gazetesi
THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Erzurum'un da havası, suyu güzel. Niye Davos'u geçmesin. Hedefi koyarken neden Davos'u geçmesin demek lazım. İnanın bu süreçte ben bulundum. THY'nin 16 bin çalışanından biriyim. Bunu tek tek gördük. Hedeflediğiniz rakibi çok iyi inceler, artılarını ve eksilerini çok iyi görür, yanlışlarını yapmaz, doğrularını yaparsanız belki 8 yıl olur ama sonunda geçersiniz. Bunun için de tempolu çalışmak çok önemli.”dedi.
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa ile Orta Asya ve Uzak Doğu arasında köprü kurdukları için büyüyerek Avrupa'nın en iyi havayolu olduklarını belirtti. Kotil, vizelerin kalkmasının yolcu sayısını katlanarak artmasına neden olduğunu söyledi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi'nce gerçekleştirilen 'Tebriz - Bakü - Tiflis' uçak seferleri çalışması kapsamında Palan Otel'de düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, İran'ın Tebriz şehri Ticaret Odası Başkanı Rahim Sadeghian ve çok sayıda işadamı katıldı.
KOTİL’İN DEĞERLENDİRMESİ
Dünyadaki havayollarının gelişmelerini tamamlayarak her yere yayıldıklarını kaydeden THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünya havacılığı 20 yılda 3 misli büyürken, Türkiye'nin iç ve dış hatlarda 8 yıldaki büyümenin 6 kat olduğunu dile getirdi. Böylece Türkiye'nin dünyanın 20 yılda yaptığını 8 yılda gerçekleştirdiğini ifade eden Kotil, krizden dolayı havacılık sektörü sıkıntı yaşadığı bir dönemde THY'nin büyümeyi yüzde 20 oranında devam ettirerek dünyaya yüzde 15'lik fark attığını kaydetti.
THY'nin geçtiğimiz yıl Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildiğini anımsatan Kotil, "2003'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın havacılığı yeniden yapılandırma çalışması doğrultusunda THY'de yeniden yapılandırıldı. Bu gün Avrupa'da birinci havayoluyuz. Demek ki bir Türk firması da alanında ilk sıraya yükselebiliyor. Herhangi bir ülke, bir üründe öne çıktıysa bu bir başarıdır. Türkiye, gelip ben bu alanda olmak istiyorum diyorsa bunu yapabilir. Çünkü daha önce başaranların eksikleri vardır. Onları görür,
hataları tekrarlamazsınız. O zaman başarı da gelir. Biz THY olarak bunu yaptık. Avrupa'yı geçmek dünyayı geçmek anlamına gelmez ama 1 - 2 yıl içerisinde bu da olur. Erzurum'un da havası, suyu güzel. Niye Davos'u geçmesin. Hedefi koyarken neden Davos'u geçmesin demek lazım. İnanın bu süreçte ben bulundum. THY'nin 16 bin çalışanından biriyim. Bunu tek tek gördük. Hedeflediğiniz rakibi çok iyi inceler, artılarını ve eksilerini çok iyi görür, yanlışlarını yapmaz, doğrularını yaparsanız belki 8 yıl olur ama sonunda geçersiniz. Bunun için de tempolu çalışmak çok önemli. Kim tempolu çalışırsa sonucu da güzel oluyor. Ciromuz, 2003'de 1,5 milyar dolarken geçtiğimiz yıl 6 milyar dolara yükseldi. 2011 sonu itibariyle 7.2 milyar dolar olacak. 2003 ten 2011'e 5 katlık bir ciro artışı var. Filomuz 2005'de 110 hata uçuyordu şimdi 190 hat var. Bunun 42'si Türkiye'de. Böylece kapsama alanı genişliyor. THY'nin kapsama alanı doğuda Japonya batıda Amerika'nın Los Angeles kenti. Uçmadığımız tek yer, Pasifik'teki Haiti. Yani her yere uçuyoruz. Uçulan nokta sayısında dünyada 8'inciyiz. Ulaştırma Bakanı Yıldırım bizi rekabete soktu. Biz büyüdük diğer hava yolları bizden daha iyi büyüdü.
ERZURUM’A 12 SEFER
Erzurum'a önceden bir sefer oluyordu, şimdi 12 sefere ulaştı. Bunlar önemli başarılardır" diye konuştu. THY için önemli bir pazar olan Avrupa'ya uçuşları 3 kat artırdıklarını ifade eden Kotil, "Şu an İpekyolu üzerinde olduğumuz buraya dikkat çekmek istiyorum. Orta Doğu ve Uzak Doğu pazarları daha önce küçüktü, büyüdü. Avrupa daha önce duble yoldu, otoban yaptık. Avrupa'dan Orta Asya'ya, Uzak Doğu ve Orta Doğu'ya olan havayolu patikaydı duble yol yaptık. Bunu yapınca da yolcular, İstanbul'dan transfer edilmeye başlandı. Burası İpek yolu üzerinde ya. Zaten o zaman ticaret tatlı oluyor. Yolcuyu Frankfurt'tan alıp Abu Dabi'ye transfer ediyorsunuz. Köprü kurduğumuz için büyüdük. Türkiye köprü ya, böyle olduğu için para kazanıyor. Yoksa İstanbul'a, Erzurum'a gelen yolcu sayısı bize yetmez. Bütün olay İpek yoluna gidiyor. Türkiye, İpek yolundan çok kazandı. Selçuklu, Osmanlı çok kazanıldı, Cumuhriyet'te de kazanılacak. Yakın coğrafyada bizim için iş var. Bizim için yakın coğrafya Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika. Bütün bu coğrafyanın en iyi havayolu biz olacağız. Bu bölgelerde uçakla gidilen mesafe en
fazla 4 saattir ve bu kadar sürede gidilen yer Türkiye'dir. Asya'dan gelen bir yolcuyu 77 Avrupa noktasına ulaştırabiliyoruz. Bu, şunu gösteriyor. Biz aslında köprü başıyız. Zaten paracıklarda buradan çıkıyor. Bu gün her yüz yolcunun 38'i transfer yolcudur. Tabi yolcu sayısındaki bu artışta vizelerin kalkmasının da önemli bir payı var. Vizeler kalktıkça yolcu sayısı da katlanarak arttı. Yaşasın vizesiz rejim. Vizeler olmadığı sürece işler çok gelişir. THY Genel Müdürü olarak Rusya'ya gitmek istediğim zaman bir hafta zaman gerekiyordu. Ama şimdi birkaç saatte Moskova'ya uçabiliyorum. Bunun için Ankara'daki büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ERZURUM-TEBRİZ-FRANKFURT SEFERİ
MÜSİAD'ın düzenlediği toplantıya katılan İran'ın Tebriz şehri Ticaret Odası Başkanı Rahim Sadeghian, THY Genel Müdürü Kotil'den Tebriz-Erzurum-Frankfurt seferi istedi. Sadeghian, "Bizim yolcularımız Frankfurt üzerinden dünyaya açılıyor. İstanbul uçakları dolu ama Tebriz-Erzurum hattı olursa, bu bizim için iyi olur. Bunun için de işbirliğine hazırız" dedi.
Konuşmalar sonrası MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli THY Genel Müdürü Kotil'e Oltu taşından yapılma uçak maketi, Kotil de Güvenli'ye vazo hediye etti. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kotil, THY'nin yüzde 50 ortak oldukları Turkish Do&Co şirketinin Erzurum'da bir otel açmayı planladığını belirtti. Aynı şirketin İstanbul'da bir tarihi eseri otel olarak işletmeye başlayacağını vurgulayan Kotil, Erzurum'da da benzer çalışmanın yapılacağını söyledi.

 
Tebriz’le üçlü protokol
 
'Kardeşliğimizi hiçbir güç bozamaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tebriz’le üçlü protokol
Erzurum Ticaret ve Sanayi odası, Erzurum Ticaret Borsası ve İran’ın Tebriz ...
Erzurum’a MÜSİAD Müjdesi
MÜSİAD Erzurum şubesinin girişimleri sayesinde Erzurum'dan farklı ülkelere ...
Ekonomide AZUTİB-2 Dalgası
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından gerçekleştirilen ...
 
Yeni Toyota Avensis daha prestijli*
Yeni Toyota Avensis yeni yüzüyle kendinden emin olanların tercihi!
Tongül il gelirlerini değerlendirdi
Erzurum Defterdarı Ali Tongül, kamuya ait taşınmazlardan elde edilen kira ...
Ölçü denetimine çağdaş yaklaşım
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, "Bölgeye bağlı illerde ölçüm ...
 
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi
25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile kabuğunu kıran Erzurum’un ...
‘Birlikte rahmet vardır”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzurum'un Cumhuriyetin kuruluş sürecinde ...
MÜSİAD’dan ulaşım zirvesi
MÜSİAD Erzurum Şubesi, hafta sonunda THY Genel Müdürü Kotil’i ağırlayacak. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri