Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
3 Temmuz 2022 Pazar - 14:00

Erzurum Milli Coşku yaşadı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 103’üncü yıl dönümü, kentte coşku ile kutlandı.

Erzurum Milli Coşku yaşadı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 103’üncü yıl dönümü, kentte coşku ile kutlandı.
Törenler, 103 yıl önce Atatürk'ün kente giriş yaptığı Yakutiye ilçesindeki İstanbulkapı'da başladı. Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağının karşılanması sonrası kortej Atatürk heykeline kadar yürüdü. Atlı ciritçilerin de yer aldığı yürüyüşte öğrenciler Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Törene Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, askeri ve mülki erkânın yanı sıra gaziler katıldı. Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve öneminde binaen bir konuşma yapan Başkan Sekmen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Anadolu en büyük hazinedir. Vatanın sinesinde kurtuluş çarelerini beraberce ölünceye kadar aramaya ve sağlamaya çalışacağız’ diyerek başlattığı bu yolculuğa Samsun’dan sonra ikinci durak olarak Erzurum’u seçmiş ve 3 Temmuz 1919’da dadaşlar diyarına gelmiştir” dedi.
Sekmen, “Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kendi ifadesiyle 'Benim Erzurum’a gelişim, bütün milletin ateşten bir çember içerisine alınmış olduğu bir zamana rastladı' diyerek tarif ettiği o dönem, milli mücadelenin ne büyük bir anlam ve önem taşıdığını da ortaya koymaktadır. Dolayısıyla 3 Temmuz sıradan bir gün değildir. 3 Temmuz; vatan davamızın yenilendiği, milli kudretin şahlandığı ve milletin kendi kaderini tayin etmek için birleştiği, bütünleştiği ve tek bir vücut olmak için ilk adımı attığı günün adıdır” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden tören, halk oyunları gösterileri son buldu. Protokol ve katılımcılar Atatürk heykelindeki törenin ardından Atatürk Evi'ni gezdi. Burada konuşan Vali Memiş, Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 103’üncü yıl dönümünü coşku ve minnettarlıkla kutladıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir ilde görev yapmanın kendileri için övünç kaynağı olduğunu dile getiren Memiş, “Erzurum, tarihi itibariyle hem Cumhuriyet döneminde hem de Osmanlı imparatorluğu döneminde çok önemli bir şehirdir. Çünkü Anadolu’nun savunması Erzurum’dan başlıyor ve bu konuda ne kadar övünse azdır” diye konuştu.
Erzurum’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 57 gün ev sahipliği yaptığını kaydeden Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
Erzurum Kongresi ile bütün dünyaya milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı haykırılmıştır. Manda ve himayenin reddedildiği kongre milletimiz için övünç kaynağıdır. Biz bu bilinçle bütün hemşerilerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı mücadelesinde hayatını kaybedenlere de rahmet diliyorum. Onlara büyük minnet duyuyoruz. Vatanın ne zor şartlarda kurulduğunu bilerek günümüz Türkiye’sinde emin adımlarla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın beyin bizlere göstermiş olduğu hedefler ölçüsünde, anayasal ilkeler doğrultusunda, 81 vilayetimizin hepsini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gecemizi günümüze katarak çalışıyoruz.”

 
ESOB beklentilerini sundu
 
Kafkasör Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum bir şehirden fazlasıdır’
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘3 Temmuz milli kıyamın Erzurum’da tescili, ...
Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli ...
Haziran ayı en’leri açıklandı
Haziran ayının en çok konuşulan haber başlıkları çıkarıldı.
 
'Terörle mücadelede Türkiye’ye tam destek'
Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan ortak memorandum ...
‘Kara Kuvvetleri Türk Milletinin gurur kaynağı’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Kara Kuvvetlerinin 2231’inci kuruluş ...
Türk Kadınlar Birliğinden Ayrımcılıkla Mücadele projesi
Erzurum’da ‘’Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" ...
 
Atatürk Üniversitesinde mezuniyet coşkusu
2021-2022 eğitim-öğretim yılında tüm programlarda yüz yüze eğitime başlayan ...
Erbaş Dekanlara seslendi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde ...
Memiş: ‘Türk Milleti asker bir millettir’
Kolluk gözetim komisyonu farkındalık eğitimi Erzurum’da başladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri