Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2013 Pazartesi - 00:20

Erzurum’a 31.5 milyon avroluk yatırım

Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ile birlikte yürütmüş olduğu ortak projeler kapsamda Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı, Atık Su şebekesinin inşaatı ve dere ıslahına başlandı. 445 bin kişiye hizmet verecek atıksu projesinin maliyeti ise 31,5 Milyon Avro olarak kaydedildi.

Erzurum’a 31.5 milyon avroluk yatırım

ANKARA (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ile birlikte yürütmüş olduğu ortak projelerle doğu ve güneydoğunun atıksu, içme suyu ve kanalizasyon sistemini yenilemeye başladı.
Avrupa Birliği'nin aday ülkelere tahsis ettiği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile birlikte yürütülmekte olan Çevre Operasyonel Programı kapsamında yerel yönetimlerin çevre altyapı ihtiyaçları karşılanıyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, projeler ve maliyetleri şöyle:
Doğu Anadolu Bölgesi Projeleri: Toplam bütçesi 244 Milyon Avro
2007-2013 yıllarını kapsayan I. Dönem Projeleri toplam maliyeti 174 Milyon Avro
VAN ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİMİ PROJESİ
Van’a, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, eski çöp sahaları rehabilitasyonu ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi yapılıyor. 1.200.000 kişiye hizmet verecek projenin değeri 26 Milyon Avro olan proje, 2018 de sonlanacak. Van Erciş’in içme suyu yenileniyor. 28.3 Milyon Avro değerindeki yatırım 115 bin kişiye hizmet verecek ve 2017 de sonlanacak.
DOĞUBEYAZIT İÇME SUYU PROJESİ
95 bin kişiye hizmet edecek projenin; içme suyu arıtma tesisi inşaatı, şebeke inşaatı, ana isale hattı inşaatı, depo inşaatı ve ekipman alımı başladı. 33 Milyon Avro bütçesi olan proje 2015 de sonlanacak. Proje yüzde 62 oranında bitti.
ERZİNCAN SU VE ATIK SU PROJESİ
Erzincan içme suyunun deposu, yeni kuyunun açılması, ana isale hattına katodik korumanın yapılmasına başlandı. Pompa istasyonu yenileniyor. 35 Milyon Avro maliyeti olan yatırım 135.000 bin kişiye hizmete edecek ve Eylül 2015 de bitecek.
ERZURUM SU VE ATIK SU PROJESİ
Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı, Atık Su şebekesinin inşaatı ve dere ıslahına başlandı. 445.000 bin kişiye hizmet verecek atıksu projesinin maliyeti ise 31,5 Milyon Avro.
KARS ATIK SU PROJESİ
Kars’a yapılacak atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon sistemi, yağmur suyu toplama sisteminin maliyeti 20 Milyon Avro. 93.000 bin kişiye hizmet edecek proje 2017'de bitecek.
2014-2020 yıllarını kapsayan II. Dönem Projelerinin toplam maliyeti 70 Milyon Avro
Hakkâri Katı Atık Birliği Katı Atık Yönetimi Projesi Hakkâri’ye 10 Milyon Avro maliyeti olan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası Yapımına başlandı. Atık Getirme Merkezi, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi Yapımı projeleri ile birlikte Hakkâri’nin atıkları bertaraf edilecek. Yüksekova’ya 10 km İçme Suyu İletim Hattı ile birlikte 270 km Kanalizasyon Şebekesi yapımına başlandı. Yüksekova'ya yapılacak 15 Milyon Avro maliyeti olan proje bittiğinde 68 bin kişiye hizmet verecek ve Yüksekova'nın kanalizasyon ve içme suyu yenilenmiş olacak.
IĞDIR ENTEGRE SU PROJESİ
Iğdır’a, -2,3 km İçme Suyu İletim Hattı, 100 km Kanalizasyon Şebekesi, 110 km Yağmursuyu Şebekesi projeleri 2020'de sonlanacak. 10 Milyon değerindeki proje 83 bin kişiye hizmet edecek.
ŞIRNAK ENTEGRE SU PROJESİ
Şırnak’a atıksu arıtma tesisi, 5,5 km İçme Suyu İletim Hattı, 110 km Kanalizasyon Şebekesi , 5 km Yağmursuyu Şebekesi ,250 km İçme Suyu Şebekesi yapılacak. 15 Milyon maliyeti olan proje 63.000 kişiye hizmet sağlayacak.

ÇORUH HAVZASI KALKINMA BİRLİĞİ KATI ATIK YÖNETİMİ PROJESİ
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında Katı Atık Düzenli Depolama Sahası Yapımı ile Atık Getirme Merkezi, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi yapılacak. 10 Milyon değerindeki proje, 124 bin kişiye hizmet verecek.
VAN ENTEGRE SU PROJESİ
Van’a atık su arıtma tesisi, içme suyu iletim hattı, kanalizasyon şebekesi, yağmursuyu şebekesi yapılacak. 10 Milyon maliyeti olan proje 370 bin kişiye hizmet sağlayacak.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ PROJELERİ:
Toplam bütçesi yaklaşık 360 Milyon Avro
2007-2013 yıllarını kapsayan I. Dönem Projeler Toplam Maliyeti: 305 Milyon Avro.
Adıyaman Kolektör ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ile mevcut içme suyu sistemi yenilenmeye başlandı. 2016 da bitecek projenin maliyeti 18,5 Milyon.
BATMAN KATI ATIK YÖNETİMİ PROJESİ
Batman’ın katı atıkları düzenli depolanacak, eski çöp sahaları düzenlenecek. Kurulacak tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ile tıbbi atıklarda düzenli depolanacak. İnşaatına başlanan proje 20.2 Milyon Avro değerinde ve 2018 de bitmiş olacak.
DİYARBAKIR SU VE ATIKSU PROJESİ
78.7 Milyon Avro maliyetli proje ile mevcut sistem rehabilite ediliyor. Yağmur suyu şebekesi inşaatı, dağıtım şebekesinin inşaatına başlandı.
Diyarbakır’a yapılacak bir diğer proje ise yeni Düzenli Depolama Tesisi, maddesel Geri Dönüşüm Tesisi. Projenin toplam maliyeti 34 Milyon Avro. Diyarbakır Silvan’ın içme suyu yenileniyor. 12 Milyon Avro maliyetli Silvan içme suyu hattının yenilenmesi projesi 2017 de bitecek.
Gaziantep Nizip İçme Suyu ve Atıksu Projesi, Mardin Atıksu Projesi, Şanlıurfa Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolektör Hattı Projesi ve Siverek Atıksu Projesi’nin toplam maliyeti 141 Milyon Avro. 2015 de hayata geçirilecek projeler sonucunda bölgenin atıksu içme suyu yenilenmiş olacak.
2014-2020 YILLARINI KAPSAYAN II. DÖNEM PROJELER: 55 MİLYON AVRO
Silvan Belediyeler Birliği Katı Atık Yönetimi Projesi, Viranşehir ve Ceylanpınar Belediyeler Birliği Katı Atık Yönetimi Projesi, Siverek Çevre Hizmetleri Birliği Katı Atık Yönetimi Projesi, Viranşehir Entegre Su Projesi, Bismil Entegre Su Projesi ile bölgeye 55 Milyon Avro yatırım yapılacak.
 

 
Hınıs’ta Müftüler Zirvesi
 
Besicilere bayram müjdesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ensar 16 Ekim 2013 Çarşamba 23:59

Ahmet kucuklerin bahsettigi sehirin icme suyu aritma tesisi o tamalamdi. bu yapilan atik su aritma tesisi insaati devam ediyor

Yorumu oyla      6      5  
14 Ekim 2013 Pazartesi 02:30

bizim şehrede habire su arıtma tesisi yapılıyor aga.küçkler su arıtma tesisi aptık diye diğer seçim propaganda yapıyordu.var olan şeyi tekrar tekrar yapmak bizim ülkeye mahsus

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanağzı’nda bir mevsimde iki ürün
Olur İlçesi’ne bağlı Ormanağzı köyü ikinci ürünlerinin hasadına başladılar. ...
Vatandaş arife gününü bekliyor
Oltu İlçesi’nde canlı hayvan pazarında kurbanlık satan hayvan yetiştiricileri ...
Bal üretiminde 16’ıncıyız
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2012 ...
 
Tarım kredi 359 personel alacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çeşitli ...
Bölgesel kredi hacmi büyüdü
M.AKDAĞ-TCMB Ağustos ayı Nakdi kredilerin il ve bölgesel dağılımını açıkladı. ...
Sigorta Acenteleri İl Delegeleri seçildi
Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi İl Delegeliği seçimleri, Erzurum Ticaret ...
 
KUDAKA'dan bir ilk
KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında “Öfke Kontrolü ve İletişim Becerilerinin ...
Hayırlı İşler
Altıparmak, “Büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, işsiz vatandaşlarına ...
Kestaneciler sezonu açtı
Erzurum’da havaların soğumasıyla beraber kış mevsimin habercisi olan kestane ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri