Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Ocak 2015 Cumartesi - 02:45

Erzurum’da örnek Mahalle ve Apartman seçilecek

Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ile TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Çevre Çalışma Grubu oluşturulması konusunda ortak bir çalışmaya imza atıyorlar.

Erzurum’da örnek Mahalle ve Apartman seçilecek

Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ile TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Çevre Çalışma Grubu oluşturulması konusunda ortak bir çalışmaya imza atıyorlar. TEM Vakfı İl Temsilcilik binasında bir araya gelen Korkut ve Bedirhanoğlu, çalışma grubu ve faaliyetlerinde karşılıklı işbirliği için bir protokolü imza altına aldılar. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin ortak akılla yürütüldüğünde doğru işlerin ortaya çıkacağını belirterek, bu hareketin çok olumlu olacağını söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, öncülüğüyle Erzurum için örnek çalışmalara imza atacak Çevre Çalışma Grubu oluşturuldu. Çalışma Grubu, Yakutiye Kent Konseyi bünyesinde 'Çevre Çalışma Grubu' olarak oluşturulacak. Çalışma grubunda, Başkanlık görevini Işıl Bedirhanoğlu, Başkan Yardımcılığını Tuba Karatepe, Mehmet Solak, Doç. Dr. Faris Karahan, Zaffer Yüksel, Büşra Çelik, Onur Sağsöz, Turhan Dinler yer alıyorlar. Çalışma grubunun oluşturulmasının ortak akıl için önemli olduğunu belirten Ali Korkut, "Bir şehir ancak ortak akılla yönetilince doğru ve güzel işler ortaya çıkar. Biz yönetim olarak bu otak akla her zaman açık olduk. Bugüne kadar şehrin, yani Yakutiye ilçemizin yönetimini ortak akılla yapmaya çalıştık. Yapılanlar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz her zaman benzer çalışmalara açığız, kapımızı açıyoruz. Işıl hanım bu şehirde çevreyle ilgili çok önemli işlere imza attı. Bugünde kendisinin de katkısıyla ortak bir akıl oluşuyor. Güzel işler çıkacağından eminim. Biz belediye olarak doğru olan her adımda insanlarımızla birlikteyiz" dedi.

ÖRNEK MAHALLE, ÖRNEK APARTMAN UYGULAMASI

Çevre Çalışma Grubu, oluşumunu tamamlamasının ardından Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunan alanda çevreyle alakalı, nasıl bir hayat sürebiliriz şeklinde bir çalışma yapacak. Örnek mahalle, örnek sokak ve örnek apartman uygulaması zamanla bütün ilçeye yayılabilecek. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, çalışmanın çevre anlamında öğeler içereceğini belirterek "Örnek mahalle çalışması yapılacak. Örnek sokak olacak. Mahalle muhtarı, vatandaşla atıkların ayrı nasıl toplanacağını, sorunsuz olarak atıkların ayrıştırılmasının nasıl yapılacağını göstereceğiz. Dışarıdaki hayvanlarla ilgili çalışma yapacağız. Kuşlarla ve sokak hayvanlarıyla ilgili. Kuşların kış aylarında yemsiz kalmaması için çalışmalar yapacağız. İnsanların çöpe attıkları yiyeceklerin hayvanların yiyecekleri yiyecekleri ayrıştırarak veya belirlenen yerlere bırakılmasını sağlayarak, hayvanlar için uygun alanlara bıraktırılacak çalışmalar yapacağız. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut, her işimizde olduğu gibi bu sorumluluk projemizde bize destek ve katkısını esirgemedi, çevre adına, duyarlılığı adına ben kendisine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 
Sarıkamış’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükran
 
Altıparmak’tan basına övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu İlçe Müftülüğünden örnek yaklaşım!
Pazaryolu Müftülüğü "Toplumsal birliktelik" kapsamında, İlçede hastane ve hasta ziyaretleri yapıyor!
Aziziye Belediyesi’nden örnek hizmet
Aziziye Belediyesi ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede ...
Avrupa'daki yaşlıların sofralarına Türkiye'den katkı…
Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması beraberinde başka sorunları da gündeme ...
 
Taşolar, ‘Yılın Kaymakamı’ seçildi
Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ...
Çevreyi kirletenlere taviz yok
M.COŞKUN-Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2014 yılında egzoz ...
BEAH’ta kalite ödüllendirildi
2014 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmesinde Bölge Eğitim ve Araştırma ...
 
‘Alan büyük, iş çok’
Yakutiye Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından, karla mücadelesini ...
‘Erzurumlu çocuklar soğuğa aşılı mı?....’
Erzincan ve Malatya gibi hava sıcaklığı ve kent merkezi kar kalınlığının ...
Erzurum’da Yeşil çevre için iş birliği
Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, ağaç ve yeşillendirme ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri