Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Şubat 2021 Çarşamba - 10:54

Erzurum’da sağlığına kavuştu

Erzurum’da pandemi sürecinde ilk defa yurt dışından gelen hasta ameliyat edildi. Pandemi sürecinde vaka sayılarının azalmasıyla Nahçıvan’da sol ayağından rahatsızlanan ve yanlış teşhis konulan Albay Famil Mammadov Erzurum’da sağlığına kavuştu.

Erzurum’da sağlığına kavuştu

Erzurum’da pandemi sürecinde ilk defa yurt dışından gelen hasta ameliyat edildi. Pandemi sürecinde vaka sayılarının azalmasıyla Nahçıvan’da sol ayağından rahatsızlanan ve yanlış teşhis konulan Albay Famil Mammadov Erzurum’da sağlığına kavuştu.

Nahçıvan’da Albay olarak görev yapan Famil Mammadov, sol bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle görevli olduğu yerde bulunan askeri doktorun yanına gitti. Askeri doktor tarafından topuk dikeni teşhisi konulan Mammadov, ağrıları geçmeyince başka bir hastaneye giderek tahlil yaptırdı. Tahlil ve anjiyo sonucunda sol bacağında ki damarların tıkalı olduğu belirlenen Mammadov’a ilgili doktorun olmadığı için ameliyat şansının sadece Bakü ve Türkiye’de olduğu söylendi. Türkiye’ye gelmeyi tercih eden Albay Mammadov, Erzurum Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Nahçıvan’da yanlış teşhis konulmasıyla sol bacağı kesilmekten son anda kurtarılan Mammadov, bir buçuk saat süren ameliyat sonucunda Erzurum Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

Erzurum’daki doktorların ilgilerinden dolayı duygulu anlar yaşadığını ifade eden Albay Famil Mammadov, “Bacağımda çok ağrılar oldu. İlaçlar fayda etmedi. Askeri doktorumu çağırdım baktı dedi ki topuk dikeni var. Onun ağrısı vuruyor. Başka doktora gittim bacağımdan anjiyo oldum damar tıkanmış. Doktor dedi ki bu ameliyatı bizde yapan yok ya Bakü’ye gideceksin ya da Türkiye’ye dedi. Ben Türkiye’ye bu hastaneye geldim doktorlara durumu anlattım. Ameliyat oldum. Şimdi iyiyim teşekkür ederim. Komutanım bana damarlarıma baktırmamı söyledi. Bakü’de de doktor yoktu. Ben de Erzurum’a geldim” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SÜRECİNDE Kİ İLK YURT DIŞI HASTA AMELİYATIMIZ”

Albay Famil Mammadov’un doktoru Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru ve Klinik Sorumlusu Doç.Dr. Mehmet Ali Kaygın, “İlk ameliyatımız. Sol bacağında damar tıkanıklığı şikayetiyle Azerbaycan’da yapılan anjiyo sonrası hastanemize yatırdık. Hastaya damar tıkanıklığı için ameliyat yaptık. Başarılı bir operasyon geçti. Damar sertliğine neden olan plakları ve pıhtıları temizledik. Hastamızın damarı yüzde 100 açıldı. Herhangi bir problemi yok, bir gece yoğun bakımın ardından servise aldık. Bu şekilde giderse ilk pandemi sonrası hastamızı 2 gün sonra taburcu etmiş olacağız” dedi.

“YANLIŞ TANI KONULMUŞ, GEÇ KALINSAYDI BACAĞI KESEBİLİRDİK”

Çok riskli bir ameliyat olduğunu ifade eden Prof.Dr. Kaygın, “Damar açılmasaydı ayağının kesilebileceği noktaya kadar gidecek bir süreçti. İlaçlı balonlarla ve ameliyatla tedavimizi yaptık. Her şey stabil bir şekilde seyretmekte. Ameliyat bir buçuk saat sürdü. Yanlış tanı konulmuş. Nahcivan’da o riski almamışlar. Ya Bakü’ye ya da Türkiye’ye gidin demişler. Ülkemizde özellikle Erzurum’da yurt dışı hastaları olarak tanı ve tedavi konusunda çok ileri düzeydeyiz. Her yabancı ülkeyle yarışacak hatta daha ileri düzeyde bir sağlık alt yapımız mevcut. Pandemi döneminde de gördük. Erzurum bu konuda lider bir şehir. Hastamızın ifadesi de hastalar bundan sonra Nahcivan’da değil Erzurum’da tedavi olacak diyor. Elimizden gelen tüm imkanları kullanarak böyle hastaları sağlığına kavuşturmaya devam edeceğiz. Hastamız eğer geç kalınsaydı bacağı diz seviyesinden ampütasyon yapılıp protez ayağa mahkum olacaktı. Şu aşamada artık böyle bir şeye gerek kalmadı” açıklamalarında bulundu.

 
Milletvekili Aydemir: ‘Aşkale turizmde marka ilçedir’
 
Kardeş şehirlerden Valiler buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik kaçağını engellemek için cihaz üretti
Erzurum’da ‘Dadaş mucit’ lakabıyla tanınan Ebubekir Taşbaşı evlerde oluşan ...
Tez-Koop-İş’ten, ETÜ yaklaşımına destek
Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı bugünlerde, sokak hayvanlarını ...
Çat Belediyesi’nden yaban hayatına destek
Çat ilçesinde yaban hayata destek seferberliği başlatıldı. Çat Belediye ...
 
40 milyarlık Doğrudan Destek
Bakan Selçuk, 'Etkin uygulamalarımızla hem çalışanlarımızı hem de ailelerini ...
Karayolları karla mücadele timleri iş başında
Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri kapalı olan yollarda ...
Halkın duası onlarla
Sağlık Bakanlığı envanterine 2010 yılında katılan ambulans uçaklar, gerektiği ...
 
Dondurucu soğukta ekmek mücadelesi
Büyükşehir Belediyesi ESKİ ekipleri eksi 25 derece dondurucu soğukta içme ...
Bakanlık aşı sorgulaması yöntemini paylaştı
Sağlık Bakanlığı, vatandaşların Covid-19 aşılamasında aşı yapılacak grupta ...
Kar üstünde atlar yarışa böyle hazırlanıyor
Bingöl'de bir köyde her yıl yaz mevsiminde düzenlenen yerel yarışlar için ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri